Здравей RAMMSTEIN, Т-55 в музея е модификация АМ. Модификацията се получава в резултат на модернизация през 80-те на минаващите капитален ремонт машини и съдържа: установяване на допълнително брониране тип "Кладиво", състоящо се от три модула-2 на предната част на купола и 1 на предната част на корпуса,модулите са "сандвич" от метални пластини като междините м/у тях са запълнени с полиоретан-добра защита срещу комулативни снаряди-от типа на РПГ,( интересен детайл-в Съюза куполните модули си спечелват прякора "брови Ильича"-асоциация с Л.И.Брежнев, а на Запад: "bra"-сутиен-явно на тамошните военни само цици са им в главите :-) ); лазерен далекомер КТД-2 "Волна" + обновена СУО-баллистичен изчислител БВ-55; термичен кожух на ствола на оръдието; платнено-гумени бордови екрани; нови димни гранатомети; нови вериги (от Т-62) ; ПТУР 9К116 "Бастион", и т.н..Не винаги всички елементи на модернизацията се монтират, всъщност освен "Волна"-та и БВ-55, останалите елементи се срещат във всякакви комбинации.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Военноисторически музей София - 19.1.2006
Collapse
X
-
Гост
Това може да е преписано от някой опис от преди 44-та година или ПСВ, а не да е някаква глупост.Gaden Gogi написа... "моторовлачно оръдие" ...
В един доклад за авиокатастрофа от 20-тте пише: "...поради че е бил носотежък, аеропланът ....." и т.н.
Comment
-
Da de, ама сега по мои сметки сме 62 години по-късно.... можеха да си напиша "оръдие на механична тяга". А скоростта по магистрала за Т-55 да не са я взимали от преписка за блицкригаKG125 написаТова може да е преписано от някой опис от преди 44-та година или ПСВ, а не да е някаква глупост.
В един доклад за авиокатастрофа от 20-тте пише: "...поради че е бил носотежък, аеропланът ....." и т.н.
Comment
-
Тъй като не съм от София къде се намира Военноисторическия музей и военните гробища кажете ми адреси и някакви сгради за ориентировка мисля скоро да ги посетя.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Ами музеят си има страница(макар и трагична):Shelenberg написаТъй като не съм от София къде се намира Военноисторическия музей и военните гробища кажете ми адреси и някакви сгради за ориентировка мисля скоро да ги посетя.
Отиваш на адрес и там е написано.
Ето го и тук:
България, 1505 гр. София,
Ул."Черковна" ¹ 92.
Това се намира точно срещу румънското посолство(Ситняково).
Преди около половин година входа беше 2лв.(и ако не се лъжа 1 за ученици, студенти, пенсьонери), сега незнам как е.
Работно време:
на експозицията - от 10 до 18 ч. без почивен денEighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
А Военния Мавзолей - костница с църквата "Св. Георги", гр. София,Ул. "Каменоделска" ¹ 11 с кой трамвай се стигаше до него и пак ме ориентирай с някоя сграда.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
Не че го знаех, но се оказа че е до Централните гробища.Shelenberg написаА Военния Мавзолей - костница с църквата "Св. Георги", гр. София,Ул. "Каменоделска" ¹ 11 с кой трамвай се стигаше до него и пак ме ориентирай с някоя сграда.
Ето тук има карта:
С транспорта в София съм скаран, мисля че трамвай 2 ходеше, ама не съм сигурен.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Значи в неделя (12.02) посетих ВИМ и съм много очарован, обаче и аз като вас останах разочарован от това че имаме ценни експопнати, а не се подържат иначе наистина си струва все пак да се посети. Иначе аз като ходих в музея платих единствено 1 лв. за студенти и не съм доплащал нищо друго даже и за третия етаж. Пък и като гледах цените май няма такива за чужденци или нещо такова или освен да не съм ги видял, но цените са следните - 2 лв. и 1 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Иначе не знам дали има ден когато е безплатно.
И аз направих мои снимки ама не са излезли много добре. Имам и една вътре правена на 3 етаж обаче ме видяха и ми направиха забележка и после не съм рискувал да правя още макар че ми се отдаде такава възможност. Едно от най-интересните неща което ми направи впечатление беше звуковата възстановка на картечно гнездо на Дойранския фронт.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
Новинка новинка: понеже живея точно до музея и вече втора седмица забелязвам че през почивните дни вратите са отворени и входът за предната част е свободен (миналата седмица се и възползувах) та реших да разуча. Оказва се че вече ще е така и то защото са намислили да правят кафене, иначе са очовечили и входната такса: 2 лева за нормален човек, 10 вход +беседа.
Струва ми се че когато пуснат кафенето ще е много подходящо място за форумни събирания.
От мястото на събитието
АЗ
Comment
-
На какво викаш предна част? Предполагам закритите площи не се включват, но въпроса е тази част със самолетите включва ли се или само до гвоздиката(всъщност гвоздика ли беше?).Gaden Gogi написаНовинка новинка: понеже живея точно до музея и вече втора седмица забелязвам че през почивните дни вратите са отворени и входът за предната част е свободен (миналата седмица се и възползувах) та реших да разуча. Оказва се че вече ще е така и то защото са намислили да правят кафене, иначе са очовечили и входната такса: 2 лева за нормален човек, 10 вход +беседа.
Струва ми се че когато пуснат кафенето ще е много подходящо място за форумни събирания.
От мястото на събитието
АЗ
За беседа трябва да се плаща, ама на посетителя.
За кафето се уплаших, че може и аз да имам вина. Веднъж ме заговори един скучаещ заместник на Петко и аз му казах, че ако имат малко акъл би трябвало да направят един макдоналдс в рамките на музея. Естествено там всяко мероприятие е полвинчато и ще направят "каафе".Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
предна част наричам това с повечкото танкове, зенитките и изгнилите влекачи, аеропланите и другите неща не се броят, за тях се плаща въпросните 2 пари, аз се каня през почивните дни да лазя около някой от машините....впрочем защо не си организираме среща за 3 март?..я да пусна специална тема
Comment
Comment