Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Т-72 "Неразрушимия"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Твоето поделение е Горна баня?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

uzi71 незнам дали си разбрал правилно, но аз съм съавтор и съм писал в раздела дизай и в частта за оръдието само намеквам, че е възможно М1А2 да бъде унищожен от Т-72.

Comment

Да не забравяме че през 1991 година иракчаните стреляха със остарели снаряди които са били излезли от употреба още през 1973 година но иначе т-72 може да унищожи абрамс и то без каквито и да е затруднения.

Comment

багатур написа
          Руснаците обичат гръмките фрази като "неразрушим", "непотопяем", "без аналог в мире" и тем подобни но реалността е доста по-различна!
          Това ми напомня "Invinsible", "Inflexible", "Indefatigable" и Mighty "Hood", само "Unsinkable" няма и можеха да се хванат ръчичка за ръчичка
          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

mehanizatora написа
            Да не забравяме че през 1991 година иракчаните стреляха със остарели снаряди които са били излезли от употреба още през 1973 година но иначе т-72 може да унищожи абрамс и то без каквито и да е затруднения.
            Няма как да стане това след като танка е приет на въоръжение през 1973 г.
            Т-72 може да унищожи М1, но затруднения ще има

P.S. Само аз ли се ужасявам от нивото на военните статии в българската википедия?
            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Т-72
              Тактико-технически данни
              тип ОБТ
              опитен образец 1969 г.
              на въоръжение от 1976 г.
              на въоръжение в 38 страни
              дължина 6,9 м.
              ширина 3,6 м.
              височина 2,2 м.
              тегло Т-72: 41
              Т-72М: 41,5;
              Т-72М1:45,7;
              Т-72Б:49,1;
              Т-72С: 44,5 т
              окачване торсионно
              макс. скорост 60-75 км/ч. (по шосе)
              45-50 км/ч. (прес. терен)
              запас от ход 450-900 км. (по шосе)
              450-900 км. (прес. терен)
              широчина на ров 2,8 м.
              вертикално препятствие 0,8 м.
              основно въоръжение 125 мм оръдие 2А46 (39 сн.); АТ-11
              допълнително въоръжение 7,62 мм картечница ПКТ (2000 патрона); 12,7 зен. картечница зенитна картечница НСВ (300 патрона)
              дебелина на бронята Т-72: 280
              Т-72Б: 520 mm
              силова установка 12-цилиндров всегоривен В-46 (Т-72)
              12-цилиндров дизел В-84 (Т-72Б и Т-72С)
              12-цилиндров дизел В-92С2 (Т-72БМ)
              Т-72: 780;
              840 (Т-72Б и Т-72С);
              Т-72БМ: 1000 к.с. (съответно 582, 626 и 746 kW)
              екипаж 3 души
              Българската Армия е в сърцата ни.
              http://vbox7.com/play:eb638c1e
              http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Не разбрах от уикипедия като цяло или само от статията за Т-72, защото ако е за него, аз съм писал само в раздела дизайн.

Comment

Т-72 може да унищожи М1, но затруднения ще има
                  всъщност и Т-34 може да унищожи М1А2, както и Шърман - Т-90. Както пък доказа Ирак М1А2 може да бъде унищожен и с ДШК...

Comment

Odzava написа
                    Това ми напомня "Invinsible", "Inflexible", "Indefatigable" и Mighty "Hood", само "Unsinkable" няма и можеха да се хванат ръчичка за ръчичка
                    Има - Титаник :mhehe:
                    In 1911, Shipbuilder magazine published an article describing the construction of the Titanic. The article stated that when the watertight doors were closed, the ship would be "practically unsinkable".
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

генерал Жуков написа
                      Не разбрах от уикипедия като цяло или само от статията за Т-72, защото ако е за него, аз съм писал само в раздела дизайн.
                      Сам показа къде е основната слабост на българската википедия - безмозъчното и механично превеждане от английската версия!
                      Дизайн е много хубава дума, но думата от българския дизайн не е равна по значение на английската дума design.
                      Kaто превеждаш текст за машинарии и вътре видиш думичката design, то най-вероятно се касае за контрукцията на машината. Както и в случая със статията във википедията, където раздела от английската статия за Т-72 наречен Design characteristics, сте го превели като Дизайн.
                      Правилното би било Контрукция.

Comment

ЗА Т-72

Ще се намеся защото имам 15г. на тази машина във всичките модификации ,които са били на въоръжение в България. Този танк беше модерен и конкурентен на противниковите някъде до края на 80-те. В момента да се говори за негово прозвище като неразрушим е най -малкото неуместно. Ето ви два примера ,които съм сигурен ,че ще са ви интересни и които ни даваха нашите преподаватели във военното училище за да ни дадат представа за бойната ефективност на машината:
                        През 1982г. в долината Бекаа,Ливан,са били разположени няколко 72-ки охранявани от съветски мотострелкови батальон,чиято задача е да плени и извози до СССР М1"Ейбрамс". Една от тях от засада с първия подкалибрен снаряд поразява еврейски танк М1 и когато руснаците с евакуационната група се втурват да го издърпат го намират разпаднал се и го откарват на части!
                        Най-запомнящата му се бойна проява е във войната между Иран и Ирак,когато рота Т-72 със съветки екипажи попада на ирански танков батальон М-60. БОят продължава 6-7 мин. и резултатът е 54:0 за руснаците..............

Comment

SSmart написа
                          Ето ви два примера ,които съм сигурен ,че ще са ви интересни и които ни даваха нашите преподаватели във военното училище за да ни дадат представа за бойната ефективност на машината:
                          През 1982г. в долината Бекаа,Ливан,са били разположени няколко 72-ки охранявани от съветски мотострелкови батальон,чиято задача е да плени и извози до СССР М1"Ейбрамс". Една от тях от засада с първия подкалибрен снаряд поразява еврейски танк М1 и когато руснаците с евакуационната група се втурват да го издърпат го намират разпаднал се и го откарват на части
                          А един мармот завиваше шоколада в станиол....

Comment

Знам, че преводът ми от английски е малко дърварски, но какво да се прави като преди това имаше само два, три реда отделени за него. А и немога да разбера защо казвате "българската википедия", кажети си направо "уикипедия", "википедия е на руски.

Comment

Да наистина с ДШК може да се унищожи М1А2.
                              Рпг-7в е идиалното средство за противотанкова отбрана срещу американските танкове.Това са снимки на РПГ-7.
                              Българската Армия е в сърцата ни.
                              http://vbox7.com/play:eb638c1e
                              http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

То не са "еврейски" Ейбрамси, не са резултат 54:0 за руснаците, унищожени танкове с ДШК, не са "идеалните средства срещу американски танкове" - РПГ...
                                Тука едни бисери, едни чудеса се сипят :mhehe:
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                                X