If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Или пуснете направо линк или обяснете как в гугъл да задавам координати и по тях да намеря мястото.
Свали си Google Earth. И това си пишеш в гугъл - вляво има dowmload. После има едно поле, в което пишеш координатите. Планетата се врътва и отиваш на место.
Бе, какви машини. Тва са влакови композиции... Я питащият да каже кво е положеинето
Аз си го свалих, ама явно нещо не успявам да се оправя със задаването на координатите. Как става? В симсъл какво точно трябва да се напише в съответното поле?
Витите стълби в кулите на замъците са завити в една и съща посока. Коя е и защо.
Посоката трябва да е обратна на часовниковата стрелка, а причината се крие, някъде в по-доброто пазене на равновесие и ориентация или нещо от този род. При повечето хора - които са праваци, това им помага за по-лесно придвижване... (бях чел, че при стълби посторени "обратно" праваците имат проблеми с равновесието...). А ако не съм прав или пиша глупости, моля да бъда извинен!
"... намерих ключа и отворих вратата. Там - царството на моите сънища и мечти - беше пусто, глухо... отидох до картинаната, изтрих я от прахта, исках да видя още веднъж следите на онова, което някога мислех възможно. Но можех ли да вярвам на очите си? ..."
Причината е отбраняващите се да имат достатъчно място да замахнат с меча, а нападащите отдолу да са ограничени от стената.
Вярно, това е по-вероятния вариант на отговора, но аз на него ще отговоря с друг въпрос: ами има такива стълби и кули, в които ширината не позволява въобще да се борави с меч - тогава защо са строени по-този начин, по-навик, или има друга причина?.
А посоката, вярна ли е?
виталий написа
А если хозяин левша? Будут проблемы...
Да, наистина
Thorn написа
Някъде имаше и замък със стълба, завита обратно на традицията. Притежателят бил точно такъв.
Да, може би става дума за Карлщейн на Калр IV, там има "обратно" извити стълби, но не всичките, мисля (чел съм за него и точно затова предположих за варианта с равновесието, защото хората праваци слизали по тези стълби трудно - ставаше дума за извити стълби, но не във кула, а просто от едно ниво на друго, извити дъговидно т.е заоблени, без парапет, та сигурно затова им е трудно...
"... намерих ключа и отворих вратата. Там - царството на моите сънища и мечти - беше пусто, глухо... отидох до картинаната, изтрих я от прахта, исках да видя още веднъж следите на онова, което някога мислех възможно. Но можех ли да вярвам на очите си? ..."
Причината е отбраняващите се да имат достатъчно място да замахнат с меча, а нападащите отдолу да са ограничени от стената.
Това е верният отговор, и именно затова витките са по посока на часовниковата стрелка, а не обратно, както е предположил големан Така се затруднява изкачването, но нали това е и целта. Изглежда, че е било най-разумно щурмовата група да се формира само от левичари
Позволявам си да питам без да знам отговора. Снимката е правен в несебърския залив от позиция на плажа Робинзон (след св. Влас на плажа на х. Парадайз бийч). Ще бъда благодарен на адмиралите във форума за отговор. Датата е 04.09.07. Аааа забравих въпроса. Тааа кой е този кораб?
Благодаря! А нещо повече. Може и линк разбира се. И ако някой знае какво е правил там (освен ако не е военна тайна), задържа се повече от 24 часа, през нощта пъскаше прожектори и маневрираше 9и през дена също).
Comment