Съобщение

Collapse
No announcement yet.

загадка - що е това?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Така или иначе, поводът за тази загадчица изтече (вчерашната дата), така че давам разгадката: става въпрос за естландският средно-лек танк "Невестулка", модел 1. Пускам и снимката с отличителните знаци на машината. Прототип, произвеждан в ограничена бройка и спечелил популярност вбитките в Източна Щурмпфландия.
    Attached Files

Comment

Първи април е гадна дата. Убил си ми поне половин час работно време.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Е, аз и на себе си убих поне толкова работно време в търсене на подходящи снимки, съшиване, сглобяване и тук-таме рисуване . В свое оправдание ще кажа, че ако се вгледаш, сравнително лесно се забелязва, че става въпрос за колаж. Същото важи и за самолетната задача.

ПП Ако не беше Воланд, въобще и нямаше да се усетя, че вчера бе първи април. Но като се сетих, беше си задължително да се пусне нещо подходящо.

Comment

ц ц ц... аз почити открих частите от къде са... ама не се сетих че са зззглобени...
          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Що е това?
            На излёте века взял и ниспроверг
            Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

СВД-С???
              Времето е най-трудно разбираемото понятие за хората, защото колкото повече го изучават толкова по-трудно им става да го разберат.

Comment

не.
                LCZ B20, правен в Чехия, но със съветски произход

Comment

AB-762
                  Времето е най-трудно разбираемото понятие за хората, защото колкото повече го изучават толкова по-трудно им става да го разберат.

Comment

кало написа Виж мнение
                    не.
                    LCZ B20, правен в Чехия, но със съветски произход
                    Той е... Выпущенный в Чехии вариант автоматической винтовки Барышева LCZ B20 (АВБ-7,62) калибра 7,62x51 NATO.
                    И още едно,малко посложно:
                    На излёте века взял и ниспроверг
                    Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

Загадка.
                      Что из себя представляет пятно с координатами 73 градуса 49 минут 26 сек. Северной Широты и 54 градуса 31 минута 10 сек. Восточной Долготы.

P.S.Вопрос связан с военной темой и с "Кузькиной матерью"
                      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Не знам кой е Кузькин и коя е майка му, обаче ми се струва, че там е взривена Цар-бомба.

Comment

Според мен позна. От случаен сайт:
                          "Свою кличку бомба заработала из-за Хрущева, который за год до этого избил ботинком трибуну в ООН и заявил «Я вам покажу кузькину мать!»"

Comment

Хахаха, как ли са го превели хората на шестте официални езика

Comment

Загадка от мен. Каква е тази военна машина. Подсказка: самоходно оръдие е. Сега пускам едно фото, по-късно - още едно.
                              Attached Files
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Изглежда като един от опитите да направят от танкетката Т-27 самоходка.Нещо от няколкото опита на "специальное конструкторское бюро завода Красный Путиловец" : Т-27К; малый артсамоход СУ-3; 37мм изтребитель танков; батальонный 45-мм самоход на шасси Т-27.Прилича на реализираната идея да вози динамо-реактивното безоткатно оръдие на Курчевский.Ако я беше дал в друг ракурс би било по-ясно.

Comment

Working...
                                X