Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Harier AV-8 срещу ЯК-141

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Предполагам че в реалните ситуации се е случвало хариерите да излитат и вертикално ( което им е и предназначението) така че вероятно за тези случаи си напълно прав за пределния радиус на действие на хариерите.
    Според приведения от Сейлър Малан източник, във Фолклендската война "Хариър"-ите винаги са кацали вертикално и явно в много случаи са и излитали така (заради условията - най-вече атмосферните и морските). Да не говорим, че когато не са изпълнявали мисии по подкрепа на собствените сили, те са патрулирали, което едва ли е означавало, че са влизали в бой с кой знае какъв запас останало гориво.

Comment

Горните линкове са от един много интересен блог - има снимки на Як-41 сега, различни проекти на негова база (стари де) и филм за създаването му.
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Angelmr написа
        Gaden Gogi
        Предполагам че в реалните ситуации се е случвало хариерите да излитат и вертикално( което им е и предназначението) така че вероятно за тези случаи си напълно прав за пределния радиус на действие на хариерите. В повечето случаи обаче смятам че използването на рампата приравнява ситуацията откъм радиус на действие.
        Zawisi какво разбираш под приравняване, дали хипотетичният радиус на вертикалка с този на "нормален" или радиусър в конкретнат аситуация. Ако е второто то да, аз точно това и писах, че и двете страни са имали проблем в тази насока, не само "горките" аржентинци.
        За ползата от Хариера в съвременен конфликт- по моему доста голяма, само той позволява на нация различна от амриканците да оперира с авиация (в случаят морка) далеч от своите бази, освен това неговото оборудвани е съпоставимо с това на останалите съвремемнни самолети....

Comment

Gaden Gogi написа
          А иначе темата предполагам е пуснат от човек искащ да докаже колко супер-пупер е руското чудо-юдо. И за да успее д аго направи ползва "неприятелска" машина 20 години по-стара- имаше един такъв индивид в морксат част, мреше си да доказва как неговите любими кораби са по-добри от "другите" останали от предната война (най-забавното е че дори и от тях не бяха).
          :rock: :rock: :rock:
          Евалата Гога :rock: :rock: :rock: :rock:
          И аз съм на същото мнение.
          Моля пишещите съфорумци тук, хвалещи съветската техника да си захвърлят Западните лични автомобили и да подкарат съветските такива, щом като съветското е най-доброто.
          :rock: :rock: :rock:
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Защо бе? новите ладички са доста симпатични на външен вид, аз почти се бях меракландосал да си купя една.....до момента в който видях какво точно ми предлагат и какви пари искат за него и си взех зелена кола правена на "подходящо" място

Comment

Такава "Лада" не отказвам

Иначе сравнението между коли и военна техника е както между домати и кисело зеле. Убеден съм че и двамата имате процесори на компа правени в Тайван и ко, ама не карате тайвански коли - логиката е същата
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Но ме съмнява да имаме процесори правени и в бившият СССР...аз лично предпочитам доматите...дори сладкото от зелени доматчета ми се нрави, докато с кисело зеле само на сърми... все пак да утоним
                Иначе не знаеш ти ние какви коли караме

Comment

Оставете настрана колите, процесорите и стоките за масово потребление, темата е достатъчно конкретна.

Comment

gollum написа
                    темата е достатъчно конкретна.
                    Emi konkretno- Хариер е ЕДИНСТВЕНИЯ БОЕН самолет с ВиК , Як-38 е смехотворно недоразумение, Як-141 експериментална мечта от миналото (при това нследила конструктивните недостатъци на як-38) Ф-35 все още не е сериен, просто няма какво да се сравнява...къде по интересна тем аби било да се сравнят МиГ-21 и Ф-5, или Су-9/11 и Ф-102/106,какво друго? хм Ту-95/М-4/Б-52 ?

Comment

Аз затова и питах, значи темата си е за заключване.

Comment

Working...
                      X