Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Леките оръжия на Вермахта

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз съм правил оксидация.
    Разтворът за оксидиране представлява натриев нитрит, натриев нитарт и сода каустик разтворени във вода.
    Самият процес на оксидация започва при 135 градуса по Целзии и завършва между 147 и 165. Процесът продължава два часа.
    Ако представлява интерес мога да обясня по-подробно и да дам някои рецепти, които дават добри резултати.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Nick, Парабелум - 10х

Comment

По повод "парабелум" имах щастието да стрелям с този легендарен образец пистолет Впечатлен бях от начинът по който"се сля"с дланта ми Беше маузеров от 37ма или 38ма година Конуса на мушката закова една тенекия от сирене отстояща от мен на 20тина метра,вече бях заредил и произведох изстрел,втори,трети и така докато шарнира не остана в горно положение останах неприятно изненадан когато приближих тенекията и преброих само 5 попадения Мисля,че типът на мерните прибори е крайно неудачен,конусът може и да е добър за закрито стрелбище,но се"губи"при дневна светлина и особено при слънчево време Много след това четох в един руски сайт,че неопитните стрелци винаги стрелят над мишените с Люгер Има ли такъв момент и на какво се дължи?Там нямаше обяснение за това Въпреки всичко се влбих в този модел пистолети,един път и завинаги Опитах се да открия информация за производство на съвременни копия,но не успях Ако имате информация ще се радвам да прочета нещо по въпроса
        "С НАМИ БОГ"

Comment

Защо пък винаги оръжието да е виновно за лошата стрелба? Не е ли проблема в стрелеца?

Comment

Сигурно си прав,може и да съм лош стрелец ,но по принцип този проблем с люгерите го има Овалът на попадения е доста"широк"по вертикала Кажи нещо за съвременно производство?Има ли такова или не?
            "С НАМИ БОГ"

Comment

petresko написа
              ..Кажи нещо за съвременно производство?Има ли такова или не?
              Единствено американската фирма Stoeger е произвеждала лицензионни копия на Люгер, които да попадат в категорията "съвременни" - от 20-те до към 1994 г., доколкото си спомням. Произвеждани са както в 9х19, така и в .22LR. Тези копия са от неръждаема стомана, като малък брой от тях са оксидирани (не съм виждал такива, само "сребърни").

Дали ракетата е крива или космосът е крив може да се определи посредством анализираща мишена. При правилно прицелване и правилно пристрелян пистолет ако СТП (средна точка на попаденията) е различна от точката на прицелване, анализът показва на какво се дължи отклонението: нисък захват, висок захват, силен натиск с палеца, рязко дърпане на спусъка и т.н. Ето, дръпни си една такава оттук, отпечатай си я и се провери на стрелбището: http://www.makarov.com/graphics/targets/anatarget.pdf

Приятна стрелба!

ПП. Мишената е за "десняци". За левичари е тази: http://www.makarov.com/graphics/targ...targetleft.jpg
              Last edited by Nick; 10-09-2007, 23:39.
              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Working...
              X