Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Специализиран ръкопашен бой - СРБ

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #31
    1982 г. - "Щит 82" - Никой в БГ не е носил официално червена барета. Носеха ги само за демонстрациите на СРБ малка група "момчета". Тези момчета си бяха тренирани много преди Юлий Абаджиев да се занимава с тях. Всъщност той нямаше на какво да ги научи,нито пък имаше капацитета да го направи. Част от демонстриращата група бяха сержанти - инструктори в прослувутата му школа по СРБ. СРБ е чудесна идея и абсолютно необходима подготовка за армията, но много малко от системата на Ю.А. е продуктивна. Самият Ю.А.,доколкото си спомням никога не е бил в спецчастите,нито пък е обучавал "командоси"/каквото и да означава това понятие/,защото в закрита спортна зала с видеозаписи боец не се обучава. Но момчетата от групата демостриращи техники от СРБ бяха наистина железни/надявам се да са останали такива/.
    "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

    Comment


      #32
      майор написа
      СРБ е чудесна идея и абсолютно необходима подготовка за армията, но много малко от системата на Ю.А. е продуктивна
      Абсолютно вярно! А "командоси" нарочно поставих в кавички, защото също не мисля, че е коректно понятие поне що се отнася до БА. Като казвам, че участниците са подготвени по системата на Абаджиев имам предвид показите на КПФУ без и с оръжие (АК, нож и пехотна лопатка) и различните техники на обезвреждане на противник. Не съм твърдял и не твърдя, че някога самият той е обучил, когото и да било!

      Comment


        #33
        Точен си Soldat. Дано в БА, осъзнаят,че ръкопашният бой, освен непосредствени бойни умения предполага и отлична общофизическа и психическа кондиция.
        "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

        Comment


          #34
          СРБ-то на практика нямаше как да бъде овладяно от масовата армия навремето.

          Къде-къде по-добре щяха да паснат някои основни хватки от самбо, на които да бъдат учени войниците. И бокс разбира се.

          Останалото беше за парлама, да види света какви командОси сме имали...ала-бала

          Comment


            #35
            Ето нещо което е било проверено на практика 1912 - 1913г. и 1915г. - 1918г. и може да се използва и днес - http://www.youtube.com/watch?v=tDYDF5pJoJU

            Comment


              #36
              Сега има една битка на TV. В Сочи. Международни състезания. Боевое самбо. Андрей Коешов(България) - Захар Михайлов (Русия).
              Участниците: Молдавия, Казахстан, Русия, България, Беларус и т.н.
              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

              Comment


                #37
                Абе аз познавам Юлий Абаджиев, знам и какво навремето правеше, и как се втърка в армията... Знам и как "обучаваше" хората в школите, които водеше.

                В контекста на общото състояние на БИ преди 1990 г., когато те бяха фактически забранени извън армията и МВР, продукта на Абаджиев (т.нар. СРБ) просто проби в армията именно като умело рекламиран търговски продукт.

                Поне 10 год. преди Абаджиев в някои поделения хора на Коце Божилов (варненската школа по Киокушин-кай) развиваха занимания с ръкопашен бой. Коце държеше военното училище във Варна, а негови ученици действаха във военното училище в Търново. След това част от тях бяха в парашутното поделение в Пловдив.

                Comment

                Working...
                X