Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Щурмова карабина - "Бакалов"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тодор Павлов написа
    За всяка задача , от значение е условието... Предупредих ви за фотьойла ми...Dinain,след , като сам ,почти нагледно,обрисува ситуацията с везните , нужно ли е да спорим ?
    Е, илюстрацията с везните се отнасяше за нещо друго - ЦТ на бул-пап и до колко влияе изместването му по време на стрелба. За опорните точки аз споменах и се отклони разговора в друга посока. За какво спорим ли? Честно казано не знам, беше ясно още от предната страница. Но да се превключи от суха теория към практиката е понякога трудно
    Това за фотьойла сериозно ли е? Дори така има значение, да знаеш - ще тръгнеш назад заедно с него, само че по-бързо ако си вдигнеш краката от земята - да видим дали ти стиска да пробваш

Ако ще продължаваме , моля всеки вземащ становище да го обосновава с личен опит/сериозен , а не просто от един пълнител/ или с публикация със съответе автор, който приема за достоверен
    Това не знам как го разбираш, след като всеки може да си измисля...
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

На младини прочетох де що има фантастика , тъй че съм кален :x

Comment

Ееееееее, малко поспорихме, какво толкова :p На мене лично теорията ми е била винаги по-интересна от практиката. Аз от самото начало, откакто се интересувам от оръжия, се впечатлих от технологията, от науката, която има в оръжейното дело. Въпроса с практическото приложение не ми е толкова интересен, въпреки че е важен.

Comment

AYB написа
          Въпроса с практическото приложение не ми е толкова интересен, въпреки че е важен.
          При мен пък е обратното, обаче нали за това си говорим - защото се интересуваме от различни неща и придобиваме съответната информация която споделяме.

Comment

uzi71, сподели с нас практическият си опит ако желаеш. Специално за схемата "Бул-пап", какво мислиш? Кои са според теб, предимствата и недостатъците на оръжията построени по нея?

Comment

Стрелял съм само с Щаер АУГ 9х19 и то твърде малко /30 патрона/ за да правя генерални изводи. Личното ми впечатление че е отлично балансиран с незабележим откат и превъзходна групиранност на попаденията /на 25м/. Малко ми е непривичен като компоновка, обаче бързо се свиква. По ногоре ставаше въпрос за промяната на баланса при изпразвнето на пълнителя - не усетих такова нещо.

Comment

Със сигурност при изпразването на пълнителя баланса на оръжието се променя, но поради не голямата обща маса на патроните, разликата няма да се усети, както казваш.

Comment

всъщност при никое оръжие с което съм стрелял не съм усещал съществено дебалансиране поради изпразване на пълнителя

Comment

uzi71 написа
                    всъщност при никое оръжие с което съм стрелял не съм усещал съществено дебалансиране поради изпразване на пълнителя
                    Вероятно имаш богат опит , щом става дума за множествено число, тъй че би ли ги сравнил -като откат , групираност,прикладимост и други параметри?

Comment

Ами тъй като АУГ 9х19 по същество е картечен пистолет нека първо да е Шипка 9х18 - Шипката определеено е по-лека , откатът и при двата КП е незабележим, групираността на попаденията е сходна. Прикладът на Шипката е по-неудобен , но най-същественият и недостатък е затрудненото /опасно/ придвижване със заредено оръжие - отвора за изхвърляне на гилзите не е закрит от нищо и в затвора могат да попаднат странични предмети - клонки, кал, сняг и т.н. пък и недай боже ако се спънещ или го изпуснеш става страшно. Друг недостатък е затрудненото монтиране на аксесоари - май единствения начин е със тиксо. Иначе оръжието е мн.добре балансирано и подволява отличена маневреност и контрол при стрелба. Недостаттъците на АУГ не мога да коментирам тъй като съм стрелял мн. малко. Стечкин с монтиран приклад е ерзац КП, но позволяла приличен контрол и маневреност. Разсейките са доста по големи /на картеч/, обаче като ПА пистолет е мн. добър, само да не беше този дълъг спусък който затруднява бързата стрелба. Да се стреля на картеч без приклад си е загуба на врече и хабене на муниции. Стрелял съм малко и със старите Щаери които приличат на Узи/не им знам модела/ , както и със Скорпион. За първия нямам мнение, а втория не ми допадна. АК74У 5.45 и същия 7.62 /май се казва AR4F или нещо такова/ поради мощните боеприпаси и къси цеви са твърде нестабилни при автоматична стреба. Затова пък на единична "бръснат" - обаче за тази цел си има снайпери.

Comment

Аз съм стрелял само с АК-47 и АКМ. С други автоматични оръжия не.

Comment

АК-47 на автоматична е по-стабилен от късите версии, но трябва да се сече на серии по 2-3-4 патрона , защото по-дългите редове са за илюминации. Иначе АК всички го познаваме - много удобно, точно и балансирано оръжие - няма нужда да го коментираме. Недостатък на АКС-а е по неудобния приклад и това, че при замърсяване понякога/много рядко наистина/ не иска да се разгъне. АКМС не съм ползвал, но при АК-74У подобен проблем не съм срещал.

Comment

С АКМС-5,45мм на няколко пъти идваха да стрелят на стрелбището, където служих, частите за борба с масовите безредици от кюстендилската полиция. И там наблюдавах, какво може това оръжие. Полицайте ли бяха много добри стрелци, оръжието ли наистина е добро, не знам, но буквално не пропускаха мишени. С кратки откоси ги поразяваха от раз. Само от "четворките" на 400-500 метра пропускаха по някоя. И то стреляха само с колиматорните мерници, никаква друга оптика! За съжаление, нямах възможност да го пробвам лично. Много ме е яд, но какво да правя....

Comment

Групата се нарича СТЗБД /специализирано тактическо звено за бързи действия/, оръжието което си видял е АК-74У 5.45мм и вече се ползва само за тренировки след случая в Белите брези. Сега се ползва 7.62 мм версия . Мерниците не са колиматорни а стандартни, но новите автомати имат възможност да се монтира холограмен или тобулаторен /обикновено/ бързомер - според възможностите. Обикновено се стреля на серии по 2-3 изтрела. По гръднеа мищена ¹4 се стреля на по- малко разтояние - от 500м без оптика почти не се вижда.

Comment

Прав си, че е бил АК-74У. Сега го намерих на един руски сайт! Грешката е моя, извинявам се! Мерника, така съм запомнил от коментарите, че е колиматорен, но може и да не е, не знам точно... На 400-500 метра слагахме мишени ¹4 (автоматични разбира се). Имаше си специализирани упражнения за стрелкова подготовка с автомат Калашников, на тази дистанция се включваха и по две-три мишени от този вид.

На 500 метра мишена ¹4 се вижда горе-долу, като зелено квадратче с размер 1 на 1 сантиметра, даже и по-малко.
                                Last edited by ; 10-11-2006, 20:40. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X