Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой танк бихте предпочели?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Кой танк бихте предпочели?

    Какъв модел танк бихте предпочели, ако сте натоварени със задачата да модернизирате българските танкови войски? Без да се налага да мислите за цената и политическите отношения - само качеството
    33
    Ëåîïàðä 2 À6
    48.48%
    16
    Ò-90Ì
    36.36%
    12
    Merkava Mk.4
    3.03%
    1
    Åéáðàìñ M1A2
    9.09%
    3
    Leclerc
    0.00%
    0
    Challenger 2
    0.00%
    0
    Ariete
    0.00%
    0
    Type 10
    0.00%
    0
    Type 99
    0.00%
    0
    K2 Black Panther
    3.03%
    1

    #2
    Leo 6


    thorn

    Средновековните църкви в България

    Comment


      #3
      До тук нищо изненадващо - само немски и руски танкове. Така или иначе според мен те най - пълно покриват нуждите на страната, пък и традицията - ние други доставчици почти не сме имали. Изключения са само Викерс Е и италианските танкети през 1937г. Всичко останало сме получили от Германия и СССР, въпреки че някой танкове са произведени в други страни /Чехия и Франция/.

      Comment


        #4
        T-34 nomber 1 of all time . Иначе Меркава и за екипажа е по-добре.

        Comment


          #5
          Challenger 2, Merkava, Abrams и Leopard 2 ги забравете, защото са твърде тежки за нашата инфраструктура. Нито имаме мост който да ги издържи, нито влакова платформа, която е в състояние да ги транспортира. В Т-90 е истината за мен.

          Comment


            #6
            Не съществува танк Т-90М.

            Comment


              #7
              Нищо от гореописаните в ситуацията в момента. По-скоро бих искал две механизирани бригади на БМП-3 в линейните батальони и радикална модернизация на Т-72М1(нов двигател и прицелно оборудване главно). Отидат ли на натопорчване нещата си струва да се помисли за 1000 Т-90(повечето в резерв в мирно време)

              Challenger 2, Merkava, Abrams и Leopard 2 ги забравете, защото са твърде тежки за нашата инфраструктура.
              Това далече не им е основния проблем според мене. Чалънджъра има нужда от ново оръдие(впрочем такива са и плановете на британците), абрамса в среда в която няма достатъчно пехота и вертолети да му пазят задника има доволно ниска оцеляемост, особено ако липсват важни неща от сорта на TUSK (а дали биха ни продали М1А2 и Tank urban survival kit при положение, че не всички американски танкови части са снабдени с М1А2 е съвсем друг въпрос, според мене най-доброто на което бихме могли да се надаме е немодернизиран М1А1 с някакъв остатъчен ресурс - демек ще се наложи да се бъркаме за ново прицелно оборудване и КВР)
              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

              Comment


                #8
                Аз съм съгласен с Sailor_Malan , на нас при нашият терен и Т 72 ще свърши чудесна работа ако се наложи - стига да го имаме в достатъчни количества! Поне три танкови бригади + три реазервни танкови бригади и разбира се по танков батальон във всяка механизирана и мотопехотна бригада! Значи правилно е сметнал приятеля почти 1000 танка!
                Иначе личните ми симпатии са изцяло на Леопард 2 А 6 - това е танка !
                За осъдените на живот и смъртта е приключение!

                Comment


                  #9
                  Ако предположим, че под Т-90М се има предвид предложения за износ прототип Т-90СМ, то като съвкупност от х-ки (огнева мощ, защита, подвижност) и цена-ефективност, той е най-подходящият за България. А в някои отношения и с най-добри х-ки от изброените, особено пък Лео-2А6 (май най-надценяваният съвременен танк). Иначе, съгласен съм с предишните постинги, че въпросът за количеството е особено важен.
                  Ако имахме достатъчно средства да модернизираме (СУО и защита) преди време над 400-те Т-72 (М1 и А), то те щяха да бъдат достатъчни за кратък конфликт - две танкови бригади плюс достатъчен резерв.

                  Comment


                    #10
                    Като чета тия мнения и започвам да се радвам, че сме бедна страна, която няма пари. Мисълта, че някой в България би изхарчил пари за 1000 танка направо ме потриса!
                    Recalibrating my lack of faith in humanity...

                    https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

                    Comment


                      #11
                      albireo написа Виж мнение
                      Като чета тия мнения и започвам да се радвам, че сме бедна страна, която няма пари. Мисълта, че някой в България би изхарчил пари за 1000 танка направо ме потриса!
                      Бройката е в пряка зависимост от поставените стратегически цели в съответните документи за националната сигурност. В някои случаи 1000 са абсолютно ненужни, в други - ужасно малко.

                      Comment


                        #12
                        albireo написа Виж мнение
                        Като чета тия мнения и започвам да се радвам, че сме бедна страна, която няма пари. Мисълта, че някой в България би изхарчил пари за 1000 танка направо ме потриса!
                        И мене. Ако трябва да се взима танк за БГ то Руските и Украински Т90 Т80 са добър компромис може би наи- иефтинко от изброените,съпоставимо,лекичко,братушките са си близо за ремонт,а и са си понови Т72 и екипажите са си почти готови.

                        Comment


                          #13
                          Гласувах за Леопард 6. Ако ще е ново, да е ново, ма това са си мераци като за колелото дето тати щял да го купи, ма друг път.

                          Comment


                            #14
                            И без това ще търка само жълтите павета , то нека е(един, като албанците едно време) Т10 .

                            Comment


                              #15
                              Под Т-90М имах предвид бъдещата модернизация - с новата реактивна броня Реликт, нов купол, ново оръдие и още куп подобрения

                              Comment

                              Working...
                              X