Съобщение

Collapse
No announcement yet.

загадка - що е това?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Обикновен лаик написа
    Това е верният отговор, и именно затова витките са по посока на часовниковата стрелка, а не обратно, както е предположил големан Така се затруднява изкачването, но нали това е и целта. Изглежда, че е било най-разумно щурмовата група да се формира само от левичари
    Благодаря за изясняването на загадката(вярно това за равновесието е малко пресилено, но някъде съм чел, някъде домислил). Всичко добре, но бих изказал несъгласието си по въпроса за посоката на витите стълби. Ако погледнем от строително-архитектурна страна ситуирането и посоката на стълбата няма значение, т.е има стълби по и обратно на часовниковата страна. А колкото до кулите на замъците, струва ми се, че и те могат да бъдат обратни на часовниковата стрелка. Малко от личен опит, малко от наблюдения знам, че е така и за да не бъдат твърденията ми неоснователини, ето пускам линк с вити стълби: ето oт българския гугъл, а ето и от английския. Не отричам, че има и по посока на часовниковата стрелка, но давам една примерна снимка, която опровергава твърдението, че има само по посока на час. стрелка:

А ето тази снимка е от сайт за някакъв исторически комплекс:

Ето го и самия сайт, вижте кулата:http://www.cpat.org.uk/projects/long...glo/nantyg.htm(не съм го чел подробно, става дума не за замък, а за ферма, но кули има...)
    Вярно е, и че кулите се "категоризират", но ми се струва, че по начало кулите са служели за по-добро убежище и предпазване....
    Не отричам, че има и по часовниковата стрелка, но има и обратно... А и не обяснихте, какво са правели войниците, при тесни стълби, където да се размахне меч е било невъзможно... Тогава хората са били по-дребни на ръст, но мечовете са били дълги(освен ако не са използвали за целта къси мечове). Разкритата загадка, подължава да подтиква към размисъл... А ако не съм прав, моля за извинение....
    "... намерих ключа и отворих вратата. Там - царството на моите сънища и мечти - беше пусто, глухо... отидох до картинаната, изтрих я от прахта, исках да видя още веднъж следите на онова, което някога мислех възможно. Но можех ли да вярвам на очите си? ..."

Comment

Goleman написа
      А колкото до кулите на замъците, струва ми се, че и те могат да бъдат обратни на часовниковата стрелка. Малко от личен опит, малко от наблюдения знам, че е така и за да не бъдат твърденията ми неоснователини, ето пускам линк с вити стълби:
      Е-е-е...по всичко изглежда, че, кхм, не съм обиколил всички замъци. Вземам си бележка и ще гледам в максимално кратък срок да отстраня пропуските. :1087:

Goleman написа
      А и не обяснихте, какво са правели войниците, при тесни стълби, където да се размахне меч е било невъзможно...
      Не обясних, вярно е, но пък и не знаех, че се налага. Не съм спец, но щом е толкова спешно - ето и моето предположение: Ако никоя от страните не е могла "да размахне меч", очевидно по такива стълби не са се биели с мечове. Във всеки случай, това "да се размахне меч е било невъзможно" не ми звучи много окуражително, ако съм сред отбраняващите се. :x
      Last edited by Обикновен лаик; 19-09-2007, 04:51.
      Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

Че то, едно не много дълго копие би вършило по тези стълби доста повече работа от меча. Пък и позицията на горе стоящия е доста по благоприятна. Можеш да хвърляш к'во да е включително и жена си, ако се наложи.

Comment

Обикновен лаик написа
          Е-е-е...по всичко изглежда, че, кхм, не съм обиколил всички замъци. Вземам си бележка и ще гледам в максимално кратък срок да отстраня пропуските. :1087:
          Не се притеснявайте... никой не може да обиколи всички места по света...

Обикновен лаик написа
          Не обясних, вярно е, но пък и не знаех, че се налага. Не съм спец, но щом е толкова спешно - ето и моето предположение: Ако никоя от страните не е могла "да размахне меч", очевидно по такива стълби не са се биели с мечове. Във всеки случай, това "да се размахне меч е било невъзможно" не ми звучи много окуражително, ако съм сред отбраняващите се. :x
          Е, то не беше наложително и спешно, но ми беше интересно... А по въпроса за отбраната и тесните стълби, не знам точно как стоят нещата, но знам, че има стълби, по които трудно се разминават двама души...
          "... намерих ключа и отворих вратата. Там - царството на моите сънища и мечти - беше пусто, глухо... отидох до картинаната, изтрих я от прахта, исках да видя още веднъж следите на онова, което някога мислех възможно. Но можех ли да вярвам на очите си? ..."

Comment

mitaca написа
            Благодаря! А нещо повече. Може и линк разбира се. И ако някой знае какво е правил там (освен ако не е военна тайна), задържа се повече от 24 часа, през нощта пъскаше прожектори и маневрираше 9и през дена също).
            Предполагам са имали някакви тренировки.
            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Що е това?
              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Загадка, недостойна за отговор, щото е много лесна. Тука летвата е доооста по-висока

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Все пак нека някои каже нещо и за това,нищо че за някои е много лесно .Даже и малко подробности ще са интересни.

Comment

Обект 279, още едно оръдие да му бяха сложили и щеше да заприлича съвсем на Овърлорда от Command and Conquer Generals :twisted: Тук има повече за него цък
                    Интересно, но нерационално решение.
                    Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Кои е основния му недостатък ,многото вериги ли? Все пак казват че е създаден за специални условя което оправдава някои недостатъци . Но в карайна смекта май практиката доказа че такива по тясно разработени машини нямат място в съвременните армии засметка на многофункционалните .

Comment

Юлиан Август написа
                        още едно оръдие да му бяха сложили и щеше да заприлича съвсем на Овърлорда от Command and Conquer Generals :twisted: .
                        Ne съвсем, в C&C веригите са една зад друга. Подобна концепция разработвах щатите всредата на миналият век, идеята че че това позволява да се използва кула с по-голям диаметър на барбета, това от своя страна пък дава възможност да се реализира концепцията "all in" демек целият екипаж в купола (предимството е че може по=-лесно да се осигури добра защита и NBC) също так апо-големият диаматър на основата на купола позволява да се направят стените и с по-голям наклон..има и недостатъци де...ако на някой му е интересна темата за изгъзурчените експериментални мажини да си пусне тема, ще участваме активно, дори с картинки

Comment

Здравейте! Мисля, че няма да ви затрудня и все пак, да попитам: Кой е този кораб?

Comment

Няма кого да затрудниш, твърде е лесно и очеизвадно.Или е Бисмарк или е Тирпиц, мен лично ме мързи да ровя да видя кой точно от двата....

Значи на най-долната снимка със сигурност е Бисмарк, Понеже тези двата не са ми слабост и само ми се въртеже спомен че от този ракусрс по крилете на мостика могат да се различат... и надмогнах мързела си, разрових многото дебели книги и воала, На Тирпиц крилете са фермена конструкция, на Бисмарк монолит....
                            Съвет, за да е интересна загадка с известен кораб, снимката трябва да е подвеждаща, примерно аз бяха пуснал една със саратога, и благодарение на подвеждаща (но вярна) подсказка всичкото народ го помисли за крайцер, беше доста забавно
                            Last edited by Gaden Gogi; 01-10-2007, 01:41. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Като сте започнали с лесните неща, ето нещо лесно, но интересно:
                              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

прототип на Коалиция-СВ с все още старото шаси от МСТА-С

Comment

Working...
                                X