Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военна промишленост в България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аркуса се намира в гр.Ляскове
    Българската Армия е в сърцата ни.
    http://vbox7.com/play:eb638c1e
    http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

От къде я изкопа тая тема бе? Цели две години не е писано по нея!

Comment

А някой знае ли къде сме правили БМП-23 и дали сме произвеждали някакви танкове или бойни машини, макар и по чужд лиценз?

Comment

Мисля че "Бета" произвеждаха БМП-та, но не мога да ти кажа дали по лиценз или си бяха техни проекти. В Казанлък са се произвеждали БМ-21 "Град", за танкове не съм чувал...
          "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Тази машина не беше ли американска или немска?

Comment

Ами не знам каква е, обаче там пише, че произвеждаме само оръдието; може просто да доставяме някои части за машината.

Comment

Тази машина не беше ли американска или немска?
                Няма начин с този калибър 122 мм да е друга, освен съветска/руска . Не твърдя, че разбирам от тези неща, но това ще да е "Гвоздика".

Comment

Stormbringer написа
                  ...за танкове не съм чувал...
                  Танкове сглобявахме в едно село до Карлово, мисля че се казваше Кърнаре. Мой роднина работеше там преди да почине.
                  Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Това е интересно. Дали става въпрос за тракторния завод, или е бил някакъв друг?

Comment

Танкове сглобявахме в едно село до Карлово, мисля че се казваше Кърнаре. Мой роднина работеше там преди да почине.
                      T-72? Иначе селото го знам кое е, намира се на изхода ( или входа ) на "Беклемето", но не знаех че има ВПК там.

Няма начин с този калибър 122 мм да е друга, освен съветска/руска . Не твърдя, че разбирам от тези неща, но това ще да е "Гвоздика".
                      Напълно възможно, ако не се лъжа шасита за МТЛБ са сглобявани в България, така че просто са доразвили производството
                      "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

В България се правеха МТ-ЛБ и разни машини на неговата база. БМП-23 /МТ-ЛБ с купола, в която е забучено едно ЗУ-23/, самоходна минохвъргачка "Тунджа", "Гвоздика"-та и т.н./, както и БТР-60 ПБ. Всяка от тези машини може да се сбърка с танк от незапознати. Пък и може да сме ремонтирали танкове. При всички положения има по-запознати другари.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Сглобявали сме Т-55 според запознати. За Т-62 не съм чувал. А Т-72 не сме правили със сигурност.
                          А танка беше онова устройство с дългата тръба отпред, нали? :p
                          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                          Неизвестен руски адмирал

Comment

Stormbringer написа
                            Напълно възможно, ако не се лъжа шасита за МТЛБ са сглобявани в България, така че просто са доразвили производството
                            Мисълта ми бе, че няма как да е нещо "американско или немско", както бе предположил Alcoron. А в случая става въпрос за съветска САУ "Гвоздика", която произвеждаме (или сме произвеждали - не знам) у нас. А и самото оръдие е съветско.

Comment

МТЛБ се произвеждаше в Червен Бряг ("БЕТА") още по времето на "Цар Тодор" (Шефа на ВиТ към МНО през 70-те и началото на 80-те години). Тогава усилено се лансираше идеята за танк наше производство, но възможностите стигнаха само до разработките на база МТЛБ (виж по-горните постове). Е, на някои и тогава това им приличаше на танк...или пък по добре звучеше на докладите при върховните вождове... . Истината е че никога не е започвано усвояване на истински танк - даже на проучвателен етап...
                              И понеже специално ме интересува производството на радиостанции за воиската, може ли някаква информация за производството на Военно-инженерната работилница край София - май беше в Божурище? В периода около ВСВ. Извинения ако е оффтоп. :1087:
                              "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

Comment

А танка беше онова устройство с дългата тръба отпред, нали?
                                Не, това е бетонпомпа.

Мисълта ми бе, че няма как да е нещо "американско или немско", както бе предположил Alcoron.
                                Да, така или иначе, би било странно да произвеждаме немска или американска техника в годините, когато ВПК активно са работели.

Comment

Working...
                                X