Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Американците са извратени

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Що да го правят , пък после да го пилят ?

Comment

Гражданските версии на АК въобще нямат автоспусък. Може да се сложи, естествено, но тези доработки са видими и необратими (трябва да се пробива цевната кутия) и ще е доста трудно да се обясни на момчетата от BATF защо са правени.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=IxEUlh6rytI&NR=1 тази предполагам много я заболя

Comment

Nick написа Виж мнение
          В повечето сериозни оръжейни форуми дискусиите относно конвертирането на оръжие в пълен автомат са забранени.
          Доста странно мнение, Nick.
          Дискусията се води от преди седмица и ТИ участва в нея. ТИ предложи на Kramer да изброи какво е нужно да се смени и добави, ако той действително знае. Kramer не знае, но Thorn изпълни предложеното и публикува описание на процеса. После ТИ сподели че знаеш много добре какво е нужно за да се преправи.
          Защо смяташ себеси достоен за тези знания, а нас за недостийни?
          БС "несериозен оръжеен форум" ли се оказа?
          Изказвам ти половин благодарност, че изпълни половината от молбата ми, а именно обясни идеята от втория абзац.

Comment

БС определено не е "сериозен оръжеен форум". БС е военноисторически форум, а дискусиите на тема лично оръжие заемат общо взето малка ниша.

Ник има предвид американските оръжейни форуми, предполагам.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
              БС определено не е "сериозен оръжеен форум". БС е военноисторически форум, а дискусиите на тема лично оръжие заемат общо взето малка ниша.

Ник има предвид американските оръжейни форуми, предполагам.
              Ето Nick, пиши си спокойно, тук може!

Comment

Е, Ник определено може това сам да си го прецени. Мисля че разбирам защо смята, че тази тема не е редно да се дискутира публично.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

другаря парабелум написа Виж мнение
                  ...Защо смяташ себеси достоен за тези знания, а нас за недостийни?...
                  Не ми приписвай такива глупости, ако обичаш, това за "достойното" е твоя измишльотина. Правя проста констатация на това, кое е позволено по сериозните - американски - оръжейни форуми. Причината е незаконноста на такива модификации и това беше посочено от мен неколкократно.
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

другаря парабелум написа Виж мнение
                    Ето Nick, пиши си спокойно, тук може!
                    Един форум става сериозен когато повечето мнения са "сериозни", което общо взето означава спазване на някой общоприети, в по-норм... извинявай, в по-голямата част от света, норми какво може и какво не може да се пише по форуми. Разбира се в някой руски, филипински, американски и испанско-говорящи форуми може да се намери всякаква "любопитна" експериментаторска информация за това как например да преработиш газово оръжие за да стреля с бойни муниции или как да си направиш заглушител, все неща които са незаконни в по-голямата част от света . Това е изключение от правилото, ако някой се залисва по такива работи да си търси информацията и да си се образова, макар че аз лично не виждам за какво ви е на вас точно такава информация след като в България е абсолютно незаконно да притежаваш подобно оръжие, още повече да преработваш нещо до такъв режим. Ник питаше съвсем реторично и във въпроса му няма нищо лошо, текста обаче спокойно можеше да бъде спестен и просто да се упомене, че има подобна информация и т.н.т. Това е сериозен разговор, не предоставянето на нещо което всеки с малко английски, руски и интернет може да си намери и да не се радва, че видите ли е пуснал нещо дето е много интересно. Ник е абсолютно прав в този случай и не е нужно да се ядете с него за, общо взето глупости вместо да се концентрирате върху нещо по-интересно от темата. Ако пък някой се интересува от психологическата страна на въпроса защо Ник пита това и онова по определен начин, може би трябва да си изяснява това на лична а не да занимава форума с неща които нямат нищо общо с темата. Има и вариант в който не разбирате защо човека ви представя нещата по този начин. В такъв случай аз не се наемам да обяснявам, защото едва ли ще ви хареса.
                    Бъдете здрави.

Comment

Nick написа Виж мнение
                      Не ми приписвай такива глупости, ако обичаш, това за "достойното" е твоя измишльотина. Правя проста констатация на това, кое е позволено по сериозните - американски - оръжейни форуми. Причината е незаконноста на такива модификации и това беше посочено от мен неколкократно.
                      Моля, моля! Тогава и аз просто така си констатирам, риторично, ти що ми отговаряш?
                      Незаконно може да е само модифицирането, но не и дискутирането, навсякъде по света, от римско време!
                      Другото е популизъм.

Comment

Дискутирането и най вече практическите съвети за обявено от закона за наказуемо деяние си има название в наказателното право - интелектуално помагачество. Та така де.......

