То и японското стрелково оръжие е едно... да го сочиш! Пак във "Всичко за оръжието" попаднах на японски 7.5 мм. пистолет "Намбу".Пълен боклук. Ако го намеря ще го постна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Японски стрелкови оръжия през ВСВ
Collapse
X
-
еМГето написаТо и японското стрелково оръжие е едно... да го сочиш! Пак във "Всичко за оръжието" попаднах на японски 7.5 мм. пистолет "Намбу".Пълен боклук. Ако го намеря ще го постна.Last edited by Dinain; 05-07-2008, 23:50.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
-
еМГето написаТо и японското стрелково оръжие е едно... да го сочиш!
Всяка страна има своите хубави и лоши образци оръжия, но определено пушката система Арисака не е калпава.
Колкото до пистолета Намбу той е 8мм, леко преправен Парабелум. Ако беше калпав, японският генщаб отдавна да беше прекратил производството му, заменяйки го с нещо по-удачно.
Ако пък гледаме немското оръжие в частност Парабелум, то и тази система дава откази и той бива заменен с П-38 на фирмата Валтер...........
еМГето написаЕ, мене ме интересуват техническите данни, не техните коментарии.
Вярно виждал съм и такъв разход от Москвич, но приятелят ми по-цял ден висеше под него или върху него за да му кордиса настройките.Тези настройки обаче се запазват точно 4 дена и Ламята започва отново да гълта бензина. :argh:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Отделих темата, надявам се да се заформи дискусия и тук
Всъщност какво е основното въоръжние на японската пехота/структура на ниво рота/батальон през ВСВ?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Гост
Parabellum написаТо пък "Всичко за Оръжието" е едно сериозно изданиееееееееееееееее :sm113: :mhehe: :kill_myse
Comment
-
Баща ми го е купувал откакто излиза - първо във формата на вестник, а
след това нещо като "вестникарско" списание. Тук има няколко топа (бук
вално). Аз го намирам за добре, като отчитам кога е издавано.
А що се отнася до японското стрелково оръжие - не става за Европа!
Като, че ли е правено от аматьори. Артилерията им е от ПСВ. Като стреля
при отката цевта се къндилка. Допотопни истории като, че са правени с подръчни средства. Всичко е било благодарение на страшната упоритост на японският войник.
Comment
-
еМГето написаБаща ми го е купувал откакто излиза - първо във формата на вестник, а
след това нещо като "вестникарско" списание. Тук има няколко топа (бук
вално). Аз го намирам за добре, като отчитам кога е издавано.
А що се отнася до японското стрелково оръжие - не става за Европа!
Като, че ли е правено от аматьори. Артилерията им е от ПСВ. Като стреля
при отката цевта се къндилка. Допотопни истории като, че са правени с подръчни средства. Всичко е било благодарение на страшната упоритост на японският войник.
Голяма част от артилерията на Германия в началото на ВСВ е била от ПСВ.
Вестник "Всичко за оръжието" го събирах от брой 1 в далечната 1992 до 2002, когато заминах да живея в САЩ, когато миналата година се върнах в България и си купих един брой от него видях, че не е мърднал и крачка напред от 2002.
Всички събрани броеве ги изхвърлих, защото цялата информация в тях бе сгрешена, дори тази за корабите и танковете.Всичките им статии бяха преписани от руският печат или Нета.
Един парадокс.През 2000 година започнах да си пиша Дипломната работа "Ръчното огнестрелно оръжие през Руско-турската Освободителна война 1877-78". Реших да проверя какво пише в този вестник, ами за 10 години само няколко кратички статии, част от които използвах.
Та да се върнем на японското оръжиеТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Е, защо? То и сега из форума се цитират много руски и други сайтове.
Едва ли са по-компетентни! А японското оръжие никой не го ще, освен
споменатата руска покупка и може би някоя друга такава. Поне аз нямам сведения. Примитивни оръжия. Добри за фронта в Китай. Но то е било защото китайската армия е ядяла хлебарки (образно и буквално). Виж сабите им са добри, но стават за паради и екзекуции.Last edited by еМГето; 14-06-2008, 02:42.
Comment
-
еМГето написа...А що се отнася до японското стрелково оръжие - не става за Европа!.... Допотопни истории като, че са правени с подръчни средства. Всичко е било благодарение на страшната упоритост на японският войник.
А сега да проверим колко знаете в действителност за японското оръжие:- Кои образци са показани по-долу?
- Кога са произвеждани?
- Кои страни са ги ползвали?
- За какво служи показаното устройство на третата снимка?
- Защо има отвори по цевната кутия?
Идентифицирайте образците, после ще обсъдим колко са скапани и защо не стават за Европа.Last edited by Nick; 14-06-2008, 02:12.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
Comment