Данните ги има в редица чужди монографии.Последният "удар", който направих е Монография на Ме-109 в шест книжки по 40 стр всяка.най-доброто нещо излизало за този самолет въобще.Невероятни снимки,чертежи и камуфлажи.Възхитен съм.А иначе данните за 262 съм ги взел от една чешка монография.Все пак чехите са единствените в света които го произвеждат и приемат на въоръжение след ВСВ.той лети в Чехия до 1953г
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Реактивната авиация на Германия
Collapse
X
-
Ами ти тая монография откъде я набара на мен Me109 ми е любимия самолет особено след Г6.На Славейков ли къде?Толкова страници трябва да е пълна все пак. колко кинти ?Десетократно повторената лъжа се превръща в истина ,а всяка лъжа която укрепва вярата във величието и победата на райха може да се употрeби.-J. Goebels
Comment
-
Купих ги за 60 лева.Тъкмо ги бяха докарали в руската книжарница на Мария Луиза.Значи Г6 ти е любим!
на мен по -ми харесва Емил.Както казваше генерал Стоянов-мир на праха му-Емил беше направен за самият пилот.Вътре всичко беше пипнато и направено както трябва.Немецът беше се постарал..........То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Прибори може и да липсват но има 30мм mk108 високо експлсивно оръдие.А за модератора тука постнах едно много пълно описание на въоръжението на немските самолети къде е?Не ми се пише наново
А за Е версията мисля че липсваше силно предно бронирано стъкло или греша?Десетократно повторената лъжа се превръща в истина ,а всяка лъжа която укрепва вярата във величието и победата на райха може да се употрeби.-J. Goebels
Comment
-
Мк108 не се слага серийно на G6 струва ми се....но имаше модификация с него
за слабите прибори визирах Е серията, липсва хоризонт например (който е основен прибор!!! ) G серията е почти наред в това отношение
за поста ти за въоръжението - нямам ни най-малка представа, ,не съм го виждал...albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Мк-108 се слага само на някои модификации на Г-6.самото оръдие е слабичко.Със своите 540м/с снарядът няма голяма далечина на стрелбата, а това означава, че пилотът трябва да се доближи доста близо до вражеският самолет-става въпрос за Б-17 и Б-24-защото това оръдие е създадено специално за тези самолети.+-4 снаряда са били достатъчни Б-17 да се превърне във факла.1 снаряд е взривявал изтребител от типа Мустанг във въздухаТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Тукa не сте прави за скоростта на снаряда.Някои май не е ходил в часовете по физика а?
Скоростта на самолета + скоростта на снаряда = неговата реална скорост
пример me109 отакувайки от 6 часа б-17 дивижещи се със скорост 350 когато излиза на позиция за стрелба me109 е със скорост 600+550 на снаряда -350 на скоростта на летящата крепост = 800км в час начална скорост
Така че се вижда предимството на по голямата скорост .А за стрелбата ако искате да свалите нещо със сигурност отивате на 100 и натискате копчето.Hartmann казва че не открива огън на по-вече от 100м останалото е Spray & PrayДесетократно повторената лъжа се превръща в истина ,а всяка лъжа която укрепва вярата във величието и победата на райха може да се употрeби.-J. Goebels
Comment
-
Трябва да превърнеш скоростите на двата самолета от км/час в М/сек защото нищо няма да получиш.Всички немски летци изтребители твърдят едно и също-слабата начална скорост на снаряда.Да не забравяме, че тя е най-висока когато той напуска цевта.После тя пада много бързо.Още едно правило-колкото е по-дълга цевта толкова е по-висока началната скорост на куршума.Този недостатък е оправен при създаването на МК-103.То е с по-дълга цев, но се появява късно за съжаление.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Принципът е малко по-сложничък. Дължината на цевта е само един от факторите, много голямо значение има формата на снаряда, съотношението между калибъра и масата му, както и заряда, с който се изстрелва. Има достъпни формули, по които всичко това може да се изчисли, ако ви интересува.
Но, както отбеляза Парабелум, това оръдие конкретно е създадено за да се използва срещу вражеските бомбардировачи и напълно отговаря на това си предназначение.
А за описанието - не знам, имаше, но май не в тая тема
Comment
Comment