В едно филмче за Буратино обясняваха това за което Пишете. Не споменаха танковете (и аз мисля че танкистите може да оживеят) но казаха че тези в бункерите няма да им много весело. Говорим за огнева точка разбира се, не за подземно укрепление. Кислорода ще изгори да, но и сравнително бързо ще се възстанови. Проблема е горещият въздух който ще вдишаш и жестоката температура. Това в огнева точка с амбразура няма как да го избегнеш.
А за по-леко бронираните машини, си спомням снимки на БТР след детонация на MOAB - ми беше се разтопил. На петно приличаше(образно казано разбира се, но буквално беше легнал на земята и поизкривен - гадна гледка).
Ясно че магнитута с ТОС е несъизмерим, но все пак и двете са на термобаричен принцип.
След половин час ровене намерих БТР-а за който писах (на 20-тата секунда). Лоша работа:
А за по-леко бронираните машини, си спомням снимки на БТР след детонация на MOAB - ми беше се разтопил. На петно приличаше(образно казано разбира се, но буквално беше легнал на земята и поизкривен - гадна гледка).
Ясно че магнитута с ТОС е несъизмерим, но все пак и двете са на термобаричен принцип.
След половин час ровене намерих БТР-а за който писах (на 20-тата секунда). Лоша работа:
Comment