Sailor_Malan написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
F/A-18
Collapse
X
-
кало написаТрябва ни МиГ-35, ама няма да стане.
Сега като се замисля, защо пък да не стане? Защо да можем да си купим от братята ядрена електроцентрала/Белене/, която е много по-сложна и отговорна инсталация, от един изтребител, нищо че е "цивилна" а да не можем да си купим самолет? Гърция, Турция и Полша могат да купуват руска военна техника, а ние не можем?
Багатур, от всичко което съм чел излиза, че F18 е прекрасен самолет и наистина се доближава до определението "многоцелеви". Но не мога да разбера защо трябва да купуваме прекрасен самолет 4 поколение за 100 милиона долара, като можем да си купим също толкова прекрасен самолет 4++ поколение, за 50 милиона долара? :sm186:
А колкото до техническото сътрудничество Русия-САЩ, примери бол. Повечето от тях успешни. Ама то си е съвсем логично.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Ами има си всичко необходимо. А има и едни "дълги ръчички" с които никой руски и повечето американски самолети от тоя клас не могат да се похвалят. А с F/A-18Е eдва ли биха се навили да ни продадат и SLAM-ER.
На снимката са едните дълги ръчички на тайфуна. Има и още един вариант. Този на снимката е на Bae/Matra другия е немско шведскиКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Ако ще си купуваме европейски самолет, аз също предпочитам да е Еврофайтера, по някакви схеми съобразени с възможностите на военния ни бюджет. Просто Тайфуна е много скъп за нас, освен това сега-засега се произвеждат само изтребителните варианти/мисля че Австрия получи такива/, а на нас ни трябва "универсален" самолет.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написаАко ще си купуваме европейски самолет, аз също предпочитам да е Еврофайтера, по някакви схеми съобразени с възможностите на военния ни бюджет. Просто Тайфуна е много скъп за нас, освен това сега-засега се произвеждат само изтребителните варианти/мисля че Австрия получи такива/, а на нас ни трябва "универсален" самолет.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написаВсъщност EF-2000 и Тайфун са едно и също нещо :mhehe:
Аз също предпочитам Еврофайтер, но той е скъп за нас. Бихме могли да го получим/Еврофайтера/ само по схеми съобразени с военния ни бюджет. Поблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
Сега мога ли да разчитам, че си ме разбрал? :1087:This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написаЗащо си мисля, че ме четеш тенденциозно? Кое в мнението ми те наведе на мисълта, че не знам това?!? Когато един самолет има две означения, не мога ли да използвам и двете в две различни изречения? За да не те затруднявам, ще го напиша отново:
Аз също предпочитам Еврофайтер, но той е скъп за нас. Бихме могли да го получим/Еврофайтера/ само по схеми съобразени с военния ни бюджет. Поблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
Сега мога ли да разчитам, че си ме разбрал? :1087:Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
tonev написааз питах за тт данни какво му харесвате повече. а за цената.... тя е друга тема.
Тяговъоръженост по-висока от тази на МиГ-29.
Боен товар от около 7000 kg.
И още много неща..Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Ами има си всичко необходимо. А има и едни "дълги ръчички" с които никой руски и повечето американски самолети от тоя клас не могат да се похвалят.
Самолетът може да е добър, няма спор, въпроса е до колко е оправдано закупуването и подръжката на машина от тоя клас. И да изглежда калпав, мисля Грипена ще ни върши реално същата работа.
Нови МиГ-ове и аз не очаквам. Опира до политика, а както знаем Гюро Михайлов има изцяло български произход .Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Юлиан Август написаТова хубаво, друг е въпроса каква е цената на тия дълги ръчички и ще може ли нашата армия да си позволи да обучи състава да ги използва както трябва. Иначе само ще красят самолета /пък той си има нужда от разкрасяване :sm113: , ама това лично мнение /. И до колко имаме нужда от такива чудесии, при положение, че за един прост прехват няма кой да се отсрами, ако МиГ 29 не мине сериозен ремонт+модернизация като хората, не само свръзки и системи за опознаване свой-чужд.
Самолетът може да е добър, няма спор, въпроса е до колко е оправдано закупуването и подръжката на машина от тоя клас. И да изглежда калпав, мисля Грипена ще ни върши реално същата работа.
Нови МиГ-ове и аз не очаквам. Опира до политика, а както знаем Гюро Михайлов има изцяло български произход .Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Хубаво, но не може да замени нито Су-25 /тясно специализиран като щурмовик/ , нито МиГ-а /като цена/ . А Р-300 е приет, когато армията имаше да харчи пари- бол, пък и наземна система.
Не отричам, че въпросните ракетки са ефективни и переспективни, просто не мога да им намеря място сред задачите на ВВС-а ни. Които освен патрулно-охранителни и снабдителни, май-май други не се очертават.Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Юлиан Август написаХубаво, но не може да замени нито Су-25 /тясно специализиран като щурмовик/ , нито МиГ-а /като цена/ . А Р-300 е приет, когато армията имаше да харчи пари- бол, пък и наземна система.
Не отричам, че въпросните ракетки са ефективни и переспективни, просто не мога да им намеря място сред задачите на ВВС-а ни. Които освен патрулно-охранителни и снабдителни, май-май други не се очертават.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Ех, поостана ми малко време да по графоманствам.
ahileas написаКое му е лошото да е с малък радиус?, ако купим някой змей от рода на Су 35, той "докато излети и трябва да завива"...
А да, и това, че МиГ-25 едва е завивал над България е градска легенда, при това от глупавите.
Sailor_Malan написаТака както го описваш Грипена абсолютно не става за нас.
Sailor_Malan написаЧудно ми е само чехите и унгарците що се метнаха на на него.
Чехия е дрига история. Хората си наеха самолетите за 10 години, след това ще дойде нещо друго. Я F-35, я Eurofighter...
Sailor_Malan написаПолския избор почва да ми се струва по-смилен нищо че струва 3.8 милиарда.
Amazon написаБагатур, от всичко което съм чел излиза, че F18 е прекрасен самолет и наистина се доближава до определението "многоцелеви". Но не мога да разбера защо трябва да купуваме прекрасен самолет 4 поколение за 100 милиона долара, като можем да си купим също толкова прекрасен самолет 4++ поколение, за 50 милиона долара? :sm186:
После това с поколенията са си журналистическа измислица. Вярвайте в сериозната литература и аналитичните кръгове тези лафове се избягват. Поколение 4++ си е страхотна рекламна руска измишльотина. Скоро очаквам поколение 4 и 3/4.
Amazon написаПоблема е, че засега май има само изтребителни варианти/на Еврофайтера/. Такива варианти/изтребителни/ получи и Австрия/18 броя Еврофайтер 2000 Тайфун III/.
А въобще не мога да се съглася, че Су-25 е ненужна тежест за бюджета.
Ненужна тежест е огромната администрация, малоумните кадрови войници, безсмисленото обучение на жени военни пилоти и какво ли още не.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Ненужна тежест е огромната администрация, малоумните кадрови войници, безсмисленото обучение на жени военни пилоти и какво ли още не.
Дума да няма 1951 тука си 1000 процента прав. Обаче какво да го правим тоя самолет за директна поддръжка? В близките 50-60 години задачи от сорта на изтребление на вражески механизирани колони и поддръжка на настъпващите сухопътни части, не се очертават, та за какво аджеба ни е да го държим Су-25 се чудя?! Дали пък не е по-добре и него да го сменим с многоцелеви изтребител?
Иначе в написаното от тебе за Грипена се съдържа отговора защо не става за нас - не живеем в по-спокойна част на света.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment