Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как е на цвят, а? :)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Как е на цвят, а? :)

Реших, че раздел Хоби му е мястото, в края на краищата хоби е събирането на марки, колекционирането на ножове, дялкането на корабчета и... вапцането на снимки Лично аз се кефя да видя историята в цвят. Известни са ми само 2 оригинални цветни снимки от времето на българската царска авиация, но ето, че с малко игра с Фотошоп всички могат да станат цветни Та, как ви се струва? А пък ако се захване някой с повече умение и търпение, може да стане много много по-добре... така че, що не се пробвате?

....я да добавя и оригинала, да се види от къде се почва.
    Attached Files
    Last edited by kapitan; 29-04-2005, 22:22.
    На нож!

Страхотно е, а как го правиш?

Comment

еее дядка добре бе :rock: :tup:

Comment

Много е просто - взимаш черно-бяла снимка, отваряш я във Фотошоп, избираш /маркираш/ определен детайл и със Color Balance му променяш цвета - интередното е, че се оцветява, без да се променя... де да знам, същността му... Много е лесно и приятно, надявам се да се намерят още ентусиасти и да си пооцветим част от историята
        На нож!

Comment

Супер! Умрях от удоволствие като я видях тази снимка. Само една молба - може ли да сложиш по-голяма снимка, та като я отпечатам на хартия да не губя качество? Ще си я сложа в офиса и ще обяснявам на моите колеги-янки как сме им сваляли крепостите като круши.
          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Разбира се! Няма проблем, ето ги. И цветна, и черно-бяла в голям размер. Само дето на цветната, като е голяма, изскачат всички проблеми.... щото нали съм малко начинаещ в тая работа, пък и малко така набързо я направих... Та ако някой с опит и търпения се запали по това благородно дело, много добри резултати може да видим!
            Attached Files
            На нож!

Comment

Интересно! Браво!

И аз ще се пробвам и ако резултата не ме разочарова, ще го споделя с вас.
              Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
              СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
              НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
              СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Чудесно! Успях и да я отпечатам, и да я покажа на колегите. Да видят, че доматите не ги ядем с колците...

В момента снимката е ламинирана и окачена на видно място, готово пособие за политпросветна лекция.

Благодаря, капитане!
                Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Страшен си, браво!
                  Станало е страшно
                  "Нима, Създателю,
                  съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                  мигар аз самият съм те молил
                  от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Наречете ме, ако искате стара пуристка, но не разбирам защо да се оцветяват снимки, които са били създадени черно-бели. Историята е такава, каквато е и да се променят °цветовете й° в прекия и преносния смисъл на думата не е нужно. Това е един вид фалшифициране. Освен това аз лично, като аматьор фотограф изпитвам голям респект към снимките от началото на това изкуство, но част от чара им е именно в тяхната вдуцветност. Не си представям цветни филмите на Чарли Чаплин...
                    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Стара пуристка! :p :sm113:

Принципно си напълно права, снимките са си най-хубави в оригинален вид, но за мен това е начин да погледна назад в историята по...някакъв особен начин, да видя нещата по-близки, по-реални...

Малко да изчанчим дискусията, всъщност самите снимки са фалшификат и изкривяване на истината и историята, тъй като всичко е било цветна, а не черно-бяло
                      На нож!

Comment

kapitan написа
                        Малко да изчанчим дискусията, всъщност самите снимки са фалшификат и изкривяване на истината и историята, тъй като всичко е било цветна, а не черно-бяло
                        Снимката е станала супер... :rock:
                        На практика оцветяването на снимките се явява нещо, като възстановяване на историческата истина. Което не може да се каже за другите видове оцветявания - например гримирането или изрусяването.
                        За съжаление, аз съм много зле с английския и това ми пречи да се пробвам с някоя програма за фотообрабтка. :not:

Ето, такива снимки ми харесват !
                        This website is for sale! sofiacity.com is your first and best source for all of the information you’re looking for. From general topics to more of what you would expect to find here, sofiacity.com has it all. We hope you find what you are searching for!

Comment

Я вижте руснаците как се хвалят с оцветени снимки.

Цветовете на отминалия свят

и още оцветени снимки

виждал съм и сърбите, напр. един семеен портрет на Никола Черногорски.

И ние трябва да си спретнем някой друга галерийка.

Comment

Добре е станало. Отдавна ми се иска и аз да си поиграя така, обаче не ми остава време.

Най-добре обаче ще е ако изчистиш първо всичкия цвят (това не е черно-бяла картинка) с един desaturate и след това мацаш отгоре цвят.

Освен това снегът просто не може да е червен, освен ако цялата гама не е яко изкривена към червено.
                            Attached Files
                            Last edited by Imperial; 01-05-2005, 07:37.
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

10x шефе! Това е от сканирането, леееко червеникав оттенък, наби ми се на очи след като вече бях боядисъл доста много :1087: :1087:
                              На нож!

Comment

Working...
                              X