Sailor_Malan написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
F/A-18
Collapse
X
-
Според мен пък, ни трябва Су-30МКИ. Ама също няма да стане.кало написаТрябва ни МиГ-35, ама няма да стане.
Сега като се замисля, защо пък да не стане? Защо да можем да си купим от братята ядрена електроцентрала/Белене/, която е много по-сложна и отговорна инсталация, от един изтребител, нищо че е "цивилна" а да не можем да си купим самолет? Гърция, Турция и Полша могат да купуват руска военна техника, а ние не можем?
Багатур, от всичко което съм чел излиза, че F18 е прекрасен самолет и наистина се доближава до определението "многоцелеви". Но не мога да разбера защо трябва да купуваме прекрасен самолет 4 поколение за 100 милиона долара, като можем да си купим също толкова прекрасен самолет 4++ поколение, за 50 милиона долара? :sm186:
А колкото до техническото сътрудничество Русия-САЩ, примери бол. Повечето от тях успешни. Ама то си е съвсем логично.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Ами има си всичко необходимо. А има и едни "дълги ръчички" с които никой руски и повечето американски самолети от тоя клас не могат да се похвалят. А с F/A-18Е eдва ли биха се навили да ни продадат и SLAM-ER.
На снимката са едните дълги ръчички на тайфуна. Има и още един вариант. Този на снимката е на Bae/Matra другия е немско шведскиКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Ако ще си купуваме европейски самолет, аз също предпочитам да е Еврофайтера, по някакви схеми съобразени с възможностите на военния ни бюджет. Просто Тайфуна е много скъп за нас, освен това сега-засега се произвеждат само изтребителните варианти/мисля че Австрия получи такива/, а на нас ни трябва "универсален" самолет.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Всъщност EF-2000 и Тайфун са едно и също нещо :mhehe:Amazon написаАко ще си купуваме европейски самолет, аз също предпочитам да е Еврофайтера, по някакви схеми съобразени с възможностите на военния ни бюджет. Просто Тайфуна е много скъп за нас, освен това сега-засега се произвеждат само изтребителните варианти/мисля че Австрия получи такива/, а на нас ни трябва "универсален" самолет.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Защо си мисля, че ме четеш тенденциозно? Кое в мнението ми те наведе на мисълта, че не знам това?!? Когато един самолет има две означения, не мога ли да използвам и двете в две различни изречения? За да не те затруднявам, ще го напиша отново:Sailor_Malan написаВсъщност EF-2000 и Тайфун са едно и също нещо :mhehe:
Аз също предпочитам Еврофайтер, но той е скъп за нас. Бихме могли да го получим/Еврофайтера/ само по схеми съобразени с военния ни бюджет. Поблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
Сега мога ли да разчитам, че си ме разбрал? :1087:This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
A, умрял съм си да те чета тенденциозно. Просто не разбрах какво си написал. Сега стана ясноAmazon написаЗащо си мисля, че ме четеш тенденциозно? Кое в мнението ми те наведе на мисълта, че не знам това?!? Когато един самолет има две означения, не мога ли да използвам и двете в две различни изречения? За да не те затруднявам, ще го напиша отново:
Аз също предпочитам Еврофайтер, но той е скъп за нас. Бихме могли да го получим/Еврофайтера/ само по схеми съобразени с военния ни бюджет. Поблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
Сега мога ли да разчитам, че си ме разбрал? :1087:
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Крайцерска скорост от М=1,3 на безфорсажен режим на двигателя.tonev написааз питах за тт данни какво му харесвате повече. а за цената.... тя е друга тема.
Тяговъоръженост по-висока от тази на МиГ-29.
Боен товар от около 7000 kg.
И още много неща..Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Това хубаво, друг е въпроса каква е цената на тия дълги ръчички и ще може ли нашата армия да си позволи да обучи състава да ги използва както трябва. Иначе само ще красят самолета /пък той си има нужда от разкрасяване :sm113: , ама това лично мнениеАми има си всичко необходимо. А има и едни "дълги ръчички" с които никой руски и повечето американски самолети от тоя клас не могат да се похвалят.
/. И до колко имаме нужда от такива чудесии, при положение, че за един прост прехват няма кой да се отсрами, ако МиГ 29 не мине сериозен ремонт+модернизация като хората, не само свръзки и системи за опознаване свой-чужд.
Самолетът може да е добър, няма спор, въпроса е до колко е оправдано закупуването и подръжката на машина от тоя клас. И да изглежда калпав, мисля Грипена ще ни върши реално същата работа.
Нови МиГ-ове и аз не очаквам. Опира до политика, а както знаем Гюро Михайлов има изцяло български произход
.
Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Aми както писах по-горе нещото има всъщност три вида дълги ръчички - британско френската Storm Shadow(виж снимката) и две шведско германски ракети от същия вид. Иначе нашата армия доста години(докъм 2003 май) си позволяваше да поддържа и обучава хора на значително по-скъпи и неефективни ракетни системи от сорта на Р-300, която без ядрена бойна глава практически е безмислена, понеже ако стреляш по цел в Младост примерно шанса да удариш Дружба е над 70%. Що пък да не можем да си позволим Storm Shadow? Още повече, че системата позволява с по-малко ресурси, поддръжка и обучение да се правят поразии сходни на тия със Р-300 с конвенционална глава, както и работа по малоразмерни добре защитени цели, за които Р-300 практически е безмислена. Отделно както спомена 1951 самолета е с по-добра тяговъоръженост от МиГ-29 и реално бие Су-25 като боен товар, а предвид това къде се намираме и че три от петте държави с които граничим са ни съюзници в НАТО, две са в ЕС заедно с нас, две се натискат за членство в ЕС, една в НАТО и една се натиска за асоцииране с ЕС, самолет за директна поддръжка надали ще ни потрябва в близките 50-60 години.Юлиан Август написаТова хубаво, друг е въпроса каква е цената на тия дълги ръчички и ще може ли нашата армия да си позволи да обучи състава да ги използва както трябва. Иначе само ще красят самолета /пък той си има нужда от разкрасяване :sm113: , ама това лично мнение
/. И до колко имаме нужда от такива чудесии, при положение, че за един прост прехват няма кой да се отсрами, ако МиГ 29 не мине сериозен ремонт+модернизация като хората, не само свръзки и системи за опознаване свой-чужд.
Самолетът може да е добър, няма спор, въпроса е до колко е оправдано закупуването и подръжката на машина от тоя клас. И да изглежда калпав, мисля Грипена ще ни върши реално същата работа.
Нови МиГ-ове и аз не очаквам. Опира до политика, а както знаем Гюро Михайлов има изцяло български произход
.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Хубаво, но не може да замени нито Су-25 /тясно специализиран като щурмовик/ , нито МиГ-а /като цена/ . А Р-300 е приет, когато армията имаше да харчи пари- бол, пък и наземна система.
Не отричам, че въпросните ракетки са ефективни и переспективни, просто не мога да им намеря място сред задачите на ВВС-а ни. Които освен патрулно-охранителни и снабдителни, май-май други не се очертават.Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Според точно тия задачи, Су-25 примерно е ненужна тежест за нашите ВВСЮлиан Август написаХубаво, но не може да замени нито Су-25 /тясно специализиран като щурмовик/ , нито МиГ-а /като цена/ . А Р-300 е приет, когато армията имаше да харчи пари- бол, пък и наземна система.
Не отричам, че въпросните ракетки са ефективни и переспективни, просто не мога да им намеря място сред задачите на ВВС-а ни. Които освен патрулно-охранителни и снабдителни, май-май други не се очертават.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Ех, поостана ми малко време да по графоманствам.
Имайки се предвид, че най-вероятно ще имаме около 20 бойни самолети дълги години най-добре ще е те да са най-доброто, което можем да си позволим. А Gripen не е най-доброто.ahileas написаКое му е лошото да е с малък радиус?, ако купим някой змей от рода на Су 35, той "докато излети и трябва да завива"...
А да, и това, че МиГ-25 едва е завивал над България е градска легенда, при това от глупавите.
А много си става за нас. Проблема е, че не живеем на най-спокойното място на свята.Sailor_Malan написаТака както го описваш Грипена абсолютно не става за нас.
Унгарците имат традиционно слаба армия и в частност ВВС. По време на Варшавският договор тя имаха най-слабите ВВС. ОТделен е и въпроса, че Унгария е в средата на Европа и общо взето няма амбиции да ходи да се сражава тук и там по Афган и Ирак.Sailor_Malan написаЧудно ми е само чехите и унгарците що се метнаха на на него.
Чехия е дрига история. Хората си наеха самолетите за 10 години, след това ще дойде нещо друго. Я F-35, я Eurofighter...
Съгласен съм! Поляците направиха най-добрият възможен избор тогава.Sailor_Malan написаПолския избор почва да ми се струва по-смилен нищо че струва 3.8 милиарда.
Super Hornet не просто се доближава до определението "многоцелев изтребител", той е "многоцелев изтребител".Amazon написаБагатур, от всичко което съм чел излиза, че F18 е прекрасен самолет и наистина се доближава до определението "многоцелеви". Но не мога да разбера защо трябва да купуваме прекрасен самолет 4 поколение за 100 милиона долара, като можем да си купим също толкова прекрасен самолет 4++ поколение, за 50 милиона долара? :sm186:
После това с поколенията са си журналистическа измислица. Вярвайте в сериозната литература и аналитичните кръгове тези лафове се избягват. Поколение 4++ си е страхотна рекламна руска измишльотина. Скоро очаквам поколение 4 и 3/4.
Eurofighter е многоцелев изтребител - няма чисто изтребителен вариант. Той се дели на блокове, като блоковете, които сега се произвеждат са със способност за борба по наземни цели.Amazon написаПоблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
А въобще не мога да се съглася, че Су-25 е ненужна тежест за бюджета.
Ненужна тежест е огромната администрация, малоумните кадрови войници, безсмисленото обучение на жени военни пилоти и какво ли още не.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Ненужна тежест е огромната администрация, малоумните кадрови войници, безсмисленото обучение на жени военни пилоти и какво ли още не.
Дума да няма 1951 тука си 1000 процента прав. Обаче какво да го правим тоя самолет за директна поддръжка? В близките 50-60 години задачи от сорта на изтребление на вражески механизирани колони и поддръжка на настъпващите сухопътни части, не се очертават, та за какво аджеба ни е да го държим Су-25 се чудя?! Дали пък не е по-добре и него да го сменим с многоцелеви изтребител?
Иначе в написаното от тебе за Грипена се съдържа отговора защо не става за нас - не живеем в по-спокойна част на света.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment