1982 г. - "Щит 82" - Никой в БГ не е носил официално червена барета. Носеха ги само за демонстрациите на СРБ малка група "момчета". Тези момчета си бяха тренирани много преди Юлий Абаджиев да се занимава с тях. Всъщност той нямаше на какво да ги научи,нито пък имаше капацитета да го направи. Част от демонстриращата група бяха сержанти - инструктори в прослувутата му школа по СРБ. СРБ е чудесна идея и абсолютно необходима подготовка за армията, но много малко от системата на Ю.А. е продуктивна. Самият Ю.А.,доколкото си спомням никога не е бил в спецчастите,нито пък е обучавал "командоси"/каквото и да означава това понятие/,защото в закрита спортна зала с видеозаписи боец не се обучава. Но момчетата от групата демостриращи техники от СРБ бяха наистина железни/надявам се да са останали такива/.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Специализиран ръкопашен бой - СРБ
Collapse
X
-
майор написаСРБ е чудесна идея и абсолютно необходима подготовка за армията, но много малко от системата на Ю.А. е продуктивна
Comment
-
Ето нещо което е било проверено на практика 1912 - 1913г. и 1915г. - 1918г. и може да се използва и днес - http://www.youtube.com/watch?v=tDYDF5pJoJU
Comment
-
Абе аз познавам Юлий Абаджиев, знам и какво навремето правеше, и как се втърка в армията... Знам и как "обучаваше" хората в школите, които водеше.
В контекста на общото състояние на БИ преди 1990 г., когато те бяха фактически забранени извън армията и МВР, продукта на Абаджиев (т.нар. СРБ) просто проби в армията именно като умело рекламиран търговски продукт.
Поне 10 год. преди Абаджиев в някои поделения хора на Коце Божилов (варненската школа по Киокушин-кай) развиваха занимания с ръкопашен бой. Коце държеше военното училище във Варна, а негови ученици действаха във военното училище в Търново. След това част от тях бяха в парашутното поделение в Пловдив.
Comment
Comment