Кухулин написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Модерните танкове
Collapse
X
-
Dinain написа Виж мнение"Трофи" се води 360-градусова, ама не знам какво има предвид Кало, като пише, че други системи, защитаващи отгоре нямало.
360 градуса не значи полусфера. Възможностите на Трофи са поколение назад в сравнение с Афганит, твърди се.
Comment
-
кало написа Виж мнениеКаква конструктивна липса визираш - не знам
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеАми няма конструктивна възможност да стреля нагоре Трофи, Айрън фист и един куп други КАЗ имат.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеАрена.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеОт десетина поста пишем за Т-14, а там няма Арена.Кухулин написа Виж мнениеА какви конструктивни възможности са заложени в Т-14 по отношение на активната защита, това си е въпрос Лично аз няма да се учудя, ако в големите ъгли отсъства възможност за хардкил и се разчита на смущения.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеСега виж мнение ¹1144.
п.с. Малей, как само прозвуча - 1144 (Киров)!
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеАми няма конструктивна възможност да стреля нагоре Трофи, Айрън фист и един куп други КАЗ имат.
Иначе - споменатите изстрелват боеприпас нагоре, който поразява отгоре идващия проектил. Не поразяват идващи отгоре проектили. На същия принцип работят и вариантите на Арена.
Спори се още за възможностите за хард-кил на боеприпаси, идващи отгоре, но със сигурност е реализиран софт-кил в новия КАЗ. Което, да подчертаем, не се прави НИКЪДЕ другаде. Досега.
Разликата с простото изстрелване на смоук-скрийн е от тука до небето:
1-во - РЛС засича голямо количество наземни и въздушни цели в близкия до танка периметър, като изчислява траекториите на опасните.
2-ро - въз основа на това изчисление взема решение за противодействие
3-то - изстрелва съответните спец-боеприпаси - генератори на ЕМ-импулс, специално димови екрани, светлинни смущения. Те покриват всички възможни методи за насочване и захват на от ГСН на ПТ-боеприпаси, атакуващи отгоре, като (според производителя) гарантират срив на захвата.
4-то - всичко това в напълно автоматичен режим
Comment
Comment