Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как танковете преодоляват водна преграда

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Как танковете преодоляват водна преграда

понеже в една съседна тема от нямане какво да кажат в своя полза защитниците на Т-62 почна да ръсят мъдрости че западните танкове не го можели това, изровихм еи показваме снимка:

след малко продължение

Имам даже филмче (пропагандно) на Леопард 2 как върви под водата.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Много ясно, че могат, стига глупости. Но какво общо имат Лео 2 и Т-62 ? Потърси някоя по-стара снимка.
      Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Imperial написа
        Имам даже филмче (пропагандно) на Леопард 2 как върви под водата.
        Мнеее то сигурно е мръсна капиталистическа пропаганда, скалъпена в Холидув, те западните танкове такива неща не могат.
        А иначе специално се обадих да разуча колковреме отнема подготовката на Т-62 за подводно водене, и другарчето ми каза че два часа са клепали танка с гел че да не пропуска, който гел ме съмнява да си го носят в ЗИП-а, ама не се сетих да попитам, идеята е че за това време може и тази куличка н аснимката да се събере.

Comment

A oсвен това в съответния инженерен батальон има и една машина наречена танков мостопоставяч(обикновено е на шасито на стар танк - Т-55, Лео1 или др.), която обикновено носи мост с определени размери(а и няколко моста май можеха да се съединяват, та да стане по-голям), понеже докато дойде съответната техническа служба с гела и омажете стотината танка в бригадата току виж се окаже, че битката свършила, а инженерите построили три моста от готови елементи.
          Не е коректно да се сравнява леопард 2 и Т-62. Леопард 2 по-скоро е сходен с ранните Т-72. Т-62 не му е никак в категорията.
          Гоги, съмнява ме куличката да е в ЗИПа на 2А5. По скоро пак са намесени инженерите
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа
            Не е коректно да се сравнява леопард 2 и Т-62. Леопард 2 по-скоро е сходен с ранните Т-72.
            Toчно тоя Лео на картинката руснаците (пък и другите дето си го нямат) може само да мечтаят да имат нещо сходно с него

Comment

точно тва Лео е може би едно от най-добрите неща в света в момента, но по доста показатели е зад Т-80У или УМ например

Comment

айде пак се почна...
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

кало написа
                  точно тва Лео е може би едно от най-добрите неща в света в момента, но по доста показатели е зад Т-80У или УМ например
                  Oх, аз не си спомням да съм твърдял че 2А5 е отвял Т-80У. Спомням си дето твърдях че Лео2(2А4 примерно) е доста по различен от Т-62(който по-скоро е сходен с 1А5).
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

За това ли ставаше дума по-горе? Някои има ли данни за бойно използване на прословутите шнорхели и тем подобни устроиства? Мостовете са бая по-практично нещо, че и в армиите има други машини освен танкове, като най-обикновенни камиони и джипове, които нямат шнорхели

Това също е вариант :clown:
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Точно за това идеше реч

Comment

кало написа
                        но по доста показатели е зад Т-80У или УМ например
                        например?

Comment

Gaden Gogi написа
                          например?
                          недей отвлича темата и ти де.
                          albireo написа

Comment

е какво още една ли да пусна? те моите все са популярно ама... освен това едно немско нещо да съм се пригнусил да харесам и те да го плюят с недомлъвки, аз поне се базирам на фактология.

Comment

по-добре отделна тема.
                              albireo написа

Comment

Working...
                              X