Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хи хи, какъв излагейшън, позиция на С-300

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

AYB написа
    Досадно е да се спори с тебе, пък и не си ми интересен като събеседник...

Ще се поразровя през почивните дни да намеря материали за С-300
    Остави...ше ти стане още по-досадно...това с тумблерите дава некава представа, а и това, че извън полигонните изпитания не е показал нещо особено този компекс е достатъчно...

Comment

даже бих добавил, че нищо не е показал. защото го нямало никъде, където е имало нещо извън изпитания... Фил, умолявам те, престани да ръсиш безподобни глупости...

Comment

Лесно е да се каже:
        -Глупости говориш аз и некои избрани знаеме истината...лесно е ама е силно смешно... :sm113:
        А защо ние или някой заинтересован биха купили точно този комплекс?
        защо? аргументи? айде кало може и да се напъне...ама на аyb аргументите са лабави...отгоре тумблери от 60те години ама отдолу...ако знаете какво има...а па какво ше открия сега през викенда... :mhehe:

Comment

Много сте се разписали, бре..

1. Относно С-300: За изостаналостта на дадена техника, бих казал: Стига да изпълнява функцията която се изисква от нея, то всичко останало е допълнителен бонус.
          Не че отричам , минимизацията и красивия външен вид, но хората са преценили, че и с това могат да си свършат работата.

Един старичък виц:

Щатски генерал от НОРАД, с въпрос към негов руски колека.
          - Вие какви мерки взимате относно "Проблем 200"??
          - Никакви.
          - !!?
          - Всичката ни електроника е с лампи!

Fil,
          Относно прехватите на "Пейтриът" във войната в залива.
          Изрелците бяха направили едно изследване относно успеваемостта на системата. Оказа се, че към момента в който американски висши функционери, на трибуната, пред на "n" - на брой медии твърдяха: "Успешен прехват на 49 от 50 цели", според изрелското проучване се наброяваха към 5-6.. /както бе посочено няколко поста по-напред/.
          Оказваше се, че дори и снопа отсколки от "Пейтриът" да поразява бойната глава на "Скъд", то въпросната бойна глава не се отклоняваше от балистичната траектория на падане и удраше по-малко или повече край набелязаната цел.
          При евентуалното и насочване към жилищен квартал, разбирате ....
          Други проблеми от различен тип - ето един линк: http://www.manager.bg/articles.php?cat_id=8&id=1928

..където загиват 28 и са ранени 100 американски военни от пропуска на "супер оръжието" "Пейтриът".

..

2. А ако предположим, че снимките са правени от самият часови? Внесъл си е човека фотоапарат и ги е щракнал..

.
          Last edited by BAGA_TUR; 27-02-2008, 20:56.
          ..И кажи ми ти страннико,
          чувал ли си звук,
          по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Fil написа
            Лесно е да се каже:
            -Глупости говориш аз и некои избрани знаеме истината...лесно е ама е силно смешно... :sm113:
            А защо ние или някой заинтересован биха купили точно този комплекс?
            защо? аргументи? айде кало може и да се напъне...ама на аyb аргументите са лабави...отгоре тумблери от 60те години ама отдолу...ако знаете какво има...а па какво ше открия сега през викенда... :mhehe:
            Заинтересовани хора за С-300 има. Например България има 1 бройка, Индия има, Китай купи 20-тина (ПМУ-1 май бяха) + Риф-ове за 2 есминеца, Виетнам също имаха, Кипър си купиха (и ужас - гадният комплекс от 60-те накара Турция да вдигнат вой до небето докато не принудят гърците да сложат комплекса където и да е освен в Кипър)

П.П. На полигони С-300 успешно е поразявал Скъдове, това се отнася не само до С-300В но и до П-вариантите.
            „Аз, Драгомир, писах.
            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Фил, бих ти обяснил кое как, или поне бих ти посочил откъде можеш да се сдобиеш с първоначална, а после и с по-сериозна информация за х-ките, както и за експлоатацията на С-300, но от показаното от теб досега отношение не личи стремеж да разбереш за какво става дума. Напротив - въз основа на някаква (доста глупава) пропаганда си си изградил някакво мнение за нещо, от което не разбираш и бъкел, и: "едно си баба знае, едно си баба бае".

