Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За съветските и немските изтребители

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Maниакалния Император е прав аероплана се нарича Та 183 "Huckebein" преведено с приближение като "гърбушко" и е на фирмата "ФОКЕ-ВУЛФ".
    Ами почти сиямската прилика на Миг 15 и F 86 "SABRE".
    В корейската война има един един английски изтребител DH-100 "VAMPIRE" който спокойно може да участва във викторина открийте разликата с немския P 7 "FLITZER" пак на "ФОКЕ-ВУЛФ", само че немскят самолет е от перида 44/45, а англичанина 47/53, интересно как ли е постигната тази прилика ,ами нарича се КРАЖБА / ПЛАГИЯТСВО / ТРОФЕЙ.

Comment

Да, съгласен съм - но в случая по-скоро е подходящо да се нарича трофей - за американци, британци и руснаци техническите достижения на Германия, които попадат в ръчичките им са най-голямата награда . И подобни "прилики" могат да се проследят почти навсякъде.

Comment

Я чакайте малко Та-183 попада при американците :twisted:
        Прочетете Ретросалона за Войната в Корея и ще ви се изясни какво е копирано 8)
        С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Но голяма част от документацията попада в руски ръце заедно с прототип V3

Comment

И какво от това?Все едно да кажеш,че Хе-177 е копие на Б-17

Comment

Срам и позор. :evil:
              Ако ти виждаш и елементарна прилика в тези самолети.
              Ако ми кажеш, че например между HE 111E и B 17 F/G има прилика, по щях да се съглася с теб.
              Но между He177 и B17 та това е смешно!
              Нека и другите участници си кажат думата по въпроса и тогава пек ще разговаряме

Comment

Леко ще се намеся в този спор с едни факти.През 47 ли не помня е принуден Б-29 да кацне на летище в СССР.Разглобен е до последното болтче и Сталин заповядва на Туполев да го копира.последният нещо се опъва,защото има разработен свой модел-съобразен с условията на СССР.Имам в предвид като начин на изработка.Бащицата отказва да го послуша и тогава започват мъките на руснаците.Няма чертежи,няма нищо.Само един модел.Хубаво,но този модел е правен от много по-развита в техническо отношение страна.Елементите при сглобяването му са други,самите заварки по него.В края на краищата туполев се справя блестящо.появява се Ту-4.Та мисълта ми беше следнта в руснаците попада ЦЯЛАТА ТЕХНИЧЕСКА документация плюс един прототип това е 6-ца от тотото.И МиГ-15 полита през 46-та.
                Американците пък вземат цял самолет и нищо повече.Главоболия и проблеми.
                Това исках да кажа накратко.
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Кажи ми прилика между Та-183 и МиГ-15 освен въздхозабордника и стреловидното крило.С този пример исках да ти кажа,че си приличат толкова колкото и горните самолети

Comment

Уважаеми господин ХАРТМАН,
                    Питам се да ли знаете да има разлики между Ролс-Ройс "НИН" и РД 45? :lol:
                    Ако евентуално има, то и между ТА 183 и МиГ15 може да има.

Comment

Има си прилики между двата самолета. Виждат се с невъоръжено око.

Германците доста са дали на световната авиация - идеи, конструкции, технически решения.
                      Да не говорим, че лостът за управление на самолета при доста от съветските самолети (МиГ-15, МиГ-17), чешките Л-29 са точно копие на германските, постявяни на Ме-109, FW-190... В момента не мога да кача снимки, но и това ще стане.
                      scharfschutze ®

Comment

Като говорих, за близки помежду си самолети, нямах предид някаква си външна прилика, а имах предвид сходност в самите проекти от порядъка на 70% - 90%. Това означава аеродинамичен разчет, якостен разчет, относителна дебелина на крилото, сходна стреловидност и още много други.
                        А колко до чехите - те имат право да използат немските технологии легално. Нека ти припомня за АВИИТЕ CS 199, CS 92, S 199.
                        A за снимките не притеснявай, роботата ми е такава, че съм виждал достатачно лостовете за управление и на миговете и на елките.
                        Между другото така наречения лост се нарича "РУС" :lol:

Comment

Originally posted by "ZWQRA"

....
                          Между другото така наречения лост се нарича "РУС" :lol:
                          Интересно отношение. Нима смяташ себе си за всезнаещ.
                          Недей с този тон. Все пак сме се събрали всеки да каже това, което мисли и знае, а и да понаучи нещо ново (! ако иска).
                          Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                          СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                          НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                          СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Щом казвате,че е копирано,копирано е.Няма да споря с такива величия в аиационното инжинерство :evil:

Comment

АЗ лично мисля, че ME 109 G 10 е най-добрият изтребител за WW2, и най сполучливия месершмит.

Comment

Originally posted by "Hartman"

Щом казвате,че е копирано,копирано е.Няма да споря с такива величия в аиационното инжинерство :evil:
                                не се заяждай де
                                albireo написа
                                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                                X