Предишния път когато Parabellum дойде и отидохме няколко души във Военно-историческия музей изявихме желание да пооправим малко танковете едно-друго да се поизчисти обаче тия от музея нещо ни смутолевиха и нищо не ни казаха.
Сега има възможност да се проявим или помогнем - направен е финансиран проект за реставрация на Т4 в този музей. Не става въпрос чак за пълна реставрация та като палнеш да тръгне, но все пак за разни козметики
. Конкретно: ако има човек с технически знания по въпроса или който има разни материали или просто иска да помогне с нещо нека се свърже с мен чрез ЛС каже тук или ми каже на срещата. Аз ще го свържа с човек, който може да му каже доста повече по въпроса и така. засега Аз самият не знам подробности, но тепърва ще се разбираме ако има навити.
Сега има възможност да се проявим или помогнем - направен е финансиран проект за реставрация на Т4 в този музей. Не става въпрос чак за пълна реставрация та като палнеш да тръгне, но все пак за разни козметики
. Конкретно: ако има човек с технически знания по въпроса или който има разни материали или просто иска да помогне с нещо нека се свърже с мен чрез ЛС каже тук или ми каже на срещата. Аз ще го свържа с човек, който може да му каже доста повече по въпроса и така. засега Аз самият не знам подробности, но тепърва ще се разбираме ако има навити.
Отделно пластовете блажна боя, които са наплескани както дойде. Чувал съм, че преди години свалените двигатели са били занесени в техникума за двигатели с вътрешно горене на моста на Захарна фабрика. И там учениците са се учели да ги сглобяват и разглобяват. Най накрая са ги палили да се види че работят. Този тип двигатели се палят с механичен стартер. Той е една голяма пружина, която с една манивела се натяга. След това се освобождава и тя развърта целия двигател. Дали е останало нещо в техникума не ми е известно. Вероятно някъде в складовете на МО може да се намери нещо от тия танкове. Но просто трябва някой с възможности да се разтърси из МО-то. Ама яко. А иначе отвън може да се изстърже блажното , да се боядиса с оригиналните разцветки и да се сложат нашите знаци и номера. Някъде гледах снимки на които има четворки с екрани около купола. Доколко са имали и нашите такива екрани, трябва да се уточни. Ще информирам членовете на Н Др Тр, та ако някой иска, да се включи в събирането на информация и в реставрацията.

Comment