Снайпери

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • iasen ianakiev
    ветеран
    • Jun 2009
    • 4344

Еееееее и този отиде при Алах.

Comment

• peterpetroff
      ветеран
      • Nov 2007
      • 444

Хедшот: Syria - FSA sniper shot down by SAA sniper
      Е, точно за такива случаи армейците се мъчат да носят по 2-3 кг. шлемове по кратуните. Естествено, показания боец никак не е сигурно, че би оцелял при наличието на каска, но шансовете му теоритично са с няколко идеи по-големи. Освен това той стреля ли или позира на камерата- определено е платил най-високата цена за разсеяността си.
      Друго, което би го спасило е стрлба с перископ от окопа, така или иначе не си използва оптиката- трикове от ПСВ:

GOTT MIT UNS!

Comment

• Кухулин
        ветеран
        • Nov 2006
        • 12515

Още интересен снайперски материал от Сирия:

Sniper almost sniped

Нямам никаква представа как се води този бой, но отстрани изглежда прекрасен тайминг за смяна на позицията.

Comment

• foton11
          редовен
          • Aug 2012
          • 184

Добре а как стоят нещата с анти-снайперски системи,доколко са ефективни,купуват ги ама дали вършат работа.Доколкото знам са с лазери и насочени микрофони.Това което съм чувал,е че не само откриват позицията ти,но може да разпознае дори какво оръжие използваш.Преди имаше спор защо му е на тежък снайпер заглушител или спеицални патрони,поне за мен си отговарям е да заблуждава имено такива системи.
          Last edited by foton11; 22-02-2013, 15:32.

Comment

• Todor Pavlov
            ветеран
            • Oct 2006
            • 702

Кухулин написа

Sniper almost sniped

Нямам никаква представа как се води този бой, но отстрани изглежда прекрасен тайминг за смяна на позицията.
            За интересното , няма спор !
            Набръжки отбелязвам:
            -ужасно прикладване ;
            -упор на цевта ;
            -цевта стърчи навън ;
            -тъпчото се мъчи да стреля с незаредено оръжие ...
            Явно снимачната треска го гони , а грешките докараха до няколко бързи пробойни на "позицията" му ...

Comment

• uzi71
              ветеран
              • Sep 2004
              • 991

Кухулин написа

Sniper almost sniped

Какъв е тоя боклук /пушката/. Три засечки да 10 истрела. Това не е оръжие!

Comment

• Nick
                ветеран
                • Apr 2005
                • 2974

uzi71 написа
                Какъв е тоя боклук /пушката/. Три засечки да 10 истрела. Това не е оръжие!
                FN FAL или вариант, цял свят ги е произвеждал. По всяка вероятност не знае как да нагласи газовия регулатор, затова не изхвърля както трябва. В ръцете на такъв специалист и Калашников ще засича.
                Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

Или патроните са мухлясали. Кой знае от къде са изкопани тия 7.62 мм НАТО.
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Kramer
                    ветеран
                    • Mar 2009
                    • 2898

Стрелецът е кьопав, тва ясно, но забелязвате ли, че откатът на оръжието дори при такъв "снайперист" е минимален?

Comment

• Пилот
                      Генерал-полковник
                      • Feb 2005
                      • 2876

Познавам професор, който разработва системи за намиране на снайпери по звука ползвайки няколко микрофона, но доколкото ми е известно разработката още не е на ниво прилагане в армията. Иначе технологично си е напълно постижимо.
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

• foton11
                        редовен
                        • Aug 2012
                        • 184

Пилот написа
                        Познавам професор, който разработва системи за намиране на снайпери по звука ползвайки няколко микрофона, но доколкото ми е известно разработката още не е на ниво прилагане в армията. Иначе технологично си е напълно постижимо.
                        Е те не са няколо,а са много насочени в различни направления.

Comment

• Пилот
                          Генерал-полковник
                          • Feb 2005
                          • 2876

Всъщност май не са насочени, работи се на друг принцип - едно събитие пристига по различни времена при 3-4 микрофона на различни места, според кога къде е пристигнало се изчислява откъде точно идва с голяма точност. Предполагам е по-ефективно при единични изстрели и на открит терен.
                          „Аз, Драгомир, писах.
                          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

• foton11
                            редовен
                            • Aug 2012
                            • 184

Пилот написа
                            Всъщност май не са насочени, работи се на друг принцип - едно събитие пристига по различни времена при 3-4 микрофона на различни места, според кога къде е пристигнало се изчислява откъде точно идва с голяма точност. Предполагам е по-ефективно при единични изстрели и на открит терен.
                            Не ги знам,но такива сисеми се продават одавна.Но отова което знам са насочени.Е в градски условия вероятно не върши съществена работа.

Comment

• BAGA_TUR
                              НЕПРИМИРИМИ
                              • May 2004
                              • 601

В артилерията отдавна има звуково разузнаване/засичане на противника. Предполагам, със съвременните технологии това е постижимо и за отделен изстрел. Преди години гледах по телевизията, американска разработка монтирана на джип. Казаха, че засичала с голяма точност мястото на изстрел...

.
                              ..И кажи ми ти страннико,
                              чувал ли си звук,
                              по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

• foton11
                                редовен
                                • Aug 2012
                                • 184

BAGA_TUR написа
                                В артилерията отдавна има звуково разузнаване/засичане на противника. Предполагам, със съвременните технологии това е постижимо и за отделен изстрел. Преди години гледах по телевизията, американска разработка монтирана на джип. Казаха, че засичала с голяма точност мястото на изстрел...

.
                                Последно преглеждах за някаква такава френска система.Монтирана на бтр,по това което си спомням освен оръдие имаше и автоматичен гранатомет,така че дори след изстрелът веднага да смениш позицията пак ще ти трудно,разбира се ако не те открил преди това.

Comment

Working...