Съобщение

Collapse
No announcement yet.

F/A-18

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Sailor_Malan написа
    Вярвай евтино няма да ни предложат нищо - а най-евтиното като продажна цена вероятно накрая ще излезе най-скъпо.

Кво му харесвам на тайфуна ли? Ми европейски е, а ние сме държава членка на ЕС. Отговаря на нашите изисквания. Ако добре си изиграем картите може да направим така че някой чарк от него да се прави у нас - което колкото и да е незначително все си отваря работни места. А и 110% офсет е къде по-добре да дойдат от ВаЕ отколкото от Боинг или Локхийд
    аз питах за тт данни какво му харесвате повече. а за цената.... тя е друга тема.
    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

кало написа
      Трябва ни МиГ-35, ама няма да стане.
      Според мен пък, ни трябва Су-30МКИ. Ама също няма да стане.
      Сега като се замисля, защо пък да не стане? Защо да можем да си купим от братята ядрена електроцентрала/Белене/, която е много по-сложна и отговорна инсталация, от един изтребител, нищо че е "цивилна" а да не можем да си купим самолет? Гърция, Турция и Полша могат да купуват руска военна техника, а ние не можем?

Багатур, от всичко което съм чел излиза, че F18 е прекрасен самолет и наистина се доближава до определението "многоцелеви". Но не мога да разбера защо трябва да купуваме прекрасен самолет 4 поколение за 100 милиона долара, като можем да си купим също толкова прекрасен самолет 4++ поколение, за 50 милиона долара? :sm186:
      А колкото до техническото сътрудничество Русия-САЩ, примери бол. Повечето от тях успешни. Ама то си е съвсем логично.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Ами има си всичко необходимо. А има и едни "дълги ръчички" с които никой руски и повечето американски самолети от тоя клас не могат да се похвалят. А с F/A-18Е eдва ли биха се навили да ни продадат и SLAM-ER.
        На снимката са едните дълги ръчички на тайфуна. Има и още един вариант. Този на снимката е на Bae/Matra другия е немско шведски
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Ако ще си купуваме европейски самолет, аз също предпочитам да е Еврофайтера, по някакви схеми съобразени с възможностите на военния ни бюджет. Просто Тайфуна е много скъп за нас, освен това сега-засега се произвеждат само изтребителните варианти/мисля че Австрия получи такива/, а на нас ни трябва "универсален" самолет.

Comment

Amazon написа
            Ако ще си купуваме европейски самолет, аз също предпочитам да е Еврофайтера, по някакви схеми съобразени с възможностите на военния ни бюджет. Просто Тайфуна е много скъп за нас, освен това сега-засега се произвеждат само изтребителните варианти/мисля че Австрия получи такива/, а на нас ни трябва "универсален" самолет.
            Всъщност EF-2000 и Тайфун са едно и също нещо :mhehe:
            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа
              Всъщност EF-2000 и Тайфун са едно и също нещо :mhehe:
              Защо си мисля, че ме четеш тенденциозно? Кое в мнението ми те наведе на мисълта, че не знам това?!? Когато един самолет има две означения, не мога ли да използвам и двете в две различни изречения? За да не те затруднявам, ще го напиша отново:
              Аз също предпочитам Еврофайтер, но той е скъп за нас. Бихме могли да го получим/Еврофайтера/ само по схеми съобразени с военния ни бюджет. Поблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
              Сега мога ли да разчитам, че си ме разбрал? :1087:

Comment

Amazon написа
                Защо си мисля, че ме четеш тенденциозно? Кое в мнението ми те наведе на мисълта, че не знам това?!? Когато един самолет има две означения, не мога ли да използвам и двете в две различни изречения? За да не те затруднявам, ще го напиша отново:
                Аз също предпочитам Еврофайтер, но той е скъп за нас. Бихме могли да го получим/Еврофайтера/ само по схеми съобразени с военния ни бюджет. Поблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
                Сега мога ли да разчитам, че си ме разбрал? :1087:
                A, умрял съм си да те чета тенденциозно. Просто не разбрах какво си написал. Сега стана ясно

Comment

tonev написа
                  аз питах за тт данни какво му харесвате повече. а за цената.... тя е друга тема.
                  Крайцерска скорост от М=1,3 на безфорсажен режим на двигателя.
                  Тяговъоръженост по-висока от тази на МиГ-29.
                  Боен товар от около 7000 kg.

