Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна авиация!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Съвременна авиация!

Искам да видя мнението ви за съвременната авиация... аз лично считам американските изтребители за смешни но да видим дали вие мислите така..

кажи къде е смешното, че и аз да се посмея :lol:
    If you believe everything you read, better not read.
    Japanese Proverb

Comment

Според мен един Ф-16 с три резервоара под тялото и два "залепени" (абе не се сещам как беше думата) отгоре е доста смешен. Ако по него се изстреля ракета, ще трябва да "изхвърли" 2/3 от горивото си. Дори и да избяга от ракетата, как ще се прибере в базата си?
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

с дозареждане във въздуха
        P.S "залепените" резервоари се наричат конформни
        Japanese Proverb

Comment

Амм имам предвид че ако не се лъжа един F-22 има 8 място за максимално 8 ракети а Су-35 за 14 ...да не говорим другите предимства...а тези стелт технологии за мен са пълна смешка

Comment

Soul_Hunter написа
            Амм имам предвид че ако не се лъжа един F-22 има 8 място за максимално 8 ракети а Су-35 за 14 ...да не говорим другите предимства...а тези стелт технологии за мен са пълна смешка
            Не опростявай толкова нещата. Количеството ракети което може да носи един изтребител, не изобщо е определящо за качествата му. Су-35 окичен с 14 ракети ще е невероятно тромав и в близък бой те повече ще му пречат.
            А за стелт-технологиите - изобщо не ги подценявай! Радиолокацията е фактор от изключително значение за изхода на въздушния бой (и не само за него). Който я подценил е съжалявал. В крайна сметка ако противникът ти не те вижда, значи няма и как да те атакува.
            Japanese Proverb

Comment

Абе незнам кой и какво има смешно, ама аз пипнах SR71 наживо даже и снимка имам с нея. Когато руснаците направят такова нещо без нито един нит нека да се обадят.
              Също така пипнах и Мрия-та-когато пък американците направят такъв транспортен самолет нека пак да се обадят.
              Като цяло руснаците изостават със съвременната си авиация. Един факт-Аерофлот лети до Ню йорк с Боинг.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Soul_Hunter написа
                аз лично считам американските изтребители за смешни но да видим дали вие мислите така..
                Това се нарича информирано и добре обосновано мнение!
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Забележете какво се получава-феновете на руското хвалят уж хубавата им техника, която е дялана с теслата-руснакът открай време няма естетическо чувство-, обаче като ги попиташ , кой е най-хубавият автомобил те казват немският.Защо така? ЗаЗ-ката не е ли хубава кола? Ами Москвича?Нали са руски?От руското по-убаво нема нали така беше? Ако СССР произвеждаше М16-то тогава това оръжие щеше да бъде най-хубавото в целият свят нали? Защо Ак-47 е най-популярното оръжие в света?Защото СССР официално въоръжаваше в целият свят Терористични групировки БЕЗПЛАТНО- само и само да се получи износът на Революция. Ако САЩ изнасяше Безплатно М16-това щеше да бъде най-масовото оръжие в света. АК-47 струва толкова колкото един М16, а това кое оръжие е по-добро могат да кажат само войниците. Професионалният войник пази оръжието си като очите си и перфектно борави с него, докато донаборникът гледа само как да се оттърве от него. На стрелби донаборникът ако може взема чуждият автомат и стреля-защо да си цапа своят. Бил съм в казармата и съм се нагледал на специалисти. Лапнал цигарата на една страна, кепето му виси на уволнение, в другата ръка държи автомата небрежно и се прави на командос-такива бойци най-лесно се унищожават-те са мърльовци-не спазват най-елементарни правила от устава.Както й да е-пак се отплеснах.
                  Аз не мога да кажа кои самолети са по-добри-защото не съм карал нито американски нито руски самолет, но от технологична и културна гледна точка Запада е на светлинни години напред пред Изтока.
                  Като не харесвате американското не им ползвайте компютрите-те също са образец на Прогнилият капитализъм .
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ам както казах чакам мнението на специалистите...нека вие като по запознати ми обясните предимството...между другото последните поколения зенитно оръжие правено в Русия засичат "невидимите" стелт самолети...

И едно допълнение не се нахвърляйте върху мен ако не друго не е възпитано...никога не съм казвал че съм фанатик и русофил...не знае какво вие в главите просто това е моето виждане покажете ми с какво F-22 превъзхожда Су-37....чакам мнения

Comment

Единия влиза на въоръжение, а другия е просто прототип, без шансове за серийно производство?
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Империал, братушките маи се пробват да направят някакво серийно производство на Су-35.
                        Всъщност Ф-22 не е напълно невидим. Радарът на Су-27 трябва да го засече на 20км. А този на Су-35 май е два пъти по-мощен.
                        Интересен е и факта, че стелт технологията действа срещу радари в сантиметровия и дециметровия диапазон. Радари от 50-те години, които работят в метровия диапазон (П-18) "виждат" стелтовете. Интересен е и факта, че американските самолети пък много трудно засичат радари от този тип.
                        Югославяните по този начин "приземиха" Ф-117. Без да ползват компютри.

