Да,Аз бях в парка с въздушна пушка,прибрана в калъф и незаредена!Закона ми разрешава това!!!!!!!.Вие може би не можете да разберете какво искам да кажа.НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ПНЕВМАТИЧНОТО ОРЪЖИЕ!!!!!!!!.Лично аз никога не бих използвал такова за самозащита срещу хора!То просто е неефективно.Предпочитам моята Астра 680 (дано не се случва!)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ефективност на пневматичен пистолет за самоотбрана?
Collapse
X
-
жоро лазаров написа Виж мнениеДа,Аз бях в парка с въздушна пушка,прибрана в калъф и незаредена!Закона ми разрешава това!!!!!!!.Вие може би не можете да разберете какво искам да кажа.НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ПНЕВМАТИЧНОТО ОРЪЖИЕ!!!!!!!!.Лично аз никога не бих използвал такова за самозащита срещу хора!То просто е неефективно.Предпочитам моята Астра 680 (дано не се случва!)
Comment
-
Впрочем, не е баш по темата, но тъй или иначе говорим за въздушни и газови пистолети. Аз имам 3 въздушни пушки и два газова пистолета (тоест пистолет и револвер). 2 пушки са нерегистрирани, 1 е само по стария образец, газовия револвер също. Когато си купих последния газов пистолет реших да съм съвестен гражданин и да го регистрирам. Тази малоумна бюрюкратщина би отказала повечето хора от това. И без това 90% са нерегистрирани (в СДВР). Та, питането ми е - колко от вас имат газов пистолет, който е регистриран не само в магазина, а и в КОС?
Освен това искам да вмъкна и стоп-муфите в темата. Още когато си взех последния Екол исках да си купя, но се оказа, че нито в Сафари, нито в Росбул, нито в още няколко магазина не ги продават. И продавачите ми казаха, че са незаконни. Не съм фино запознат със закона и попитах куката в КОС, при когото се регистрирах дали са законни. Той двусмисленно почна да си клати главата и да прахни. Нищо не ми каза. Попитах го "Ако ме спрат и е в мен ще е проблем ли?" След малко хък-мък "абе, не знам, да не стане проблем с колегите, по-добре недей".
Като казах, че нито в Росбул, нито в Сафари не ги предлагат - нито в сайтовете им, нито в oragie.com, нито в още 3-4 оръжейни сайта няма стоп-муфи. Единствено ги има в сайта http://www.pushka.eu/ , чийто магазин обаче е в Ямбол (има и доставка с куриер, де). Та въпросът ми е - знае ли някой магазин в София или сайт, в който продават стоп-муфа и стоп-топчета?
Comment
-
beri_cd написа Виж мнение
Освен това искам да вмъкна и стоп-муфите в темата. Още когато си взех последния Екол исках да си купя, но се оказа, че нито в Сафари, нито в Росбул, нито в още няколко магазина не ги продават. И продавачите ми казаха, че са незаконни. Не съм фино запознат със закона и попитах куката в КОС, при когото се регистрирах дали са законни. Той двусмисленно почна да си клати главата и да прахни. Нищо не ми каза. Попитах го "Ако ме спрат и е в мен ще е проблем ли?" След малко хък-мък "абе, не знам, да не стане проблем с колегите, по-добре недей".
Като казах, че нито в Росбул, нито в Сафари не ги предлагат - нито в сайтовете им, нито в oragie.com, нито в още 3-4 оръжейни сайта няма стоп-муфи. Единствено ги има в сайта http://www.pushka.eu/ , чийто магазин обаче е в Ямбол (има и доставка с куриер, де). Та въпросът ми е - знае ли някой магазин в София или сайт, в който продават стоп-муфа и стоп-топчета?sigpic
Sword song and horn sound
Comment
-
sewast написа Виж мнениеПитах за това един познат, вярно армейски офицер е, ама има някакви оръжия (огнестрелни) и ги следи законите и нормативните наредби, та според него по смисъла на сега действащия закон са незаконни тези муфи, защото един вид модифицират цевта (преди години не били, но не ми обясни откъде точно произлиза разликата), както и било забранено да се маха преградата в цевта (незнам как точно се нарича), защото като я махнеш, не може да докажеш, че не си опитвал да преправяш пистолета/револвера в боен.
Comment
-
beri_cd написа Виж мнениеПреди са се продавали по софийските магазини като топъл хляб. Да знае твоят познат къде може днес да се намери?
Елемтарно е за изработка, стига да имаш чертеж с размери, а чертежи на такива неща се намират при малко по-задълбочено търсене.
Ако така или иначе подобна муфа е незаконна, то няма никакво значение дали ще я купиш от магазин или ще е самоделно направена, нали?GOTT MIT UNS!
Comment
-
peterpetroff написа Виж мнениеА ти фрезисти и шлосери нямаш ли познати?
