Аркуса се намира в гр.Ляскове
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Военна промишленост в България
Collapse
X
-
Гост
-
Мисля че "Бета" произвеждаха БМП-та, но не мога да ти кажа дали по лиценз или си бяха техни проекти. В Казанлък са се произвеждали БМ-21 "Град", за танкове не съм чувал..."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
Танкове сглобявахме в едно село до Карлово, мисля че се казваше Кърнаре. Мой роднина работеше там преди да почине.
Няма начин с този калибър 122 мм да е друга, освен съветска/руска . Не твърдя, че разбирам от тези неща, но това ще да е "Гвоздика"."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
В България се правеха МТ-ЛБ и разни машини на неговата база. БМП-23 /МТ-ЛБ с купола, в която е забучено едно ЗУ-23/, самоходна минохвъргачка "Тунджа", "Гвоздика"-та и т.н./, както и БТР-60 ПБ. Всяка от тези машини може да се сбърка с танк от незапознати. Пък и може да сме ремонтирали танкове. При всички положения има по-запознати другари.
Comment
-
Stormbringer написаНапълно възможно, ако не се лъжа шасита за МТЛБ са сглобявани в България, така че просто са доразвили производството
Comment
-
МТЛБ се произвеждаше в Червен Бряг ("БЕТА") още по времето на "Цар Тодор" (Шефа на ВиТ към МНО през 70-те и началото на 80-те години). Тогава усилено се лансираше идеята за танк наше производство, но възможностите стигнаха само до разработките на база МТЛБ (виж по-горните постове). Е, на някои и тогава това им приличаше на танк...или пък по добре звучеше на докладите при върховните вождове... . Истината е че никога не е започвано усвояване на истински танк - даже на проучвателен етап...
И понеже специално ме интересува производството на радиостанции за воиската, може ли някаква информация за производството на Военно-инженерната работилница край София - май беше в Божурище? В периода около ВСВ. Извинения ако е оффтоп. :1087:"...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми
Comment
-
А танка беше онова устройство с дългата тръба отпред, нали?
Мисълта ми бе, че няма как да е нещо "американско или немско", както бе предположил Alcoron."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
Comment