If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не, в смисъл че при израелска бомбардировка ще е принуден да отвърне, повличайки Иран в пълномащабна война. В противен случай имиджът му ще отиде по дяволите след всичките заплахи. А понеже това уравнение го знаят израелците, поначало няма да ударят. В случая със Сирия вероятно са преценили че няма да последва отговор и преценката се оказа правилна. Така че ще ударят по Бушер, само ако преценят че си заслужава цената на пълномащабна война.
Имам един пейпър по въпроса, ако има интерес мога да го кача.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Не, в смисъл че при израелска бомбардировка ще е принуден да отвърне, повличайки Иран в пълномащабна война. В противен случай имиджът му ще отиде по дяволите след всичките заплахи. А понеже това уравнение го знаят израелците, поначало няма да ударят. В случая със Сирия вероятно са преценили че няма да последва отговор и преценката се оказа правилна. Така че ще ударят по Бушер, само ако преценят че си заслужава цената на пълномащабна война.
Имам един пейпър по въпроса, ако има интерес мога да го кача.
Качвай, всички материали са интересни
Не съм съвсем запознат с иранската атомна програма :sm186: , но Бушер не беше ли мястото където руснаците строят няколко реактора ВВЕР-1000, които са си изцяло цивилни, снабдени с руско гориво? Ако е така не виждам причина да се атакува.
По-опасни за Израел биха били разните заводи с центрофуги за обогатяване на уран, но не мисля че те са на едно място или пък са всички леснодостъпни за мълниеносен удар. Особено след начина, по който беше изваден от строя иракския реактор.
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Не съм съвсем запознат с иранската атомна програма
Е, че той кой ли е? :clown:
Статията не е военна, а разглежда стратегическата ситуация на ядрена държава, опитваща се да провали опитите на други държави да се сдобият също с ядрено оръжие - през призмата на игровата теория.
ПП Появиха се сведения че Израел е предал на американския Конгрес филм от вътрешността на сирийското съоръжение, на който се вижда корейски персонал и машини, доказващи недвусмислено че става дума за копие на севернокорейски реактор. Филмът убедил американците да дадат зелена светлина за въздушния удар, а последвалите предложения към Асад за връщане на Голанските възвишения в замяна на мирен договор били с цел да го размекнат (Асад) и да се откаже от ответен удар. Филмчето се очаква да изтече в медиите до няколко дни, засега на ABC забраняват да го публикува, защото на него се виждали израелските шпиони.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Може ли подробности за предложението за Голанските възвишения? Звучи интересно...
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
„Аз, Драгомир, писах.
Comment