Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не издържах, въоръжих се

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Чакаме снимките, а колко струваха сабите?

Comment

Обещаната снимка на продължението на острието. За $35 толкова:

Оказа се че мечът правен по исторически дизайн:

Toва е репликата, а ето и оригинала:

Този меч бил намеренав място на име Хедеби, предполагам нейде в Скандинавия. В сравнение с оригинала болта е доста дразнещ, но най-големият проблем е че бронзовите части на индусите тежат колкото останалия меч и ще ги сменя, надявам се скоро.
      Last edited by TVV; 01-12-2004, 20:20.

Comment

TVV написа
        Чакаме снимките, а колко струваха сабите?
        Снимки догодина живот и здраве.Батериите ми бяха протекли и аз се ядосах.Добре, че на апарата му няма нищо.
        Сабите ги купих за 900 лв. Направиха ми отстъпка 500 лв-демек пазарих се
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Бих казал че това е отлична цена. Жалко, че няма да видим снимки. Кажи поне какви са другите ти придобивки и как е пазарът в България като цяло: има ли интересни неща, още ли са достъпни, лъде е най-добре човек да търси и т.н.т. ако не те затруднява.

Comment

Така другите ми придобивки по реда на закупуването им.
            На 31 декември 2003 си купих карабина Манлихер-Каркано Трупе Специале за 200лв.Състояние отлично
            Март 2004 си купих на куп за 220 лв няколко прилично ръждясали револвера система Булдог, Гасер и Лефоше, 4 цеви за пушки, доста части и Румънски Манлихер без приклад. Тези две крупни покупки ги видях като си дойдох в България. Купих ги само по описание и честно да ви кажа не съжалявам. В близките две години ще има какво да си човъркам.
            Като си дойдох в България си купих двете саби, един полуавтоматичен пистолет система Либерти за 100лв-той не ми влиза в сверите на интересите защото е граждански образец, но си го взех защото беше перфектен. Също така купих цев и цевна кутия за Маузер К98к-цена 30 лв. Магазин за Манлихер М88-15лв.Един револвер система Велодог почити перфектен за 60лв и още един такъв револвер за 15лв-обаче забравих къде съм го сложил-води се изгубен вече :cry:
            Преди да си тръгна за САЩ си купих за 15 лв цевна кутия и част от цевта за Маузер Кока Милованович-прикладът ще го направя от орех имам го за модел, а затвора се надявам отнякъде да излезе.
            Ами това си купих .Малко но от сърце
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Честито за придобивките! Не са малко въобще, жалко че през повечето време не можеш да им се радваш. Би трябвало да има някакъв начин за пренасяне, но сигурно трябва да се попълват специални разрешителни, декларации и прочее хартии и процедурата сигурно отнема безкрайно дълго. Не мисе вярва нито една от придобивките ти да попада под определението "Паметник на Културата", макар че то е доста неясно. Интересно, дали ако пренасяш нещата на части някой може да те хване на летището? Е, без прикладите, тях ще ги разпознаят.

Comment

Ау ами продължението на острието(това което е в дръжката) не е ли доста тъничко?При по силен удар ми се струва че ще се счупи(патил съм си по този начин с ловен нож)
                ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Именно, и на мен така ми се струва. В тази част, в която в него преминава острието е ОК и после е почти ОК, до един момент в който прекъсва и за него е заварен един винт. Може да се счупи, а може и да се огъне, а може и да издържи, но не е съвсем предвидено за нанасяне на сериозни удари. Човек получава това, за което е платил.

Comment

Днес смених частите на дръжката и обвих дръжката в светло кафява телешка кожа. Не залепих кожата, а я заших с изкуствено сухожилие. Ето снимки на моят меч в сегашния му вид

и на Оригинала, който ме вдъхнови

Знам, че не изглежда идеално, ама на мен засега ми харесва, сега трябва да оправя ножницата.
                    Last edited by TVV; 01-12-2004, 20:20.

Comment

Браво! Хваща окото. Би ли ми казал каква е дължината на ръкохватката, т.е. без гарда и орнамента на края.

..
                      ..И кажи ми ти страннико,
                      чувал ли си звук,
                      по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Някъде кум 10-12 см, за една ръка пасва идеално, но трябва да го измеря с линийка и ше ти кажа точно.

Comment

Багатур: измерих я дръжката и е точно 11 см без накрайниците.

Comment

Мен този меч ми прилича повече на обреден или някакъв такъв тържествен повече от колкото на боен.С този малък предпазител на ръцете.А ТВВ на теб за какво ти е да си го размахваш или да събира прах на стената?Аз си купих стомана на лист(5мм дебела) и като се пооправя ще ида на фреза да ми изрежат нужната форма за сабя.Формата за самата сабя е взех от "Въоръжението на старата българска воиска" на Г.Фехер.Намерих и кадърен познат който ще ми направи дръжката(дърво занитовано за дръжката) и ще видим какво ще стане.Когато оправя дръжка всичко мисля да наточа острието и да е нося на оксидация(на 20м от нас има стрелбище за пневматично оръжие и там оксидират въздушни пушки).Да видим...
                            ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Предпазителят не е толкова малък, колкото изглежда и е невъзможно да ти се приплъзне ръката към острието. В никакъв случй не е по-малък от предпазителя на някой гладиус, да речем. Иначе не знам дали ще го въртя, първоначално такива ми бяха намеренията, ама поради липса на достатъчно място, може временно да бъде прибран някъде. Отделно дето не е наточен.

Comment

Ами място имасред природата.Аз имам един бутафорен меч(от тия немските с тънкото острие) и си го размахвам като ходя на фермата.Отработвам с него техники и движения ама за истинска битка не става и не е заточен.То ако ще тренираш с него по добре да не е 1 да не се осакатиш нещо и 2 да не повредиш острието.

Comment

Working...
                                X