Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военноисторически музей София - 19.1.2006

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да не би да става въпрос за стария НВИМ, който беше на 5-кьошета - на бул.Скобелев? Там е бил военноинвалиден дом, в който са живеели инвалиди от ПСВ. Бил е завещан за вечни времена на МО специално и единствено за музей. Затова там по едно време се събориха старите сгради и се дигна някаква циментена чудесия, която стоя доста години недовършена.
    :rock: След многото извращения на музейното ръководство и това на МО, се спаси положението като се премести музея в сградите на Военна академия.
    :1087: А там на бул. Скобелев доколкото чувам, май Доган ефенди ще вдига нещо. Как стават тия работи в Майка България - не ми е ясно! :fahr39:
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Как стават ли? С бая пари и продажни задници.
      They march in full battle dress
      With faces grim and pale
      Tattered banners and bloody flags
      Rusty spears and blades...

Comment

Не е Доган, а МО дига 5 звезден хотел.
        We don't see things as they are, we see them as we are
        ---Anais Nin----

Comment

Но е полска фирма тая дето строи ?!

Comment

Не ще вдига ами вече се строи. И то от мнооого отдавна. Военните си строят второ НДК на мястото на оная клоака бившия музей. Знам някои от изпълнителите, но не знам доколко е намесен Доган. Искаш ли да питам, та случайно ако се окаже, че е Доган, към патриотичния ти гняв от името на Майка България да се добави и етноотенък?
            Как ставали - ами стават. Военните разполагат с огромно количество страшни имоти, а при тоя бясно развиващ се бизнес и при тоя глад за имоти, то си е ясно. Най-логичното нещо е МО да си оползотворява тоя ресурс, като го вкарва в обръщение .
            Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Comment

ТОВА Е Т-55 АМ 2, С ДОПЪНИТЕЛНА НАВЕСНА БРОНИРОВКА, ИЛИ ИНАЧЕ КАЗАНО ПРОСТО СА ДОБАВИЛИ НЯКОЛКО ТОНА БРОНЯ, КОЯТО САМО ТОРМОЗИ МАШИНАТА И ПРАВИ ПО БАВНА И НЕПОВРАТЛИВА, ВИЖАДЛ СЪМ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ КАК ТОЧНО ТОЗИ МОДЕЛ СОТАВА В ЕДНА ОГРОМНА ЛОКВА НА КОРЕН. ГОВОРИЛ СЪМ И С ТАНКИСТИ КОЙТО СА СЛУЖИЛИ НА ТАКАВА, КАЗВАХА ЧЕ ДАЛЕКОМЕРА КЛАДИВО АМА НАИСТИНА ЗА НИщО НЕ СТАВА, ОБщО ВЗЕТО НЕСКОПОСАНА МОДИФИКАЦИЯ НА Т-55. ЛОШ ОПИТ ЗА ДОБАВЯНЕ НА ПАСИВНА НАВЕСНА БРОНИРОВКА.

На форумите БС не е прието да се пише само с главни букви, което се възприема от повечето потребители като крещене. Подобни постове занапред ще бъдат директно трити, независимо от съдържанието им.
                Поздрави,
                Sir Gray
                Last edited by Sir Gray; 28-05-2007, 16:21.

Comment

Искам да попитам т.к. разглеждах днес 23.4.08г. танковете в ВИМ , и до двете Т-34ки отдясно има Т-55АМ2 , на които има допълнително брониране на куполата и фронталния горен броневи лист .Знае ли някои с каква точно броня е добавена на фронталния броневи лист и куполата .
                  За фронталния лист ако бронята която е добавена е цялостен лист то грубо казано варира 150мм + стадартната 100мм =~250мм ??

Comment

Музеят има нов сайт:

---Anais Nin----

Comment

Пуснал съм го и във форумите на "Традиция":

Всичко започна от една дискусия във форума Axis History:

В нея хората се интересуваха какви са точно белгийските оръдия, доставени на България през 1942г. от германците. Поразрових се и им пуснах каквото намерих като данни, плюс една стара снимка от едновремешната експозиция на НВИМ на въпросната белгийска гаубица. Може да видите снимката от линка по-горе. Оказа се, че става въпрос за Obusier de 105 GP известно още като lFH 327 (b), lFH16. Веднага се свързаха с мен от Белгия с молба да направя снимки на тази гаубица, зашото се оказва, че те разполагат с много малко снимки и въобще го нямат като експонат при тях, въпреки че е било на въоръжение в Белгийската армия. Даже казаха, че доколкото им е известно - това е единственият запазен екземпляр, открит досега.

Така че днес отидох в музея. След известно щуране открих оръдието. Пада се веднага след входа вдясно, до ъгъла, където са струпани останките от камионите. Състоянието му не е много добро, както може да се убедите от снимките тук:

Не знам защо си мисля, че в НВИМ даже и не осъзнават колко ценен е този експонат.

Пуснал съм писмо до Белгия да видим какво ще кажат по въпроса, но от снимката на надписа мисля, че това наистина е въпросната рядко срещана гаубица.
                      ---Anais Nin----

Comment

[QUOTE=RAMMSTEIN;217565] Знае ли някои с каква точно броня е добавена на фронталния броневи лист и куполата .

Какво точно питаш? Какво значи :".......каква точно броня"?! Съставът няма кой да го каже. Малко е тайна . КОнкретно нашата добавената си е най-обикновена стомана..........
                        Добавена беше 4т. броня . Казва се преден брониран лист............

Comment

Working...
                        X