Съобщение

Collapse
No announcement yet.

USAF и USN трябва да се въоръжат с руски изтребители!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пилот написа
    За ракетите:
    В Югославия МиГ-овете нямаха ракети с активна глава за самонасочване;
    А защо?

Comment

http://forums.airbase.ru/index.php?showtopic=10739 малко инфо за радара AN/APG66
      may the Force be with you

Comment

Пилот написа
        Дай да се разбереме. Ако ще атакувам самолетоносач, срещу мене НЯМА да излитат Ф-15 и Е-3С. Ти непрекъснато отклоняваш темата към цялостна отбрана срещу 2 изтребителя. Аз не твърдя че 2 Су-та стигат за да се потопят 1 самолетоносач и 20 кораба + 40 Ф-14. Та когато съм полк, 12 Су-та носят москит/противорадарни а останалите 24 са прикритие. (ако държиш да са 18-10хМоскит, 8-прикритие).
        Ти подценяваш значението на противорадарните ракети пуснати срещу Е-2 (не Е-3С). Самолетът най-вероятно ще бъде свален.
        Самолетоносачът едва ли ще има време да пусне 40 Ф-14 срещу мене. 250 км при скорост 2000-2200 км/ч означават около 6 минути за реакция. Имай предвид че в началото онези дори няма да знаят какво става!
        Koлко самолетоносача има според тебе в една АУГ тръгнала на война? Два(поста сметка 2 самолетоносача х 20 F-14 = 40 F-14, нещо повече ако се очаква силно противодействие може да са и 60 - по принцип всеки Нимиц може да носи до 2 ескадрили Томкети в случай на нужда или общо по 40 самолета на кораб)! Пак да ти кажа щото явно никъде не си го прочел(имам чудна монографийка за тая машина от "Авиация и Время" ако искаш мога да я сканирам). Су-33 не може да носи москит(освен разбира се по авиошоута), за бордовата електроника на тая машина 3М80 е просто топуз на централния пилон. Аз не отклонявам темата. Просто американците разглеждат театъра на военните действия като нещо цялостно и понеже ти вероятно ще излиташ от сухоземно летище, операторите на секторния АУАКС а той ще е Е-3С няма да играят мач на малки вратички а ще ти покажат Ада на земята, като пратят срещу тебе всичко способно да те опуца. 6 минути за реакция са безбожно много време даже за витлова машина, след 6 минути тя просто няма да е там където си нацелил ракетата и бъди сигурен че ще знаят какво става, от момента в който секторния АУАКС те засече да излиташ всички ще са нащрек.
        Ще взема да ти купя речника на Penguins да прочетеш аджеба що за стока е mutually asured destruction или още по-добре е да потърсиш някои от колегите из форума учещи/завършващи/ МО да вземат да ти разяснят на тях едно лице с позивна Танас Г, няма начин да не им го е набивал в главата(знам щото и аз съм минал през тая школа, а тя е по-страшна даже и от Топ Гън )
        А като свалиш АУАКС с Х-58 или друга противорадарна ракета молим те обади се!
        Last edited by Thunderchief; 08-03-2005, 17:49.
        Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Han Solo написа
          ама то и войната не е място за спортсментство
          Бинго!

Comment

Thunderchief написа
            Бинго!
            Бинго, зер, ама и ти като почнеш да се отплесваш и да вадиш от девет кладенеца вода ми иде да те сритам Що дразниш Пилота? Та ти много добре знаеш че поетапно изваждат Ф-14 от активна служба и докато дойде времето да се срещат в бойни действия - евентуално с китайци или индийци няма да ги има за два самолетоносача, после двата самолетоносача оперират достатъчно далеч един от друг с цел да не представляват достатъчно крупна цел... и после забравяш че Сушките сигурно същоще имат нещо примерно А-50 зад гърба си ;-) Но ти пак се отплесна прекалено настрани... Аз му описах един примерен модел за въздушен бой с голяма вероятност за победа на Хорнетите, въпреки че така описаната ситуация би могла да се получи само ако изпратени на бойна задача от типа PGM strike или SEAD Хорнети се сблъскат с Су-та изпълняващи BARCAP мисия и това няма да е типичен въздушен бой , защото и двете страни ще извикат подкрепления/прикритие

Comment

Хайде тогава да свършваме тази дискусия със заключенията "светът е нещо много засукано", "късметът е важен" и "нищо не е сигурно докато не се случи".
              Han Solo, ако имаш някаква ценова листа на ф-ове, б-та, мигове и су-та, дай я насам! (нещо ми се намират 20 милиарда евро за харчене ). Ще ти бъда много благодарен.
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа
                Хайде тогава да свършваме тази дискусия със заключенията "светът е нещо много засукано", "късметът е важен" и "нищо не е сигурно докато не се случи".
                Han Solo, ако имаш някаква ценова листа на ф-ове, б-та, мигове и су-та, дай я насам! (нещо ми се намират 20 милиарда евро за харчене ). Ще ти бъда много благодарен.
                Не е чак толкова засукано... просто ти показах някои възможности за въздушен бой а късмета обикновенно е на страната на подготвения... а и нямам под ръка да ти ги дам , но ето едно от основните авиоправила /стил Мърфи/ Оглеждай се непрекъснато, 100 на 100 има нещо което не си забелязал
                А за ценова листа тя не е изложена като в супермаркет то много зависи от конкретните условия в достатъчно руски и западни сайтове има дадени приблизителни цени

Comment

Han Solo написа
                  Бинго, зер, ама и ти като почнеш да се отплесваш и да вадиш от девет кладенеца вода ми иде да те сритам Що дразниш Пилота? Та ти много добре знаеш че поетапно изваждат Ф-14 от активна служба и докато дойде времето да се срещат в бойни действия - евентуално с китайци или индийци няма да ги има за два самолетоносача, после двата самолетоносача оперират достатъчно далеч един от друг с цел да не представляват достатъчно крупна цел... и после забравяш че Сушките сигурно същоще имат нещо примерно А-50 зад гърба си ;-) Но ти пак се отплесна прекалено настрани... Аз му описах един примерен модел за въздушен бой с голяма вероятност за победа на Хорнетите, въпреки че така описаната ситуация би могла да се получи само ако изпратени на бойна задача от типа PGM strike или SEAD Хорнети се сблъскат с Су-та изпълняващи BARCAP мисия и това няма да е типичен въздушен бой , защото и двете страни ще извикат подкрепления/прикритие
                  A не мой да ма плашиш щото не се знае кой кого ще срита . Както се разбра човека А-50 не иска, и аз тоя вариант му го описвах. И докато дойде време да се срещат по корабите вече сигурно ще има JSF. A би ли ми разяснил кой е тоя идиот дето ще се бие с едни от най-големите си търговски партньори(индийците и китайците са точно това за американците)? Просто изтегляш американските компании от китайския пазар и Китай умира от глад без да се изстреля и един куршум и без да излети един самолет.

Comment

Просто изтегляш американските компании от китайския пазар и Китай умира от глад без да се изстреля и един куршум и без да излети един самолет.
                    Е, хъм, съвременната икономика предполага реципрочност, т.е., сходен ефект ще има подобен акт ивърху икономиката на САЩ.

Comment

Просто изтегляш американските компании от китайския пазар и Китай умира от глад без да се изстреля и един куршум и без да излети един самолет.
                      Неужели это было сказано серь¸зно?
                      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

виталий написа
                        Не разбира се Тъндара обича да се изхвърля. Китай е оцелял в доста по-трудни условия но въпроса е дали САЩ ще издържи дълго подобно положение.
                        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

gollum написа
                          Е, хъм, съвременната икономика предполага реципрочност, т.е., сходен ефект ще има подобен акт ивърху икономиката на САЩ.
                          Дума да няма прав си, но американците са едва 300 милиона и некак по-лесно се изхранват от 1,1 милиарда

Comment

виталий написа
                            Совсем.

Comment

Очень грустно за Китай.
                              Такая великая страна, интересная, длинная история, и такой безславный конец...
                              "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

виталий написа
                                Очень грустно за Китай.
                                Такая великая страна, интересная, длинная история, и такой безславный конец...
                                А ну веселее!
                                Американцы вряд ли ето сделают. Иначе их товары от електроники до кросовках "Найк" станут в три раза дороже и никто их покупать не будет.
                                Как американцы нужны китайцам, так и китайцы(и не только они и корейцы и индийцы и т.д. и т.п.) нужны американцам.

Comment

Working...
                                X