Много малко информация. Което ме навежда на мисълта че това може и да е ракета за ПРО.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременно ПВО
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Бук-М3,провеждат се изпитания, включително пускове. План за постъпване на въоръжение - 2016 г.
основната ПУ, с шест ракети в контейнери
прототип на ТПУ, с 12 ракети
вариантът за износ на новата ракета с АРЛ ГСН
Едновременно обстрелвани цели от дивизиона - 36
Далечина на поражение - 2,5-70 км
Височина на поражение - 15-35000 м
Максимална скорост на целта - 3000 м/с
Comment
-
кало написа Виж мнениене, именно АКТИВНА РЛ ГСН, поне за М3. на снимката е вариант за износ, унифициран с Штиль. М3 е с ракети с АКТИВНА РЛ ГСН. Индексът е 9М317А. Няма външни отличия между ракетите.
Comment
-
кало написа Виж мнениеПоложението не е напълно ясно, щото липсва инфо.
Comment
-
кало написа Виж мнение
"Ние ги хващаме, те ги пускат"...."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Здравейте!
Не е точно по темата, но не успях да открия по-подходяща... Та по същество - необходима ми е информация за ЗРК "КУБ" в България (преди 1989 г.), а именно:
1. В кои съединения е въведен на въоръжение?
2. В коя година влиза на въоръжение (за всяко съединение, ако може).
3. Номерата на съединенията, въоръжени с "КУБ" (напр. 50 полк Бояново и т.н.)
Това, което успях да намеря (без да твърдя, че е достоверно) досега е:
В Хасковската (Димитровград) и Старозагорската (Нова Загора) - полк с Куб (4 батр *4 П). Това би трябвало да са танкови дивизии, ако може номерата на полковете.
Попаднах и на друга информация, а именно, че Куб е имало само в Димитровград и после се е преместил в Стара Загора... Моля за помощ за да изясним фактите.
P.S. Нещо такова:
he 9K33M2 OSA-AK was exported from 1980.
Inside of the WarPact...
GDR (East Germany) - two regiments
1984 FRR-8 in Schwerin
1987 FRR-11 in Weißenfels
Czechoslovakia - one regiment
1984 5. protiletadlový pluk Žatec
Romania - two regiments
1989
Poland - four regiments
1980 8 pplot in Koszalin
1982 4 pplot in Czerwinsk
1984 124 pplot in Szczecin
1987 69 pplot in Leszna
Bulgaria - two regiments
1982 50 regiment Boyanovo
1988 49 regiment Blagoevgrad
Hungary - never fielded
nope"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Ако е необходимо, да се премести в друга тема:
Dinain написа Виж мнениеОпозицията е свалила с пленени "Оса" два хеликоптера на режима....
Още един пуск...
.........................
Активността на "опозиционната" SA-8 до днес:
16.01.2014 - Ми-8/17:
21.08.2013 - Ми-8/17
"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
30.07.2013 Ми-8:
Две недоказани:
1. 28.11.2013 - повреден хеликоптер (в началото се вижда нещо като следа от друга ракета):
2. Свален МиГ:
Най-горното видео е от 18.01.2014 в района на международното летище в Дамаск - атака по кацащ самолет (вероятно карго).
Според информация от самите "ребели", има няколко човека с опит със ЗРК, които са помогнали да "преодолеят защитата" на комплекса (?). Използват само прицелване с ТОВ (теле-оптичен визир).
От видеото с дата 30.07.2013:
Поне в този случай изглежда, че няма радарен захват на целта ...
(Pictures are courtesy of Hpasp)."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
Comment