Comment

.38 Super написа Виж мнение
                          ..........Това е изключение от правилото, ако някой се залисва по такива работи да си търси информацията и да си се образова, макар че аз лично не виждам за какво ви е на вас точно такава информация след като в България е абсолютно незаконно да притежаваш подобно оръжие, още повече да преработваш нещо до такъв режим. ...... .
                          Не виждаш за какво, защото не си в час. В България можеш законно да притежаваш автоматично оръжие с цел колекциониране. Някои хора имат по десетина картечници, които са обезопасени само с набита втулка в патронника и восъчен печат. За картечните пистолети и модификациите на АК няма да говоря. Забранено е само носенето и употребата.
                          Има случаи, когато автоматично оръжие е преработвано да стреля само на единична и след това да се продава като ловно. Става дума за двайсетина АКАТ-а. Първоначално проекта за преработката беше възложен на ЦОР на "Воинтех", но след ликвидацията на дружеството работата беше свършена от други. Така че - съвсем нормално е да се интересувам как точно е станало това.

Comment

valo написа Виж мнение
                            Не виждаш за какво, защото не си в час. В България можеш законно да притежаваш автоматично оръжие с цел колекциониране. Някои хора имат по десетина картечници, които са обезопасени само с набита втулка в патронника и восъчен печат. За картечните пистолети и модификациите на АК няма да говоря. Забранено е само носенето и употребата.
                            Има случаи, когато автоматично оръжие е преработвано да стреля само на единична и след това да се продава като ловно. Става дума за двайсетина АКАТ-а. Първоначално проекта за преработката беше възложен на ЦОР на "Воинтех", но след ликвидацията на дружеството работата беше свършена от други. Така че - съвсем нормално е да се интересувам как точно е станало това.
                            Законно ли е да притежаваш функциониращо автоматично оръжие в България ? Не ми разправяй кой е в час и кой не - премахването на втулката от патронника и чупенето на печата е точно толкова нарушение на закона колкото и модифицирането на неавтоматично оръжие до автоматично такова. По този въпрос не може да има две мнения. Дискутирането на това как се прави си е напълно нормално нещо, просто не е прието да се приказва от уважаващи себе си форумници за незаконни неща. Който иска и има достатъчно познания и възможности лесно може да стигне и до информацията и до готовият продукт, писането по форумите за такива неща е признак и на ниска култура и на недостатъчно интелект как да си свършиш работата сам...(говоря по принцип, за да не ми се разреве някой)
                            А твоето обяснение е в страни от темата, защото говориш за съвсем различен случай - намери си тези "други" и си ги питай тях, не знам защо си мислиш, че Ник би ти помогнал от другият край на света и то с такава информация...

Comment

ОК, отплеснахме се. Просто се опитах да обясня, че идеите за "извратеността на американците" са резултат на Фотошоп и повърхностни статии (или статии, прочетени повърхностно).

Иначе всички в България знаят всичко за САЩ и американците, това е извън всякакво съмнение.
                              Last edited by Nick; 10-07-2009, 06:49.

Comment

.38 Super написа Виж мнение
                                Законно ли е да притежаваш функциониращо автоматично оръжие в България ? Не ми разправяй кой е в час и кой не - премахването на втулката от патронника и чупенето на печата е точно толкова нарушение на закона колкото и модифицирането на неавтоматично оръжие до автоматично такова. По този въпрос не може да има две мнения. Дискутирането на това как се прави си е напълно нормално нещо, просто не е прието да се приказва от уважаващи себе си форумници за незаконни неща. Който иска и има достатъчно познания и възможности лесно може да стигне и до информацията и до готовият продукт, писането по форумите за такива неща е признак и на ниска култура и на недостатъчно интелект как да си свършиш работата сам...(говоря по принцип, за да не ми се разреве някой)
                                А твоето обяснение е в страни от темата, защото говориш за съвсем различен случай - намери си тези "други" и си ги питай тях, не знам защо си мислиш, че Ник би ти помогнал от другият край на света и то с такава информация...
                                О, боже....
                                С високата си култура и огромния интелектуален потенциал, някои хора нямат никакво желание да паднат по гръб.
                                1.В предишното ти мнение пишеш, че притежаването на автоматично оръжие в БГ е забранено. Отговорих, че не е. Сега извъртя приказката и ми говориш за функционалност. Трябва ли да обяснявам, че всички части и механизми функционират нормално?
                                2.Ако си направиш труда да прочетеш отново написаното, ще видиш че на чист книжовен български език питам за преработката от автоматично на неавтоматично. Сигурно схващаш разликата, но ако трябва ще ти я обясня подробно.
                                3.Чупенето на печата /където го има/ и избиването на втулката може и да не е нарушение, когато се извършва в лицензирана оръжейна работилница.
                                4.Малко наспамихме тази тема и затова, ако имаш някакви допълнителни възражения, въпроси и пояснения - моля на ЛС.

Comment

Working...
                                X