Comment

Една вметка, Багатур
                където загиват 28 и са ранени 100 американски военни от пропуска на "супер оръжието" "Пейтриът"
                това е доста тъпо изказване, от рода на "убит от пропуск на бронежилетката си". Пораженията са от Скъд, а не от Пейтриът.

ПП Тази тема напредва в най-причудливи посоки.
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
                  Една вметка, Багатур

това е доста тъпо изказване, от рода на "убит от пропуск на бронежилетката си". Пораженията са от Скъд, а не от Пейтриът.

ПП Тази тема напредва в най-причудливи посоки.
                  Да, пораженията са от "Скъд", но при регистриран пуск на иракчаните, установките предназначени да унищожат скъдовете - не сработват!

Каква им беше функцията??

Всеки си прави изводите..

.
                  ..И кажи ми ти страннико,
                  чувал ли си звук,
                  по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

AYB написа
                    Радиото го е открил Александър Попов - руски учен.
                    Той е открил и лемата на Калман - Якубович - Попов / Ама как - не питайте
                    Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

За мен е явно, че от тази тема нищо полезно няма да излезе. Предлагам първото мнение по нея с линка към снимките да се премести в тема "Любопитно", а тази тема да се заключи.

Comment

bsb написа
                        За мен е явно, че от тази тема нищо полезно няма да излезе. Предлагам първото мнение по нея с линка към снимките да се премести в тема "Любопитно", а тази тема да се заключи.
                        А аз предлагам това да го предложиш както и където трябва!

Иначе темата е полезна според мен...и ше помоля Кало да покаже и разясни това, което знае за този комплекс...за едно сте прави скромни са успехите на пейтриътите, но си давате сметка какво е да поразиш бойна глава на ОТР в реални бойни условия - да се държим сериозно...

Comment

Багатур, задачата на Пейтриът поначало не е да унищожава ракети, а и когато се използва срещу ракети, никой не е очаквал 100% ефективност. Очаква се да унищожи някаква част от ракетите, така че е безсмислено да цитираш един конкретен случай. По същата логика може да се цитира друг, успешен пуск, и да се твърди че системата е супер.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Това е и целта .
                            През Финландската война руснаците се "направиха" на слабаци и загубиха 200хил. души.Затова балтийските страни влязоха доброволно в СССР,а пък Румъния и "подари" Молдова .Хехехе
                            Западняците и швабите си взеха "поука" ,Хитлер нападна и руснаците се озоваха в Берлин,по рано и в Париж ходиха да разпуснат.
                            Така,че стига първосигнални размишления.
                            Вярно е ,че руснаците са ударили през просото,във военните им складове ,няма нищо и свалят направо от въоражение бойна техника за износ.
                            Но това не означава,че не могат да си оплакнат краката на Темза,ако ги насилят.

Comment

RIZAR написа
                              Но това не означава,че не могат да си оплакнат краката на Темза,ако ги насилят.
                              Точно това означава, че не могат, 'щото нямат с какво да отидат....освен като туристи.

Comment

Dinain написа
                                Багатур, задачата на Пейтриът поначало не е да унищожава ракети, а и когато се използва срещу ракети, никой не е очаквал 100% ефективност. Очаква се да унищожи някаква част от ракетите, така че е безсмислено да цитираш един конкретен случай. По същата логика може да се цитира друг, успешен пуск, и да се твърди че системата е супер.
                                Ти пък сега баш Пейтриът взе да защитаваш. Системата със сериозни успехи в свалянето на съюзнически самолети на ЕС и слаби до никакви успехи, в унищожаването на вражески иракски ракети и самолети. Не случайно Израел си ги промениха сериозно техните с цел да ги направят донякъде ефективни.
                                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Working...
                                X