Какъв модел танк бихте предпочели, ако сте натоварени със задачата да модернизирате българските танкови войски? Без да се налага да мислите за цената и политическите отношения - само качеството
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой танк бихте предпочели?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
До тук нищо изненадващо - само немски и руски танкове. Така или иначе според мен те най - пълно покриват нуждите на страната, пък и традицията - ние други доставчици почти не сме имали. Изключения са само Викерс Е и италианските танкети през 1937г. Всичко останало сме получили от Германия и СССР, въпреки че някой танкове са произведени в други страни /Чехия и Франция/.
Comment
-
Нищо от гореописаните в ситуацията в момента. По-скоро бих искал две механизирани бригади на БМП-3 в линейните батальони и радикална модернизация на Т-72М1(нов двигател и прицелно оборудване главно). Отидат ли на натопорчване нещата си струва да се помисли за 1000 Т-90(повечето в резерв в мирно време)
Challenger 2, Merkava, Abrams и Leopard 2 ги забравете, защото са твърде тежки за нашата инфраструктура.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Аз съм съгласен с Sailor_Malan , на нас при нашият терен и Т 72 ще свърши чудесна работа ако се наложи - стига да го имаме в достатъчни количества! Поне три танкови бригади + три реазервни танкови бригади и разбира се по танков батальон във всяка механизирана и мотопехотна бригада! Значи правилно е сметнал приятеля почти 1000 танка!
Иначе личните ми симпатии са изцяло на Леопард 2 А 6 - това е танка !За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Ако предположим, че под Т-90М се има предвид предложения за износ прототип Т-90СМ, то като съвкупност от х-ки (огнева мощ, защита, подвижност) и цена-ефективност, той е най-подходящият за България. А в някои отношения и с най-добри х-ки от изброените, особено пък Лео-2А6 (май най-надценяваният съвременен танк). Иначе, съгласен съм с предишните постинги, че въпросът за количеството е особено важен.
Ако имахме достатъчно средства да модернизираме (СУО и защита) преди време над 400-те Т-72 (М1 и А), то те щяха да бъдат достатъчни за кратък конфликт - две танкови бригади плюс достатъчен резерв.
Comment
-
albireo написа Виж мнениеКато чета тия мнения и започвам да се радвам, че сме бедна страна, която няма пари. Мисълта, че някой в България би изхарчил пари за 1000 танка направо ме потриса!
Comment
-
albireo написа Виж мнениеКато чета тия мнения и започвам да се радвам, че сме бедна страна, която няма пари. Мисълта, че някой в България би изхарчил пари за 1000 танка направо ме потриса!
Comment
Comment