Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Важно: Реставрация на Panzer IV в ВИ музей

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Erich Von Manstein написа
    Империал, хората точно това искат - технически познания и ако има нещо като чертежи още по-добре. Ако искаш все пак мога да ти пратя на ЛС мейла на човека, който може да ти каже повече.

Да разбира се, прати го.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

.... прати го?...

а сега си мисля, че може да се свърши много работа с реставрацията. Вижте например този рядък артилерийски влекач Павезе, който е в музея, и го сравнете с другия в някакъв норвежки музей.
      Attached Files
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Извинявай, че още не съм го пратил - просто не съм го взел от човека пък и не го помня добре как беше мейла. Мога да взема допълнителни връзки само че след ден-два.

Comment

трудовак написа
          Това няма ли да бъде една доста некоректна бутафория?!
          Някъде из форума вече писах - този точно Т-4 (PzKpfz IV, Ausf. J, късно изпълнение - след септ.1944 г.) не е бил на ефективна служба в БА. Това е очевидно единична, трофейна машина и едва ли има бойна биография в БА. В този смисъл не съм сигурен, че заслужава да й се поставят цветовете и знаците на българските танкове...
          Много е добре, че е намерена възможност да се реставрира (или поне пооправи) нещо от съхраненото. Но не е ли по-добре тази възможност да се използва за експонат с "биография"? Има такива...
          Наистина трябва да се започне отнякъде, но защо точно от този Т4? Според мен този Т4 трябва да се обозначи като трофеен, а не да му се поставя дезинформиращ надпис (както е направено!), че бил "на въоръжение в БА 1943-1947"...
          Тези тука са си на въоръжение.
          Attached Files

Comment

Политкомиссар написа
            Тези тука са си на въоръжение.
            Нали точно в това е проблемът... Тези са си били на въоръжение, но в България няма нито един екземпляр от тези танкове (Ausf.G, Ausf.H). Запазеният танк е Ausf.J - при това късна версия.
            "ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
            Предизборна програма

Comment

Екземпляри има, при това няколко. Заровени по турската граница - нали Гоги беше пуснал снимки? Вярно, доста "разградени", но вероятно няма за е трудно да се възстановят поне до колкото този в музея
              На нож!

Comment

kapitan написа
                Екземпляри има, при това няколко. Заровени по турската граница - нали Гоги беше пуснал снимки? Вярно, доста "разградени", но вероятно няма за е трудно да се възстановят поне до колкото този в музея
                Ами да идем даги изкопаем тогава . :fire:

Comment

Не става!Така наречения гоги е голиам егоист(евреин).Не казва къде се намират. :evil: Има си уважителна причина.И за да ви стане по-ясно каква е тя ще цитирам негов отговор на мое запитване относно тези танкове:

Gaden Gogi

ветеран
                  Регистриран: Oct 2003
                  Последно активен: Днес (14:20)

Re: Кординати
                  "Точната история не ми е известна, а предвид че съм платил доста за да узная точното им местоположение нещо не съм склонен да го споделям."-край на цитата.

Спомняки си за това се сещам, че тогава ми беше дошла една идея (естествено след като се посъвзех от шока в който изпаднах когато прочетох по-горното изявлине.) която така и не я споделих тогава.Та идеята ми беше Gaden Gogi да каже цена на която би споделил точното местоположение на :tanks:.След което да се направи фонд за набиране на нужните средства.За да си направя някаква груба сметка за какви пари/време става на въпрос трябваше да си отговоря на един, два други въпроса от рода на: Каква ли ще да е цената дето е платил за да получи информацията?, каква е реалната цена на нещо такова?Отговорите ги направих след като се поставих горе долу в неговата ситуация но с моя социален статус дет се вика .10-20 лв ще дам отръки, около 50лв -ако имам надежда ще ще намеря някой артефакт.100-150лв ако се съберем на партия 1-2 приятели дето биха дали пари за такава информация.И в крайна сметка аз не бих дал повече от 50лв. освен в някой частен случай дето цената да стане 100лв.(проверен човек с гаранция, че няма да се върна с празни ръце )Възможно е да дам повече пари ако ги имам в излишак но тогава няма да ми пука за кинтите.(освен ако сумата не е с 7 цифрена и нагоре )Та да си дойдем на думата аз тези 100лв. ги умножих по 5 (пряко сили )за да съм сигурен ,че платената цена е под мойте получени 500лв.
                  Тука сме около 800 човека ако се отзоват 10% се пада горе-долу 6лв. на калпак, демек на заплата се изръсваш с 6 кинта (и още 79юзери) и сумата е събрана от раз, а ако не стане първия месец то до 2-3 месеца мисля,че ще се събере нужната сума.
                  Може да се обмисли сероизно.Естествено ако някой има други предложения до намирането на необходимите данни за местоположението на танковете нека сподели (Не тук има си отделна тема за това - http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5867 )
                  Last edited by Imperial; 17-05-2005, 05:07.

