Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как танковете преодоляват водна преграда

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

йе, Гоги, това (по-високият разход) е една от причините да се откажат руснаците да слагат турбина на Т80 и да минат на дизел (извън, разбира се, заклейването и по-ниската ремонтопригодност). това дори в руските книги го пише и който не го е чел - да погледне. в ОБТ също трябва даго пише около схемите на действие на типовете двигатели и системата "хипербар".

сега ще те питам за двигателя на челинджъра. доколкото ми е известно от 1200-те развивани коня след скоростната кутия остават около 800 - останалото го гълта кутията и другите механизми, които вземат мощност от там. вярно ли е?

Comment

Нямам точно инфо по въпроса сори, но принципно за хидромеханичните трансмиси е характерно че имат по-нисък КПД, някъде ми беше попадал анализ но в момента просто нямам възможност да го търся....имаше руски сайт посветен самона танкови двигатели и трансмисии, потърси го.

Айде ето ти го, така и така ще ми трябва ако тръгне лафа за модерните танкове.
      Last edited by Gaden Gogi; 24-08-2006, 20:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gaden Gogi написа
        понеже в една съседна тема от нямане какво да кажат в своя полза защитниците на Т-62 почна да ръсят мъдрости че западните танкове не го можели това, изровихм еи показваме снимка:

след малко продължение
        НИКОГА!ама никога не съм казвал че западните танкове НЕ могат да преодоляват водни прегради!Чети по добре просто отбелязах че руските си носят уредите шнорхела отзад на купола и попитах къде са разположени тези на западните танкове руското решение ми се струва по добро а и самия шнорхел представлява един вид защита от комулативните боеприпаси не че са го сложили точно затова там но всеизвестен факт е че тилната броня на купола е по слаба от челната така че за мене руското решение всеки танк да си носи пособята на гъза с извинение е по практично от този на западняците да си ги возят в обоза някъде в тила.

Comment

Luchs написа
          НИКОГА!ама никога не съм казвал че западните танкове НЕ могат да преодоляват водни прегради!Чети по добре просто отбелязах че руските си носят уредите шнорхела отзад на купола и попитах къде са разположени тези на западните танкове руското решение ми се струва по добро а и самия шнорхел представлява един вид защита от комулативните боеприпаси не че са го сложили точно затова там но всеизвестен факт е че тилната броня на купола е по слаба от челната така че за мене руското решение всеки танк да си носи пособята на гъза с извинение е по практично от този на западняците да си ги возят в обоза някъде в тила.
          Ами погледни кошницата отзад на купола на Леото и прецени дали в нея не може да влезе шнорхела и да се транспортира там. Между другото той /шнорхела/ се сгъва телескопично.

Comment

uzi71 написа
            Ами погледни кошницата отзад на купола на Леото и прецени дали в нея не може да влезе шнорхела и да се транспортира там. Между другото той /шнорхела/ се сгъва телескопично.
            Въпроса е не дали а наистина ли шнорхела се транспортира там.

Comment

и кво ша праи Леото, ку рикатъ й дълбока 4,50, а понтон нема, но има мост например, дет държи до 50 тона...

като той поне има маска, при това бронирана, а Т-то такова нещо няма..
              това твърдение е абсолютно невярно
              Last edited by кало; 28-08-2006, 15:15. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

докажи

Comment

ми като начало прегледай изчисленията на Фофанов... Василий е човек, дет от бая време се занимава с подобни работи, макар и главно по открити източници. напоследък едни хора на едно място обясниха с недомлъвки, че нещата с маската на оръдието на Т-шките (от 64 нататък, и особено Т-80У) стоели значително по-добре от описваното, но засега не можело да постнат цифрите (носят униформа и са под клетва)...

Comment

Ами казал си нещо като нищо, дай линк за въпросните изчисления, покажи снимка където се вижда маската на Т-то...

Comment

ОК -

Comment

10Q за интересната статия, смятам да си запазя методиката за изчисляване, но там се говори за ОТСЛАБЕНОТО място около амбразурата на оръдието...сега чакаме снимка на маската.

Comment

е, айде сега, снимки, в близък план - може би има в btvt.narod.ru

иначе, като за лаик като мен - интересен е форумът на партизанская база, където, освен лаици, пишат и разни поназнайващи хора

Comment

Working...
                          X