Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ефективност на пневматичен пистолет за самоотбрана?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Видео наръчник и конструкция на газов пистолет Екол-Волтран Джакал Дуал
    http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Мисля, че в случая забравихме да обърнем внимание на еърсофт оръжията. Те също са достатъчно мощни и могат без проблем при стрелба от близко ако не си с протектор на лицето да ти избият някой зъб или да ти наранят окото. Да не забравяме, че по принцип и пейнтбол оръжията също могат да нанесат достатъчно щети и болка от близко разстояние.
      sigpic
      Si vis pacem, para bellum.

Comment

Еърсофт оръжия в случая ще рече еърсофт пистолети, нали? 99.99% от тях са с бутилка (заразлика от автоматите, които са с батерия) и по нищо не се различават от непружинните пневматични пистолети, освен в използвания боеприпас - 6мм силиконово топче, вместо 4.5мм оловна чашка. По принцип всичко може (!) да се използва в определени ситуации за самоотбрана, но колко е ефективно и ефикасно...

Comment

Мисля, че в случая забравихме да обърнем внимание на еърсофт оръжията. Те също са достатъчно мощни и могат без проблем при стрелба от близко ако не си с протектор на лицето да ти избият някой зъб или да ти наранят окото. Да не забравяме, че по принцип и пейнтбол оръжията също могат да нанесат достатъчно щети и болка от близко разстояние.
          Всичко зависи от ситуацията. Когато от S13 щурмуваха Мави Мармара са били въоръжени с оръжия за пейнбол. Явно поне според първоначалния им план са очаквали това да е достатъчно. Но както знаем в крайна сметка се наложи да използват огнестрелно оръжие.

Comment

a_godumov написа Виж мнение
            Всичко зависи от ситуацията. Когато от S13 щурмуваха Мави Мармара са били въоръжени с оръжия за пейнбол. Явно поне според първоначалния им план са очаквали това да е достатъчно. Но както знаем в крайна сметка се наложи да използват огнестрелно оръжие.
            То там беше съвсем различен случай - и от двете страни бяха ползвани огнестрелни оръжия. Но очакването е било, че това ще са плахи хора, които няма да се нахъсват взаимно. Всъщност, точно обратното са направили "мирните" активисти. Представете си следната ситуация - напада ви човек на улицата и се опитва да ви обере. Ако все още не се е стигнало до физически контакт и можете да стреляте в лицето му с пейнтбол оръжие си осигурявате предостатъчно време за бягане (или търсене на подходящо паве/тръба), в което опонента няма ориентация. Не са ли малко неудобни обаче самите оръжия?

Comment

Ами не са никак неудобни Аз се занимавам с еърсофт и оръжията са почти напълно идентични с оригинала Имам копие на Glocк 23 и като го сложиш един до бойния не може да намериш много разлики. Моят опит показва, че еърсофт оръжието е също доста ефективно при самоотбрана. След състезания например има доста синини и самото усещане да те уцелят някъде където нямаш протектор не е много добро Така че въз основа на моя опит бих предпочел airsoft оръжие пред газово
              sigpic
              Si vis pacem, para bellum.

Comment

предназначението на еърсофт оръжието е различно от това да се използва за самоотбрана , на мен лично ми е носило много удоволствие . Болката от попадение си е съвсем достатъчна за да де накара със всички сили да се опиташ да направиш така че да не те уцелят. Все пак , въпреки че при определени обстоятелства може да свърши работа , това не е оръжие за самозащита

Comment

Мдам, еърсофта е готино нещо, аз лично имам А47С. Но ако гледаш пистолетите - между еърсофт и тези, на които по принцип им викат въздушни няма особена разлика. Освен, че едните са с 6мм силиконово топче, а другите с 4.5мм оловна чашка. Мисля, че вторите биха нанесли повече щети. И все пак - газовото оръжие е по-ефективно. Че въздушното/еърсофт - няма да ти попречи е ясно, ама и ползата не би била голяма. Вероятно автоматичен откос от еърсофт оръжие в лицето на нападателя би имал ужасяващ ефект (ако му попадне в очите), но най-малкото автоматично въздушно или еърсофт оръжие, което знам са репликите на МП7. Не е много удобно.

Comment

Working...
                  X