Ъъ, до колкото знам - не, - няма никаква логика. Не съм гледал филма, но според както описваш ситуацията, вероятно идеята е друга: Котов дава на дъщеря си приемлива лъжа, за да я убеди - иначе му е ясно, че мината ще гръмне, когато си премести крака. Чисто психологически ми изглежда това да е идеята.
А мината каква е, съветска или немска? Или не става ясно.
А мината каква е, съветска или немска? Или не става ясно.
. Но ако става въпрос за "стандартна" противопехотна мина (не за шрапнелна, скачаща и т.н.), Котов би могъл да оцелее, защото този тип мини са предназначени най-вече да раняват. Вярно, вероятно ще е без крак. Но цялата работа с 10-те минути е несъмнена художествена измислица: всички противопехотни мини за които знам се активират в момента на събитието (независимо дали ще е стъпването на крак върху съответното място, дръпване на жица и прочее) и не "чакат" нищо (нито войникът да си дръпне крака нито каквото и да е), а е се взривяват почти веднага или в рамките на няколко секунди (в зависимост от типа). Съответно, няма и смисъл от каквото и да е усложнено устройство, което да ги взривява ако войникът реши да не маха крака си
Comment