Елемтарно е за изработка, стига да имаш чертеж с размери, а чертежи на такива неща се намират при малко по-задълбочено търсене.
Ако така или иначе подобна муфа е незаконна, то няма никакво значение дали ще я купиш от магазин или ще е самоделно направена, нали?
Иначе ако ще се пили отвътре - могат да се слагат направо 9мм сачми.
Comment
-
Имах служебен регистриран 9мм газов револвер, та регистрацията е нищо в сравнение с дерегистрацията. Беше се повредил, та дай на оръжейник, протоколи, пък не можеш да го изхвърлиш току-така...абе, нема отърваване Иначе за пневматичен пистолет за самозащита - ако те перне на голо-боли, а може и да се забие, зависи къде те перне. Но каквато и да е дреха, която не се опира в тялото, спира сачмата. Стрелял съм с Байкал по дънките на краката от 50см. Със стоманена сачма едва мърдат. Иначе, стъклена бутилка от 5 - 6м. си пробива спокойно. Етествено, не говоря за пушки, но те и не стават да ги носиш за самозащита, нали?"Foolish people — when I say "foolish people" in this contemptuous way I mean people who entertain different opinions to mine. If there is one person I do despise more than another, it is the man who does not think exactly the same on all topics as I do." - Jerome K. Jerome
Comment
-
Здрасти ,,Великолепни"!Разбирам че си готин пич,и за това те съветвам да не правиш щуротии.В смисъл муфи и други приспособления към твоите играчки!Барнат ли те,ще се видиш в приключения!По добре пробвай с щатната муфа,която върви с газовия пистолет.Уверявам те че аз не съм опитвал,но може би си струва да се пробва.А за това което питаш.Муфи и топчета последно видях на битака.
Comment
-
жоро лазаров написа Виж мнениеЗдрасти ,,Великолепни"!Разбирам че си готин пич,и за това те съветвам да не правиш щуротии.В смисъл муфи и други приспособления към твоите играчки!Барнат ли те,ще се видиш в приключения!По добре пробвай с щатната муфа,която върви с газовия пистолет.Уверявам те че аз не съм опитвал,но може би си струва да се пробва.А за това което питаш.Муфи и топчета последно видях на битака.
Comment
-
Класическият метод за мерене на скорост, ако ти се занимава, де - на една ос въртиш два картонени, примерно диска, които са на разстояние един от друг. Оборотите на двигателя ги пише на табелката. Прострелваш дисковете успоредно на остта и оттам при известна ъглова скорост, изместването на отворите и разстоянието между дисковете намираш времето изминато от проектила за разстоянието между тях. Колкото по-големи обороти, по-големи дискове и по-голямо разстояние помежду им - толкова по-точен резултат. Да бъде лесно го нямаше в условието на задачата"Foolish people — when I say "foolish people" in this contemptuous way I mean people who entertain different opinions to mine. If there is one person I do despise more than another, it is the man who does not think exactly the same on all topics as I do." - Jerome K. Jerome
Comment
-
tofo написа Виж мнениеКласическият метод за мерене на скорост, ако ти се занимава, де - на една ос въртиш два картонени, примерно диска, които са на разстояние един от друг. Оборотите на двигателя ги пише на табелката. Прострелваш дисковете успоредно на остта и оттам при известна ъглова скорост, изместването на отворите и разстоянието между дисковете намираш времето изминато от проектила за разстоянието между тях. Колкото по-големи обороти, по-големи дискове и по-голямо разстояние помежду им - толкова по-точен резултат. Да бъде лесно го нямаше в условието на задачата
Comment
-
По принцип се продава в наша си българска изработка, не помня от кой университет вече, един уред който е всъщност изчислителна част и два накрайника с два инфрачервени лъча. Уредът мери разликата между времето кога е пресечен първия и кога втория. Ако се потърси из университета би трябвало да се намери нещо такова. Едно време в училище тъкмо бяха купили такъв като бях 12 клас. Ако не се лъжа мереше до стотна от секундата.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Стрелях с един руски пневматичен пистолет, Байкал или Макаров до третия пълнител вкл. от 5 метра пробиваше тенекия от сирене. Смятам, че това желязо ще даде добър ефект в доста случай. Да, якетата са дебели, но може да се стреля и в краката. За газов пистолет, мой познат използва веднъж, гръмна от упор в главата някакъв боклук и онзи падна като талпа. Имаше и изгаряния по окото. Ако сте атакуван внезапно разстоянието ще бъде крайно малко, няма време за зареждане, за това е по подходящ револвера, нанасяте с него удар в лицето и едновременно стреляте. Не съм фен на газовото оръжие, но в моята колекция от чужди случки има няколко примера в които е помагало предимно с психологичен ефект. При крайни случай може да се стреля и с ракети.
Comment
Comment