Съобщение

Collapse
No announcement yet.

загадка - що е това?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Abe не на всички форуми се цупятСега се сещам един където си пиша както си искам и ни гък ни хък То си има причина де, само не щат да вразумеят че името ми се пише със само едно "и".
    А иначе на мене този сайт не ми се отваря но като знаем името и сами ще потърсим.

Comment

Това трябва да ти се отваря: http://www.waronline.org/forum/viewtopic.php?t=12417
      А докато търсих, попаднах и на тази снимка, може би е разкрасена, но е ефектна:
      Last edited by Dinain; 18-02-2007, 18:01.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Какво и е разкрасеното на снимката? :sm186:
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Що е това

Предполагам ще разберете къде се намират. Загадката е какви са тези съоръжения, защо са построени и кой ги е построил.

Comment

mitio-minchev написа
            Предполагам ще разберете къде се намират. Загадката е какви са тези съоръжения, защо са построени и кой ги е построил.

Не ги знам къде се намират, но мястото ми се вижда много апетитно за лятна почивка!!! :nod:
            С удоволствие бих прекарал два-три месеца там...

Comment

сега е моментът - края налятото, температурата е между 25 и 30 градуса

Comment

Да разбираме, че това съоръжение е в южното полукълбо, така ли
                (\_/)
                (°_°)
                (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

че са брегови батареи е очевидно, че са в Бразилия очеизвадно..

Comment

Още преди да видя бразилското знаме на една от снимките, ми стана ясно, че е Рио де Жанейро. Не може да се сбърка този плаж с тези отделни извисяващи се скали отзад.
                    В Интернет пишеше, че поне едното е крепост, построена от португалците през 1555 г., за да защитава залива. Май се казва Santa Cruz, но не съм сигурен. Ама ме домързя да търся повече, понеже очаквах някой тук да пусне по-подробна информация, че да се образовам и аз

Comment

Да Рио де Жанейро е. Батареите покриват заливите на Ипанема и Копакабана.Първата снимка е на батареята от северната страна на Копакабана, а втората е в южния край, който се пада и северен на Ипанема. Има деистващо поделение на бразилската армия. Батареята е към военноисторическивт музей.На пет етажа под земята е, със сладове за боеприпаси, механизирано зареждане, столова,медицински пункт,спални помещения включително и арест. Входът е от западната страна откъм сградите. Строени са преди ПСВ 1913-1914 год. Куполите с оръдията са стоманени и са доставка на KRUPP. Не си спомнвм калибъра, но са над 300 мм - 340 или 360 мм. Бразилия не е учавствувала във войната. Във ВСВ са изпратили 400 войника на страната на съюзническите сили и Италия. най големите им сражения са при Монтекасино.

Comment

що е то?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Т-34 с бетонена броня. Нещо като подвижен ДОТ.
                          Подробностите ми убягват в момента.
                          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

BINGO

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

A това?
                              Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
                              http://ivan-rendakov.blogspot.com/

Comment

-ракетен танк обект 775, 125-мм тънкостенно гладкоцевно оръдие, стрелящо с кумулативни ПТУР и ОФ НУР
                                -милитаризиран чичко с брада и шапка от 19 век
                                -табло с описание на танка
                                -част от помещението (павилион 2) на музея в Кубинка
                                -оградително колче с червен връх
                                -отдясно на чичкото (ляво на снимката) - Т-64 в някой от вариантите си, вероятно А
                                - отляво - не знам
                                Last edited by кало; 15-07-2007, 11:45.

Comment

Working...
                                X