А кой знае че ако Хитлер беше приел проекта на Heinkel - He-282 за основен реактивен изтребител на райха, вместо по-добрия (с малко) но и доста по-сложен и скъп за производство Ме-262 (като разбира се една от причините е по-злия му външен вид ), та ако беше приет Не-282, то Райха щеше да има през 1943г сериен реактивен изтребител в масово производство, който, дори леко изоставащ от Ме-262, пак си е далеч напред от който и да е витлов. Имайки предвид това, си представете непрекъснато нарастващо производство именно на такива изтребители. Хиляди през '44г. Англо-американските бомбардировки щяха да станат безмислено скъпи (поради огромни жертви), а и на източния фронт нямаше въобще да са излишни (макар че следва да се отбележи че съветска стратегическа авиация няма, има само фронтова, съответно нещата изглеждат доста по-различно). А освен че щеше да си е в масово производство, щеше и да бъде подобряван непрекъснато, както се прави със всички немски самолети (и танкове разбира се).
Според мен отхвърлянето на този самолет е една от стратегическите грешки на фюрера.
За другите немски реактивни може да си говорим по-късно.
Според мен отхвърлянето на този самолет е една от стратегическите грешки на фюрера.
За другите немски реактивни може да си говорим по-късно.
Comment