piston написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременно ПВО
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
кало написа Виж мнениеМисля, че е старото от Бук-М2, вероятно и РЛС на ПУ е подобен, ако не същият.
Иначе, виждат се някои промени по пусковата - модулът, на който са разположени ракетите е леко удължен, май.
Comment
-
Не знам, ако не е за тук, ще помоля да го пренесат от модерацията, но доста снимки от предислоцираното на дивизион С-300 в Ашулук.
Это подробный фотообзор жизни зенитно-ракетного дивизиона из Подмосковья. На его вооружении состоит ЗРК С-300, который, несмотря на свой уже почтенный возраст, остается грозным оружием против всех видов летательных аппаратов. Подборка разбита на части, эта - первая. Дивизион собирается на учения в…
Продолжение истории зенитноракетного дивизиона, который прошлым летом послали из под столицы в теплые края оттачивать боевое мастерство. Часть вторая. Дорога, прибытие в Ашулук, разгрузка.
Comment
-
Изглежда като добре планирана операция. Явно дори комплектите за укрепване на машините към ЖП платформата си вървят с батареята.
Само тия пластмасови чинии ме дразнят. Някак си не е войнишко да се ползва пластмаса. Токова ли нямат стоманени/алуминиеви/титаниеви купи и канчета в тоя дивизион.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеИзглежда като добре планирана операция. Явно дори комплектите за укрепване на машините към ЖП платформата си вървят с батареята.
Само тия пластмасови чинии ме дразнят. Някак си не е войнишко да се ползва пластмаса. Токова ли нямат стоманени/алуминиеви/титаниеви купи и канчета в тоя дивизион.
Comment
-
Само тия пластмасови чинии ме дразнят. Някак си не е войнишко да се ползва пластмаса. Токова ли нямат стоманени/алуминиеви/титаниеви купи и канчета в тоя дивизион.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
gollum написа Виж мнениеУви, да, сещам се. Т.е. с две ръце съм за приборите за еднократна употреба . Вярно, екологично настроените веднага ще попитат какво става с боклука, ама този въпрос можем и към космонавтите да го отправим .
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеА какво е това за щика, за непросветените?
Comment
-
Между другото, това не е щика от автомата, а някакво друго парче метал, донякъде назидателно наричано "нож". А пък другите (които в дадения момент изпълняват повинността си в хранителния блок) не ги изискват тези "щикове" от някаква чиста злоба (щото и на тях после ще им се наложи да ползват същата система), а за да се подсигурят, че после посудата ще им бъде върната. И се получава един "забавен" ажиотаж около тези неща, приятно разведряващ иначе скучния процес на приемане на храна. Между другото, по мои впечатления тази страна е характерна за всичко, случващо се "там" (в някогашната казарма). Една такава наложена безсмисленост, която да повдига духа, предполагам... или пък да се осигурява занимание. Както и да е, това е историята с така наречените щикове.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеМежду другото, това не е щика от автомата, а някакво друго парче метал, донякъде назидателно наричано "нож".
ПП Ако си бил със сгъваем, почест се отдава на гърди, та може да не сте го ползвали.
Comment
-
Може би е имало разлика според поделението или периода (при мен е 99-та). При нас на дневалния му се предоставяше "нож", което представляваше някаква гнусновата стара отливка, на вид си беше нож, не мязаше много на щик (щиковете си седяха в оръжейната заедно с останалото снаряжение - бяхме с нормалните АК-74 с пластмасов приклад), но не беше остро, т.е. най-много да нанесеш вреда на вразите ако го метнеш по тях. Но точно това оръжие се използваше в играта на залагане и размяна около храната. Не че от значение, играта си беше същата.
Comment
Comment