Comment

Хахахахах ей, Гоги, и ти се изказа Аз мислех, че историята на България принадлежи на всички нас... Но кажи - какви са ти били разходите и какви постъпления и материални облаги очакваш от тази информация - кажи крайно число, пък ние ако можем, ще съберем сумата, за да я откупим. ...и танковете ще ти платим по някаква тарифа, явно за свои ги смяташ...
                    На нож!

Comment

За зазиданите танкове

Част от тези танкове се намират по границата около Момчилград и Ивайловград. Какви 50 лв. Какви преговори с хора, които искат да печелят от историята ни. Имам достатъчно познати в НСГП. Сега ще им се обадя и ще поръчам да проверят как стои работата. Ще ми докладват след няколко дни, какво точно е останало. Какви пари! Какви 5 лв.! Българския офицер пари на ръка не взима!
                      :nworthy: Доколкото ми съобщиха някой от танковете са заровени, а не зазидани с бетон. Свалени са веригите, двигателите и механизмите. Оставено е оръдието, като частите от него са свалени и се съхраняват във поделенията. При необходимост се монтират на оръдията, слагат се прицели и се доставят боеприпаси. Част от танковете може би вече са отишли за вторични суровини, разграбени от циганите. Били са придадени към предните отряди на военните поделения, които са заемали при усложнена обстановка границата. Сега като няма усложняване, нормално е в разградената ни територия да са помлени и ограбени. Дано е останало нещо. Ако се предложи на Петко Йотов - директора на НВИМ, по техните канали, военните може да изкопаят някой по запазен или от два три, да се сглоби един по читав.:fire: Но, трябва някой да тича яко и не само някой, а доста повече хора. Абе кеф!:nworthy:
                      Attached Files
                      Last edited by танкиста от Харков; 17-05-2005, 14:54.
                      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Е като изключим че ми се правите на интересни и направо си ме обиждате: някъде аз да съм ви искал пари и/или да съм се опитвал да ви продавам нещо?
                        Но понеже съм готин нека ви кажа нещо: последният път когато се интересувах от тези железа тъкмо две фирми от региона се канеха да ги купят и разфасоват, а предвид времето изминало от тогава сугурно вече са реализирани.
                        В прочем в интерес на Политкомисаря: не съм евреин.

Comment

До Гаден Годжи

:nworthy: Да бе!! И затова ако си забелязъл не съм цитирал имена и не съм отправил към теб някакво конкретно обвинение. Просто ми се струва, че за тия неща изобщо не може да се търси някаква печалба. Ето сега събирам чаркалаци за лафет на черешово топче и ме мародерстват разни каруцари и дърводелци, но като искам да го имам, ще ме цакат както могат. И ако могат. Та така. От думите ти разбирам, че грабежа може даже да е завършил преди ние да се сетим за танковете. Е халал ни е родолюбието и революционната бдителност:nworthy: :rock: Значи остава реален само варианта с Петко Йотов:rock:
                          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

че те фирмите съвсем законно си се канеха да ги купят, аз също исках да си придобия един да си човъркам на вилата, обаче първо ми казаха че ако се взимат трябва да са всичките, а после в прав текст ми заявиха че колкото и да дам на кило (те така се продаваха, а се продават защото скочи цената на скрапа) пак няма да се вредя 'щото едната фирма била на СДС на някой си а другата също не беше случайна. So по-добре да се търси из блатата в Русия.
                            Относно Йотов: веднъж съм разговарял с него по-въпроса и не ми остави особенно положително впечатление.

Comment

ерих какво става чакам си меила от повече от седмица направо ми го прати на лс и аз ще се свържа с човека

Comment

К'во стана...

... напопържахте вие Гаден Гоги, а той на мен си го изкара. Бях го помолил с ЛС да ми изпрати някои от снимките на закопаните танкове, които е пускал във форума, но са се затрили. Като резултат - отказа ми. Негово право е, разбира се, но много ми се искаше да ги видя. Та се обръщам с молба към вас - ако някой има нещо и не му се свиди, нека го сподели и с мен
                                e-mail: gutp@abv.bg
                                "ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
                                Предизборна програма

Comment

Working...
                                X