Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак изоставаме - БТР-60 у нас

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #76
    Доколкото знам основно Т-72М1


    thorn

    Средновековните църкви в България

    Comment


      #77
      Значи имал съм бая допир с МТЛБ,БТР-60ПБ и БМП23. Значи лично мое мнение е че МТЛБ не е лошо нищо, че е малко тесничко има и един голям недостатък слабо въоръжение.
      БТР 60 ПБ просторно вътре. бързо се приготвя за преодоляване на водна преграда. Значи голяма порта си е , но бъоръжението му е много по мошно сравнение с МТЛБ, пропуснах малка му е мошноста на двигателите
      БМП -23 ходовата част не е лоша, отделението за десанта също се ядва, въоръжението е мошно но може да е и 30 мм оръдието точност на въоръжението супер- стига да можеш да боравиш с него. недостатък лошо разположение на боекомплекта от снаряди , което мене лично неми харесва. май точно заради това нашите са взели куполната установка на БМП2 и са направили БМП-30 ето това вече е супер виж тук: http://www.otvaga2004.narod.ru/otvag...lg/a_bmp30.htm и ще излезе по-добър вариант от това което е тук http://bgarmy.eamci.bg/Scripts/isapi...?THEMEID=90600 - турски чурук

      Comment


        #78
        Наште "свинарки" вземат 7 М113 /с алуминиева броня/ за 10млн. S .

        A руснаците могат да ни дадат БТР-80 на много по ниска цена.
        Освен това моля не сравнявайте верижна с колесна машина Бтр-60 е колесен,а М113 е верижен.Колесен е ЛАБ-25/Командо?/
        Така,че верижен вариант е БМП-не 2 ,а най -новия 3,също има руски десантни бойни машини БДМ-3.

        Comment


          #79
          нещо си се объркал - купуват М117 - бронирани патрулни коли

          Comment


            #80
            Разбира се наште "прескочиха" БМП-2 като сложиха нова "каска " на БМП-1/23/.
            Но сега вече и БМП-30 е дърто парче,освен това "Конкурса"е много тъп комплекс ,трябва по нов.
            Жалко че свалиха от въоражение старите "Малютки" бяха с ръчно управление и не могат да се отклонят от инфрачервени или радио ловушки.Старото си е най-добро.

            За сведение само тъй като съм и радист ,тъпите араби купуваха като луди Р-123 и не искаха и да чуят за по -новата Р-173 коята макар и с по "добра" и нова електроника допускаше много повече повреди от Р-123.

            Ами ,значи тъпия вестник се е объркал.Пишеше М1113 ,да с три единици и аз тогава се учидих,ама кво да прайш братче новите вестникарчета не ходят в казарма.Прав си,това е колесна машина.Тя е за дозорна служба ,не верижната.
            Last edited by RIZAR; 17-01-2008, 11:00. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

            Comment


              #81
              RIZAR написа
              Наште "свинарки" вземат 7 М113 /с алуминиева броня/ за 10млн. S .
              A руснаците могат да ни дадат БТР-80 на много по ниска цена.

              Така,че верижен вариант е БМП-не 2 ,а най -новия 3,също има руски десантни бойни машини БДМ-3.
              И 'що щяха да чинят "нашите" ако им бяха взели БТР-80 вместо М-113 ?
              Просто теоретична постановка.

              Comment


                #82
                ехия анулира договор за доставка на Pandur II


                края на миналата година министерството на отбраната на Чешката република анулира договора си с компанията Steyr-Daimler-Puch за доставката на 199 бронирани машини Pandur II 8х8 от различни варианти. Договорът бе на стойност 20 млрд. крони (1.1 млрд. долара).

                Да припомним, че през 2006 година от постъпилите две предложения чешкото правителство избра Pandur II пред разработената от финландската фирма Patria модулна бронирана машина AMV. Тогава според неназовани източници въпросната машина е била избрана поради предложената по-изгодна офсетна програма. Чехия е втората държава след Португалия, която избра PandurII.

