Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Щурмова карабина - "Бакалов"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Steyer AUG = Доста модернизиран Калашников ???
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Относно закрепването на релсата - не знам от къде може да се вземат подходящи пружини,
      Не трябват такива! Ако се направи релсата, така както съм я начертал на графиката и се изработи от материал с добра гъвкавост, страничните пера на скобите ще играят роля на пластинчати пружини. Но както и да е....

За приклада на "Шипка"-та, мога да кажа, че е нещо "до болка" познато при категорията картечни пистолети. Не са един и два примерите за употребата на подобни приклади.
      Last edited by ; 13-11-2006, 10:18. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Приклада си е добър и върщи отлична работа още повече , че оръжието е мн.добре балансирано и почти без откат, обаче е грозен!

Comment

Може да го модернизират след време от завода производител.

Comment

Няма смисъл - няма да има купувачи и с нов приклад.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Защо?

Comment

Ами предполагам защото принципа му на работа е недогледан. Твърде необезопасено оръжие в заредено състояние. Допълнителен плюс щеше да е селектор за стрелба на редове / по тройки/, но това не е задължително тъй като и сега редовете се секат много лесно и прецизно. За съвременно оръжие разчитащо на пазарен успех са задължителни и приспособления за монтаж на аксесоари /още по добре на различни места едновременно/ нещо което напълно липсва при Шипката. Предполагам че съществуват и вариянти /поне като проект/ при които има такива възможности, но със затвора как ще се оправят незнам.

Comment

lobo написа
                  Първото широкомащабно използуване на булпап с-ма оръжие бе според мен по време на фолклендската криза.Тогава инглезите бяха с по-старият модел,ако не се лъжа "Роял"
                  Всъщност тогава англичаните масово са въоръжени с FN FAL в различните и модификации и с картечни пистолети Стърлинг направени по съвсем класическа схема.

На въпроса за Шипката
                  Не съм имал възможност да стрелям с нея, само съм я виждал, но според мене единствения и проблем е че е леко късичка. Ако малко се удължи ще има и място за монтиране на аксесоари и струва ми се ще е малко по-контролируема(естествено това не мога да го твърдя със сигурност преди да я пробвам). Иначе си е един съвсем приличен картечен пистолет не отстъпващ по нищо на произведенията на НК. Абсолютно съм съгласен с колегата uzi71 че селектор позволяващ стрелба на тройки никак няма да и е излишен
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Thorn написа
                    Няма смисъл - няма да има купувачи и с нов приклад.
                    С калибър 9Х19 "Шипка" се продава в латинска Америка.9х17 в Китай,както и 9х18.

Comment

За ваш и за мой кеф, направих 3D графика на "Шипка"-та заедно с прикрепена шина за монтаж на аксесоари. Графиките не станаха много добри, но програмата, с която ги правих толкова може, тя не е професионална и затова визуализацията не е много качествена. Но все пак се получи нещо. Модела на "Шипка" е приблизителен, не е точен!
                      Last edited by ; 15-11-2006, 14:55.

Comment

Ето и още:
                        Last edited by ; 15-11-2006, 15:01.

Comment

Изглежда доста атрактивно , но си мисля ,че от прикачните аксесоари "ложата " ще увисне твърде.

Comment

Не просто ще увисне, ами ще стане като оръжията в някоя видео пуцалка - все едно си хванал печка "Раховец". Ако се направи по-тъничка шината, може и да се компенсира, но това така или иначе си е импровизация. Да отливат горния капак с вградени зъби и това е...

ПП Темата за Шипка ли е или за ЩКБ?

ПП2 АУБ, ти май имаш мноооого свободно време, а?
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Еми пишете за ЩКБ! Това иначе, го направих за 2-3 часа, не отнема чак толкова време.
                              Last edited by ; 15-11-2006, 11:32.

Comment

Завърших окончателно графиките. Отстраних някои грешки, но пак не са перфектни. Ето ги с осветяване и без контурни линии.
                                Last edited by ; 17-11-2006, 10:32.

Comment

Working...
                                X