За съжаление тази е доста скъпичка, иначе изглежда супер:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересни Неща по еВау
Collapse
X
-
Някой да иска махайра?
Мисля че е необходимо да има една тема, в която като някой види нещо по-интересно по еВау с произход нашите земи да го пуска, за да имат възможност всички да го видят и евентуално някой при добро желание и възможност да го откупи, за да го съхрани за любителите на военната ни история. Ето и една махайра, все още на съвсем прилична цена:
Last edited by TVV; 16-12-2004, 08:50.
-
kapitan написаТой само парадния колан струва стотина долара /в БГ имам предвид/, като цяло цената не е висока, човекът е много свесен, познавам го от разни чужди форуми... но всичко това не променя факта, че ми е далеч над възможностите
Comment
-
Тази униформа така и не се продаде, въпреки че по мое мнение цената й беше прилична. Е, може би защото не е перфектна - буквата Б с корона е премахната от крилото на гървите, пагоните са похапнати от молци... но първото е жива история, второто почти неизбежно, така че поне за мен не я развалят много тия неща...
Ето я тук, в колекцията на този човек, заедно с още други благинки... Включително части от униформата на генерал Бойдев! :aaa: :aaa:
На нож!
Comment
-
Ох ама те са е продали за 40$ :1087: :wall:Last edited by Araslan; 31-01-2005, 19:19....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Толкова да, обаче има нещо дето ме смущава и то е че само този търговец изкарва по една махайра средно на месец. Намирисва ми малко на манифактура, все пак не е толкова трудно да направиш някое ръждиво желязо в такава форма. От друга страна аз хич не съм и специалист. Пък и ако купиш от него, го окуражаваш да изнася антични оръжия от България и да ги продава по еВау, дори и всичко да е оригинално. Тази махайра така и няма да се разбере къде е била изровена, което е най-важно от чисто историческа гледна точка.
Виж, вече за униформата да те е яд, защото когато един ден след много години имам $500 за такова нещо, то вече ще е 5,000.
Comment
-
Гост
-
А понеже аз не рова из и-бей някой ако забележи нещо тракийско,българско,маджарско,монголско да свирка.ТВВ най-вече теб имам в предвид така че не се ослушвай...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
Comment