Темата за газовите пистолети ми напомни нещо, за което съм се чудил и преди - що-годе ефективен начин за самоотбрана от дистанция без нанасяне на тежки телесни повреди на нападателя с оглед на законите в България. Ясно е, че газовите пистолети имат по-скоро психологическо въздействие, а има и добър шанс човек да докара сам себе си
. Винаги съм се чудил за пневматичните пистолети - има ги в днешно време в най-големи разновидности. Никога обаче не съм стрелял с такъв пистолет, нито дори съм държал. Въпросът ми към по-сведующите по оръжейните въпроси е - мислите ли, че въздушен пистолет би могъл да охлади ентусиазма и евентуално откаже нападател при положение, че се използва от дестанция 2-3 метра? Предполагам, че марката и модел също са от значение?
. Винаги съм се чудил за пневматичните пистолети - има ги в днешно време в най-големи разновидности. Никога обаче не съм стрелял с такъв пистолет, нито дори съм държал. Въпросът ми към по-сведующите по оръжейните въпроси е - мислите ли, че въздушен пистолет би могъл да охлади ентусиазма и евентуално откаже нападател при положение, че се използва от дестанция 2-3 метра? Предполагам, че марката и модел също са от значение?
) e ниска. Тоест, става дума за проектил с много малка скорост. Ако успееш да уцелиш някого в окото с това нещо може да се стигне до сериозни последици, но това е в сферата на фантастиката. При самоотбрана средностатистическия човек (който не е съзтезател по стрелба или
) не може да се прицели в лицето, шията или нещо малко, а ще се цели в най-голямата мишена - торса. През зимата чашката най-вероятно няма да бъде усетена от нападателя. Изстрел в лицето би гарантирал успех в самоотбраната, но е наивно да смятаме, че човек може да уцели в такава ситуация. А и са необходими 2-3м и неподвижна мишена. Кой джоби по този начин?! Марката и модела на въздушния пистолет нямат значение, еднакво неефективни биха били всичките. Но ако все пак човек се старае да учели нападателя си е добре да бъде многозаряден и полу-автоматичен. Пример
.
) 5-6 пъти върху куче среден размер и то само се озлобило повече.
. Весели празници и освен здраве, най-вече пожелания на никого да не изтрябват средствата за самозащита, за които си говорим.
Comment