If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Знам че обещах и ще си изпълня обещанието
Малко повече работа последните седмици, а не искам да се отнасям несериозно към темата. Въртят ми се в главата интересни идеи, но искам да ги подплатя с факти...дори да са "интернетски" такива.
Обещавам, че ще се мобилизирам
Сподели с нас идейте си най-после! Много съм любопитен! Не за друго, а за да разбера доколко ти работи въображението. То и за това се иска дарба. Не е шега работа...
Може, що да не може... Но що винтовка?! И то такива оръжия си има от половин век. Но освен за ослепяване и пожари за нищо друго не стават. Лазерът никога няма да стане оръжието от филмите, защото се отразява от огледалата.
Благодаря на всички, за интересните линкове и метериалиПроблема е в намирането на достатъчно мощен и малък енергоизточник. Така че май, масовото им използване, ще трябва да дочака минимизирането на ядрените електроцентрали...
А колкото до това:
С цялото ми уважение, но може да прерастне в спор тип: "кое е първо?кокошката или яйцето?"
Проблема не е във създаването на малки ядрени централи те вече са създадени
Първо реакторите и целите системи на ядрените подводници не са със големи размери
Второ има самоходни атомни електростанции на два верижни влекача
Руски не помня каква мошност даваха
Проблема е че атомния енергодобив изисква вода и то много за охлаждане и ползване във турбините
Проблема е че атомния енергодобив изисква вода и то много за охлаждане и ползване във турбините
Проблемът е, че атомните централи по същество не се различават от парните двигатели, освен по процеса, в резултат от който се получава топлината, превръщаща водата в пара . А това налага определени ограничения.
Има и подходящи кондензатори за натрупване на ел.енергия
До колкото си спомням бяха американска разработка
Те не са като нормалните със плочки а са подобни на гъби което им дава много голяма площ и имат 100 000 пъти по голям капацитет от стандартите
Предвиждаше се да се използват за задвижване на ел. автомобили
Comment