Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможно ли е създаването на лазерна винтовка?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Amazon написа
    Знам че обещах и ще си изпълня обещанието
    Малко повече работа последните седмици, а не искам да се отнасям несериозно към темата. Въртят ми се в главата интересни идеи, но искам да ги подплатя с факти...дори да са "интернетски" такива.
    Обещавам, че ще се мобилизирам
    Сподели с нас идейте си най-после! Много съм любопитен! Не за друго, а за да разбера доколко ти работи въображението. То и за това се иска дарба. Не е шега работа...

Comment

Може, що да не може... Но що винтовка?! И то такива оръжия си има от половин век. Но освен за ослепяване и пожари за нищо друго не стават. Лазерът никога няма да стане оръжието от филмите, защото се отразява от огледалата.

Comment

Ще бъде любопитно да видим огледални войници на бойното поле

Comment

Amazon написа Виж мнение
          Благодаря на всички, за интересните линкове и метериалиПроблема е в намирането на достатъчно мощен и малък енергоизточник. Така че май, масовото им използване, ще трябва да дочака минимизирането на ядрените електроцентрали...
          А колкото до това:
          С цялото ми уважение, но може да прерастне в спор тип: "кое е първо?кокошката или яйцето?"
          Проблема не е във създаването на малки ядрени централи те вече са създадени
          Първо реакторите и целите системи на ядрените подводници не са със големи размери
          Второ има самоходни атомни електростанции на два верижни влекача
          Руски не помня каква мошност даваха

Проблема е че атомния енергодобив изисква вода и то много за охлаждане и ползване във турбините
          СТРАТЕЗИТЕ МИСЛЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ

Comment

Проблема е че атомния енергодобив изисква вода и то много за охлаждане и ползване във турбините
            Проблемът е, че атомните централи по същество не се различават от парните двигатели, освен по процеса, в резултат от който се получава топлината, превръщаща водата в пара . А това налага определени ограничения.

Comment

Ето намерих линка за атомната станция на два верижни влекача

Comment

Има и подходящи кондензатори за натрупване на ел.енергия
                До колкото си спомням бяха американска разработка
                Те не са като нормалните със плочки а са подобни на гъби което им дава много голяма площ и имат 100 000 пъти по голям капацитет от стандартите
                Предвиждаше се да се използват за задвижване на ел. автомобили

Comment

Working...
                X