If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Я вижте руснаците как се хвалят с оцветени снимки.
Тези точно не са оцветени. С.Прокудин-Горский е един от бащите на цветната фотография. (Подробна информация за използваната от него технология има на сайта на Конгресната библиотека на САЩ, където са съхранени и дигитализирани плаките на Прокудин-Горский.)
А иначе оцветяването на снимки си е етап в историята на фотографията.
Ето и една от българската история - турски военнопленници по време на Балканската война, 1912 г.
Attached Files
"ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
не е ли точно това целта на темата - да се покажат оцветени от нас черно-бели снимки
а и не мисля, че образът на хитлер в форум на историческа тематика ще се счита за... не знам изобщо как да го нарека
Снимката дето си я сложил не съм я видял обаче в интернет има достатъчно цветни на Хитлер. Я помогни с цветни на Химлер и не ги слагай тук а ми ги прати. хихи.
Капитан , с малко закъснение и аз те поздравявам Не виждам какво лошо има
да се съживяват старите образи чрез модерната техника - автентичността на
самата снимка е непокътната , напротив така се вижда историческата действи -
телност и съвременният наблюдател получава по-точна представа за нея .
И колкото по-точно , толкова по-добре .
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Можеш ли да постнеш картинката в по-голям размер? Не се вижда каква е пушката...
Този въпрос трябва да го зададеш на bukvite, аз само взех приложена от него снимка в един друг постинг и скрих кръпките
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Цветни снимките са много по-хубави от черно-бели, въпреки че оцветяването е изкуствено. Трудностите свъзрани с оцветяването, като изключим чисто техническите, които както виждам не са пролем за много хора тук (за мен са, но това е друга тема), се състоят в правилния подбор на цветовете, така че да отговарят на автентичните. Струва ми се, че точно в тези форуми имаме хора с достатъчно познания по камуфлажи, цветове на униформи и т.н.т., така че точно тук е най-доброто място за извършването на едно такова оцветяване. Предлагам готовите снимки да бъдат пускани в тази тема и след това, като бъдат одобрени от всички специалисти по въпроса, да бъдат пускани в галерията към Бойна Слава в съответния албум (например България ВСВ Бойна Техника и т.н.т.)
Last edited by Док Холидей; 03-05-2005, 16:12.
Причина: "одобрени"
Comment