да автомата е такъв само че с метален пълнител. Никога не е имало упражнение на такава дистанция - правили са го по самоинициатива - впрочем всички го правят , а и по шантави неща стават.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Щурмова карабина - "Бакалов"
Collapse
X
-
На темата - класика или булпак система ?
Според мен въпроса се решава с друг въпрос - как да се оре нивата с трактор или с волове.Безусловно появата на системата е наложено от както казваше един уважаван от мен ОТО /отделен тъп офицер/ "нужната необходимост".Скъсяване на оръжието със запазване на полезните ТТД може да се брои за постижение в оръжейната област.Между другото автомата на Ямаков е булпап с-ма.Първото широкомащабно използуване на булпап с-ма оръжие бе според мен по време на фолклендската криза.Тогава инглезите бяха с по-старият модел,ако не се лъжа "Роял".Това,че и сега си имат проблеми с оръжието,то си е за тяхна сметка.Независимо дали е вярно или не.
*** модератор ***Last edited by модератор; 11-11-2006, 14:05.
Comment
-
Гост
Еми какво, от време на време все на философстване ни избива. То не е лошо разбира се, но раздела не е подходящ за това.
uzi71, ти спомена, че си стрелял с австрийския автомат AUG, та въпроса ми е запознат ли си с устройството на това оръжие; принцип на действие на автоматиката, подробности за ударно-спускателния механизъм, как става заключването на затвора към цевта и т.н.
Comment
-
За политиката съм съгласен напълно !!!!!!!
За АУГ - държах го само веднъж, изтрелях 30 патрона и несъм го разглобявал, така, че не му знам механиката. По същия начин съм държал и МП-5 и полски КП - VS /или нещо такова/ но с тях даже и не стрелях. На външен вид и усещане МП-5 ми хареса много , обаче полския е много недодялан. Всъщност когато за първи път видях Шипка и тя ми се стори недодялана обаче след като я опознах в голяма степеен си промених мнението. За механиката на АУГ потърси из нета - все ще има нещо.
Comment
-
Гост
Аааааа, защо Шипка да е недодялан?! Напротив, много семпъл и в същото време модерен дизайн има. Четох, че се представя и доста добре чисто като стрелкови показатели.
Comment
-
Я ми тя на снимка наистина изглежда добре, обаче на живо виждал ли си и пластмасата. Ами определено не е като на снимката.
Тоя китайски лазер на дулото е голама глупост . Оке след първите изтрели ще спре да свети заради удара на газовете и сътресението, или ако свети няма да е тачно напред. Такива устройства се монтират на рамата а не на цевта . Освен това за да го включиш трябва де се пресегнеш пред цевта - бррр и то когато си под стрес. Да не говорим , че се губи време за това ресягане. Лично ад смятам, че е за предпочитане да се монтира фенер - хем свети хем и целеуказва нощем. Лазера не става за нито едното. Ще се опитам да ти намеря снимка на Шипка с монтиран фенер - по най баналния начин с тиксо затова пък изпитано върши работа. Колкото до стрелбата - Шипката е страхотна и мн. точна и контрулируема .
Ето и снимката която обещах.
На твоята снимка е мод. кал. 9х19
Comment
-
Гост
Не, не съм го виждал на живо. Какво и е на пластмасата? Не е ли отлята добре или не е качествена като материал?
За закрепването на аксесоари към рамата няма никакъв проблем! Употребата на тиксо тук не е нужна. Много лесно може да се изработи стандартна релса за закрепване на аксесоарите, а самата релса да се монтира при нужда към рамата. Жлебовете в долната предна част на рамата (пред пълнителя) са идеални за целта. Релсата, която ще бъде отдолу, може да се мотира надеждно към тях с помоща на скоби изработени на самата нея. Притягането на скобите може да става или чрез винтове, или чрез яки пружини. Въобще въпрос на творчество.
Щом се прибягва до употребата на тиксо, значи от завод "Арсенал" не са се сетили за подобен монтаж или използват други начини. Ето, подхвърлям едно предложение, коeто може в случея да направи оръжието по-гъвкаво и удобно за служба.
Comment
-
Веднъж едни полицаи ме спряха на Траянови врата, имаха някаква акция и разгледах това изделие. Ами наживо изглежда много грозно и примитивно. А пък особено примитивен е тела, който се опитват да ползвата за приклад.
От друга страна Sten изглежда като нещо сглобявано от намерени на бунището части и нищо - стреля си.
Comment
-
Гост
Разликата между "Шипка" и "Стен" е огромна! Шипката е един съвременен картечен пистолет, според мен много добре замислен, как обаче е изпълнен не мога да кажа, защото не съм го виждал на живо.
Някой знае ли някакви подробности за "Шипка"-та. Ако не греша, оръжието е конструирано от екип конструктори, а не самостоятелно, поне така знам...Ако знаете някакви любопитни факти около това оръжие, разкажете моля!
Comment
-
Относно закрепването на релсата - не знам от къде може да се вземат подходящи пружини, а колкото до винтовете - не става тъй като не знам после как ще се обясняваме с оръжениците защо е пробито или наранено това или онова. На пластмасата и няма нищо - здрава си е но на външен вид отливката изглежда недодялана. За приклада също сте прави обаче - икономии явно.
Относно надеждността - досега не е имало засечки по вина на оръжието а само на боеприпаси, но по тая причина засичат абсолютно всики оръжия. Недостатъците на Шипката ги изредих по-горе и не мисе повтаря.
Comment
-
AYB написаuzi71, ти спомена, че си стрелял с австрийския автомат AUG, та въпроса ми е запознат ли си с устройството на това оръжие; принцип на действие на автоматиката, подробности за ударно-спускателния механизъм, как става заключването на затвора към цевта и т.н.
Comment
Comment