Съобщение

Collapse
No announcement yet.

F/A-18

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

F/A-18

A$6 Billion to Maintain Australia’s Regional Air Superiority

Australia is assured of maintaining its air combat capability edge with the Government’s decision to acquire 24 F/A-18F Block II Super Hornet multi role aircraft. At a cost of approximately $6 billion over 10 years, the acquisition of the Super Hornet will ensure the transition to the F-35 Joint Strike Fighter over the next decade.
    ....

С две думи австралийците си купиха 24 Супер Хорнета за $4,6
    млрд.
    Честито да им е.
    Яд ме е, че българските ВВС можеха да са първите оператори на този самолет извън САЩ. :x
    Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Да бе, само дето няма от къде да изкараме 4,6 млрд.

Comment

Даваха ни 16 нови F/A-18E/F + 12 втора употреба F-5E/F за половината на тия пари, че и даже по-малко.

Comment

Уж ги даваха за 1,6 млрд., ама не съм сигурен дали това включва въоръжение + обучение + поддръжка...
        И все пак 4,6 млрд. за някакви си 24 самолета е твърде много, независимо какво се взима. 200 милиона на самолет е безумие.. Трябва да са взели и купища AMRAAM, 9X, Харпунчета, всякакви бомби с лазерно и GPS насочване...
        Но парите са много - Ервофайтъра май е по-евтин, Рафала също, да не говорим за руските Су-30МКИ които май бяха по 55 млн.
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

тези, дето ги предлагаха на България, бяха със старите радари, тези, за Австралия са с АФАР май.

Пък и по-добре да си оправим пътищата (днес пак изгубих тас ), отколкото да купуваме нови самолети точно сега...

Comment

На всички презентации на които съм бил се е говорило за AN/APG-79.

Австралийците си купуват пълен пакет - самолети, тренажори, обучение, резервни части, поддръжка, оръжия и т.н. Освен това ги искат в кратки срокове - от там и високата цена. Но Boeing правеха страхотни отстъпки към нас и ни бяха харесали, но изпуснахме възможността.

P.S. Колкото до пътищата - ебал съм ги, аз карам без тазове. :1087:

Comment

Абе то се говори, ама досега само експериментални ескадрили от Суперхорнета го ползват, при това не има още неща за доизпипване.

Comment

На AN/APG-79 ми приключиха войсковите изпитания през декември 2006 г. Първата ескадрила въоръжена с него към октовмври 2007 г.
                Да радара създава проблеми - като всяко ново нещо.

Comment

Пък и защо ни е на нас точно такъв самолет, с такива специфики ? Нещо по-леко, съответно по-евтино би свършило същата работа.
                  Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Имаше оферти за Грипен, не лош самолет, сравнително подходящ за българските условия.
                    Бях чел в Криле, че ще си купим Еврофайтъри???/Това по времето на колегата Кольо Свинаров.
                    Ако някой е попадал на цени/ относителни, разбира се/ на съвременните самолети алтернатива за БВВС ще е от полза да ги линкне/пейстне/т.н.

П.П. офтопик, но предлагам за мин. на отбраната пак да изберем Свинаров, човекът си купи истински палат в Бояна за 90000 евро, :twisted: явно е добър търговец ще ни уреди Супер Хорнети по 100000 евро парчето.
                    "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Е то не толкова цената на единичния самолет е от значение за държава като България, ами тази на самата експлоатация. Иначе защо са ни самолети да събират праха по хангарите ?
                      Грипен не е лоша оферта, все пак е проектиран именно с цел снижаване на разходите при запазване на максимална универсалност /за самолет от неговия клас все пак/.
                      Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Ами нали им дадохме база на хамериканистанците и те като се нанесат в нея ще си дойдат със самолетите и ще имаме най--новите им машини.Вярно няма да са наши, но все пак ще ни защитават уж.
                        И тъкмо няма да харчим пари за техника ще бракуваме останалите самолети ще разпуснем пилотите, защото те и без това не летят. Самолетите ще нарежем и ще уредим някоя по-така фирма да го направи-да речем на Свинаров на брат му и ще си купи свинята нова вила.
                        Да ги еееее......ааааааааа тези ни докараха втори Ньой без война.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

кало написа
                          тези, дето ги предлагаха на България, бяха със старите радари, тези, за Австралия са с АФАР май.

Пък и по-добре да си оправим пътищата (днес пак изгубих тас ), отколкото да купуваме нови самолети точно сега...
                          Eeee, aйде сега един тас - аз съм с 3 Вържи си ги със "свински опашки"

Иначе 16те суперхорнета - добре. Ама 12 F5F какво ще ги правим? Не е ли по-добре да се ориентираме към австрийския вариант (18 Еврофайтъра). На американците вероятно няма да им хареса, но пък на другарчетата ни от ЕС определено ще им хареса а и при умно изпълнена сделка ще е лесно да докараме EADS да произвежда някоя дребна джаджа за Тайфуна у нас. Другия вариант е да си караме така до появата на F-35 и да станем четвъртия оператор(за момента се силят британци, италианци и испанци) на такива в Европа.
                          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

за момента се силят британци, италианци и испанци
                            "силят" се още (в Европа) - Холандия, Турция, Дания, Норвегия... По света - Австралия, Сингапур, Израел...

Comment

Gripen за първи път видях на живо през 2003 г., когато шведите дойдоха на Графа за Кооперативен Ключ 2003 (името на учението е доволно дебилско). Преди това бях чел, чел, чел за този самолет и нямах търпение да видя това чудо на техниката. Да, но от това, което видях тогава мнението ми се обърна на 180 градуса - егати прехвалената детска играчка. Смешна работа!
                              По-добре да сме въоръжени с L-39 отколкото това шведско "чудо". Мани да ги питаш някой хора с каква съвест предлаагт да сменим Су-25 и МиГ-29 с тази недодялка. Самолета нито може кой знае какво, нито е толкова евтин за придобиване и експлоатация.

F-5 ни го даваха като преходен учебно-боен самолет към Super Hornet-а.

Иначе Испания не участва в програмата F-35, а Израел и Сингапур имат статут на наблюдатели.

Comment

Working...
                              X