И още много неща..
                  Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Засега Миг29 перфектно пасва на БА само дето и от тях имаме малко..общо зето за страните дето могат да си позволят хубаво оръжие важи тенденцията или купуваш най-доброто колкото и да е скъпо или само си харчиш парите...

Comment

Ами има си всичко необходимо. А има и едни "дълги ръчички" с които никой руски и повечето американски самолети от тоя клас не могат да се похвалят.
                      Това хубаво, друг е въпроса каква е цената на тия дълги ръчички и ще може ли нашата армия да си позволи да обучи състава да ги използва както трябва. Иначе само ще красят самолета /пък той си има нужда от разкрасяване :sm113: , ама това лично мнение /. И до колко имаме нужда от такива чудесии, при положение, че за един прост прехват няма кой да се отсрами, ако МиГ 29 не мине сериозен ремонт+модернизация като хората, не само свръзки и системи за опознаване свой-чужд.
                      Самолетът може да е добър, няма спор, въпроса е до колко е оправдано закупуването и подръжката на машина от тоя клас. И да изглежда калпав, мисля Грипена ще ни върши реално същата работа.
                      Нови МиГ-ове и аз не очаквам. Опира до политика, а както знаем Гюро Михайлов има изцяло български произход .
                      Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Юлиан Август написа
                        Това хубаво, друг е въпроса каква е цената на тия дълги ръчички и ще може ли нашата армия да си позволи да обучи състава да ги използва както трябва. Иначе само ще красят самолета /пък той си има нужда от разкрасяване :sm113: , ама това лично мнение /. И до колко имаме нужда от такива чудесии, при положение, че за един прост прехват няма кой да се отсрами, ако МиГ 29 не мине сериозен ремонт+модернизация като хората, не само свръзки и системи за опознаване свой-чужд.
                        Самолетът може да е добър, няма спор, въпроса е до колко е оправдано закупуването и подръжката на машина от тоя клас. И да изглежда калпав, мисля Грипена ще ни върши реално същата работа.
                        Нови МиГ-ове и аз не очаквам. Опира до политика, а както знаем Гюро Михайлов има изцяло български произход .
                        Aми както писах по-горе нещото има всъщност три вида дълги ръчички - британско френската Storm Shadow(виж снимката) и две шведско германски ракети от същия вид. Иначе нашата армия доста години(докъм 2003 май) си позволяваше да поддържа и обучава хора на значително по-скъпи и неефективни ракетни системи от сорта на Р-300, която без ядрена бойна глава практически е безмислена, понеже ако стреляш по цел в Младост примерно шанса да удариш Дружба е над 70%. Що пък да не можем да си позволим Storm Shadow? Още повече, че системата позволява с по-малко ресурси, поддръжка и обучение да се правят поразии сходни на тия със Р-300 с конвенционална глава, както и работа по малоразмерни добре защитени цели, за които Р-300 практически е безмислена. Отделно както спомена 1951 самолета е с по-добра тяговъоръженост от МиГ-29 и реално бие Су-25 като боен товар, а предвид това къде се намираме и че три от петте държави с които граничим са ни съюзници в НАТО, две са в ЕС заедно с нас, две се натискат за членство в ЕС, една в НАТО и една се натиска за асоцииране с ЕС, самолет за директна поддръжка надали ще ни потрябва в близките 50-60 години.

Comment

Хубаво, но не може да замени нито Су-25 /тясно специализиран като щурмовик/ , нито МиГ-а /като цена/ . А Р-300 е приет, когато армията имаше да харчи пари- бол, пък и наземна система.
                          Не отричам, че въпросните ракетки са ефективни и переспективни, просто не мога да им намеря място сред задачите на ВВС-а ни. Които освен патрулно-охранителни и снабдителни, май-май други не се очертават.
                          Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Юлиан Август написа
                            Хубаво, но не може да замени нито Су-25 /тясно специализиран като щурмовик/ , нито МиГ-а /като цена/ . А Р-300 е приет, когато армията имаше да харчи пари- бол, пък и наземна система.
                            Не отричам, че въпросните ракетки са ефективни и переспективни, просто не мога да им намеря място сред задачите на ВВС-а ни. Които освен патрулно-охранителни и снабдителни, май-май други не се очертават.
                            Според точно тия задачи, Су-25 примерно е ненужна тежест за нашите ВВС

Comment

Ех, поостана ми малко време да по графоманствам.

ahileas написа
                              Кое му е лошото да е с малък радиус?, ако купим някой змей от рода на Су 35, той "докато излети и трябва да завива"...
                              Имайки се предвид, че най-вероятно ще имаме около 20 бойни самолети дълги години най-добре ще е те да са най-доброто, което можем да си позволим. А Gripen не е най-доброто.
                              А да, и това, че МиГ-25 едва е завивал над България е градска легенда, при това от глупавите.

Sailor_Malan написа
                              Така както го описваш Грипена абсолютно не става за нас.
                              А много си става за нас. Проблема е, че не живеем на най-спокойното място на свята.

Sailor_Malan написа
                              Чудно ми е само чехите и унгарците що се метнаха на на него.
                              Унгарците имат традиционно слаба армия и в частност ВВС. По време на Варшавският договор тя имаха най-слабите ВВС. ОТделен е и въпроса, че Унгария е в средата на Европа и общо взето няма амбиции да ходи да се сражава тук и там по Афган и Ирак.
                              Чехия е дрига история. Хората си наеха самолетите за 10 години, след това ще дойде нещо друго. Я F-35, я Eurofighter...

Sailor_Malan написа
                              Полския избор почва да ми се струва по-смилен нищо че струва 3.8 милиарда.
                              Съгласен съм! Поляците направиха най-добрият възможен избор тогава.

Amazon написа
                              Багатур, от всичко което съм чел излиза, че F18 е прекрасен самолет и наистина се доближава до определението "многоцелеви". Но не мога да разбера защо трябва да купуваме прекрасен самолет 4 поколение за 100 милиона долара, като можем да си купим също толкова прекрасен самолет 4++ поколение, за 50 милиона долара? :sm186:
                              Super Hornet не просто се доближава до определението "многоцелев изтребител", той е "многоцелев изтребител".
                              После това с поколенията са си журналистическа измислица. Вярвайте в сериозната литература и аналитичните кръгове тези лафове се избягват. Поколение 4++ си е страхотна рекламна руска измишльотина. Скоро очаквам поколение 4 и 3/4.

Amazon написа
                              Поблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
                              Eurofighter е многоцелев изтребител - няма чисто изтребителен вариант. Той се дели на блокове, като блоковете, които сега се произвеждат са със способност за борба по наземни цели.

А въобще не мога да се съглася, че Су-25 е ненужна тежест за бюджета.
                              Ненужна тежест е огромната администрация, малоумните кадрови войници, безсмисленото обучение на жени военни пилоти и какво ли още не.
                              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Ненужна тежест е огромната администрация, малоумните кадрови войници, безсмисленото обучение на жени военни пилоти и какво ли още не.
                                Дума да няма 1951 тука си 1000 процента прав. Обаче какво да го правим тоя самолет за директна поддръжка? В близките 50-60 години задачи от сорта на изтребление на вражески механизирани колони и поддръжка на настъпващите сухопътни части, не се очертават, та за какво аджеба ни е да го държим Су-25 се чудя?! Дали пък не е по-добре и него да го сменим с многоцелеви изтребител?
                                Иначе в написаното от тебе за Грипена се съдържа отговора защо не става за нас - не живеем в по-спокойна част на света.

Comment

Working...
                                X