Апаратурата на Су-35 е достатъчно напреднала, за да засече излъчването на радара на AIM-120. Моето мнение е, че един самолет с маневрените характеристики на Су-35 може да избяга без особени проблеми от ракетата.
                        А Ф-22, щом не улучи Су-то с ракети за далечен въздушен бой, веднага ще направи завой на 180 градуса и ще избяга (американците никога не биха рискували да им свалят един толкова скъп изтребител).
                        Май за това са му сложили толкова висока крейсерска скорост на Ф-22
                        „Аз, Драгомир, писах.
                        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Аз си падам малко русофил, но въпреки това не бих си изкривил душата (до колкото я имам)
                          1. Такова нещо като Су-37 няма, имаше ЕДИН ПРОТОТИП, ама той се разби, прословутият борсд 711.
                          2. Ф-117 беше свален с 57 мм зенитка, защото е бил "засечен" визуално.
                          3. 14 ракети казваш. а колко цели може да следи радарът и по колко може да стреля? и с какви ракети?
                          Е изхвърляне е и обявяването на руснаците за безнадеждно изостанали (аз руски и украински авиопром ги броя за едно), примери за това са Ан-140, Ан-70 (последният европейците го искат за ВТС, ма има политически съображения) Су-30МКИ.
                          Впрочем това което липсва (и винаги е липсвало) на Руските ВВС е завършеност, и това се вижда най-ясно в липсата (е номинално имат ама колко и какви) на самолети за ДРЛО и танкери и всичко произтичащо от тази липса.

Comment

Soul_Hunter написа
                            Искам да видя мнението ви за съвременната авиация... аз лично считам американските изтребители за смешни но да видим дали вие мислите така..
                            Верно голем смех е(сигурен съм че на Онзи свят доста сирийски и иракски пилоти, Бог да ги прости, ще го подтвърдят) да седиш в някои МиГ-23 и да драпаш да духнеш, а зад тебе да виси някой F-15C, пилота на който за последната година и половина има толкова нальот, колкото ти никога няма да натрупаш през живота си(щото от него не ти остава много) и АIM-120, koято в момента ще пусне по драпащата да се изниже барака. Направо е голем смех! Су-37 както вече казаха няма. Су-35 до момента много успешно показва циркаджилъци по авиошоута и нищо друго. Машини заслужаващи внимание (с голям, но все още непроявен потенциал) са Су-30МКИ и МКК, както и едноместните варианти на Су-30. Транспортните самолети(а Ан, всъщност вече са украински) също заслужават внимание и дори да не станат щатни в някоя натовска армия, още доста време ще продължат да ги наемат да возят тежко имущество на НАТО на големи разстояния.
                            "Смешната" стелт технология всъщност е разработка на руски физик, буквално прекопирана от лекциите изнасяни от човека в западен университет.
                            Обаче най-зверския смех пада, когато се опиташ да се приближиш до някой самолетоносач и случайно излитащите (на ударна мисия) F/A-18C решат че вместо да влачат AIM-9 с тях не е зле да вземат да те треснат с една от тях, е така просто защото няма от кого да се пазят с тях. А когато наистина те треснат(както са си накичени до ушите с бакове, бомби, контейнери с апаратура за насочване и др.) направо всички се утрепват от смех.

Въобще щура веселба пада

Пилот, това че един радар "вижда" нещо все още не значи че може да насочва ракета или прехващач срещу него, а обикновено радарите ги тресват първи в патакаламата и набора от средства за тая цел е богат като почнеш от AGM-45 Шрайк и стигнеш до "телето" AGM-78 Стандарт АРМ, изключване на радара не те спасява даже от Шрайка, защото и той има блок за запомняне на последите координати на целта
                            Last edited by Thunderchief; 18-02-2005, 13:19.
                            Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Както каза Империал, основното предимство на F-22 е, че го има, а самолет Су-37 няма. То и това стига, но ето и още едно предимство. Пилотът на Су-37 ще засече F-22, когато към него вече лети ракета AIM-120. Само неекранираните лопатки на компресора на АЛ-31 ще издадат Су-то отдалеч. Старите радари, може и да засичат стелт самолети, но данните които предоставят са недостатъчни за успешен прехват. А и такива радари не могат да се поставят на самолети поради огромните им антени. Не случайно дължината на вълната на съвременните радари е в см. Америкаснските системи за РЕБ винаги са засичали сигналите на П-18.
                              Пилоте, американците са възприели теорията на "енергийната маневреност", според която предимството е за самолета с по-висока енергия била тя кинетична (скорост) или потенциална (височина). Маеневрата с огромно претоварване която Су-то ще трябва да направи, неминуемо ще доведе до голяма загуба на енергия (скорост или височина или комбинация от двете) и самолетът няма да може да избегне втора ракета.
                              Всъщост най-новите изследвания показват, че свръхманевреността може и да е полезна по време на авиошоу, но във въздуен бой е от второстепенно значение. В руското списание История Авиации имаше отлична статия по въпроса. Неин превод със съкращения имаше и в сп. Криле.
                              Japanese Proverb

Comment

Working...
                              X