                Според министъра на отбраната на Чехия Власта Парканова причината за анулирането е, че нито една машини от първата доставена партида (17 бр.) не е издържала проведените контролни изпитания.

                От своя страна представители на компанията са се въздържали от коментар, като са заявили, че Steyr ще реши как да процедира, след като се проучат какви са точните причини за анулирането на договора от чешка страна.

                Общо 63 машини от този тип трябваше да бъдат доставени, всяка от които с дистанционно управляема оръжейна система Rafael ,оборудвана с 30-мм оръдие, 7.62-мм картечница и управляеми противотанкови ракети.

                Неназовани източници от МО са заявили, че министерството е оставило вратата отворена за по-нататъшни преговори с компанията, имайки предвид евентуален нов договор за намален брой машини от варианта 8х8 и може би по-малка доставка от варианта 6х6.

                Анулирането на договора за Pandur II поставя чешката армия в трудно положение, тъй като машините бяха предназначени да заменят остарелите БТР от типа ОТ-64 8х8, които са в експлоатация от края на 1960 година. Освен това анулирането ще има неблагоприятно отражение върху чешките компании, включени в офсетната програма. От друга страна обаче това отлагане може да подобри правителствените позиции при бъдещи преговори със Steyr.

                Comment


                  #83
                  За БТР-60ПБ.Не е лоша машина,за разлика от МТ-ЛБ.Защото докато се навреш във МТ-ЛБ отнема доста време и е доста неудобно.А във БТР-а малко по удобно.Но и там е тясно.Въпреки че малко по лесно се влиза във бтр-а.И,най важното не друса като мт-лб-то.Но най-важното е неудобното снаражение на българският кадрови военен,което е нямам думи.Но бтр-а е по-бър от мт-лб и най-важното по-безшумен,което от гледна точка на маскировката е добре.......

                  Comment


                    #84
                    EAMCI steht für: Europa-Arbeitsgemeinschaft für Mensch-Computer-Interaktion Die Nutzung der Möglichkeiten des Computers in einem multikulturellen Kontext und ihre gesellschaftlichen Implikationen – hierzu bietet sich der Standort Bulgarien an der Grenze von Orient und Okzident idealerweise an. Der fortschrittliche Einsatz von Computern, insbesondere die neuen Chancen des Internets für Marketing und politischen Dialog, sollen hier aufgezeigt […]
                    We don't see things as they are, we see them as we are
                    ---Anais Nin----

                    Comment


                      #85
                      Добър вариянт,и евтен е да се бронират камиони.Като ЮАР-ският "Каспир".

                      Comment


                        #86
                        Нищо ново на база БТР 60 не е лошо. Руснаците си въртят БТР-80,90 и не се оплакват. С 30 мм оръдие и дизел всяко животно си го бива.

                        Comment


                          #87
                          В неделя снимах един БТР, който по силует прилича на модификациите на БТР 60.
                          Attached Files

                          Comment


                            #88
                            Руснаците не ползват БТР-90 и няма да го ползват скоро. Вероятно част от бройките БТР-80 ще бъдат модернизирани по стандарта БТР-82 и БТР-82А.

                            Иначе - основен БТР ще стане или изменен вариант на БТР-90 (с подобрена защита), или нещо на негова база със заден изход и предно разположение на двигателя.

                            Comment


                              #89
                              нещо на негова база със заден изход и предно разположение на двигателя.
                              Таков нещо в момента и като рисунка нямат.


                              thorn

                              Средновековните църкви в България

                              Comment


                                #90
                                такова нещо в момента се изпитва в няколко екземпляра - темата "Гильза" на базата на корпуса на БТР-90 и някои други негови основни елементи - с цел поставянето на цяло семейство модулна тежка колесна бронетехника.

                                Comment

                                Working...
                                X