Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не издържах, въоръжих се

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не издържах, въоръжих се

От малък искам да имам истински меч (както още сигурно 80% от мъжкото население на планетата). От средновековните мечове мисля че най-красиви са викингските, да не говорим че съм фен на Manowar: "I will lead the charge, my sword into the wind; Sons of Odin fight to die and live again...".
    Напоследък ме обзе интерес към хубавите реплики на средновековни мечове, изковани от качествена стомана и пригодени за употреба, започна да ме обзема силно желание да притежавам поне един. Накрая Историка почти ме подлуди с неговите теми за викингите и неизбежното се случи.
    Мечът която си купих и сега пътува към мен е произведен от една фирма в Индия, която прави качествени копия, ако не се лъжа се казва Deepeeka. Моят меч е с плоско продължение на острието, което си е било изковано със сабята, а не заварено към нея. Долния предпазител е доста грозен, но аз имам нещо предвид по въпроса, а ще трябва и да се направи нова ножница, понеже тази с която ще дойде е отблъскваща с бронзовите накрайници по нея. Мисля да ги махна и да я покрия с по-приятен цвят кожа. За средата дръжката не съм решил, но най-амбициозните ми планове предвиждат обмотаване на сребърна тел, но това може и да не го пипам, сегашната е почти исторически достоверна. Само да сменя гарда и долния накрайник и би могло да се получи доста готин викингски меч.

P.S. Забравих да спомена че мечът ми струваше само $35

Надписи по оръжията - от филмите за Толкин!

Един пример:
    Маегнас аен естар нин - дагнир ин йнгйл им.

Острият връх ме наричат - убиецът на паяци съм аз.

Жилото е моето име, аз съм участта на всеки паяк.

Enjoy!!!

"Историка почти ме подлуди с неговите теми за викингите и... неизбежното се случи...", казваш ти...

Ами, ако ми беше ученик, в гимназията (Френската - в Пловдив)?!...
    Щеше да откачиш, вероятно...
    Колко от моите ученици кандидатстваха с моя предмет...
    И успяха - от раз!
    Моите - и от 12, и от 10 клас, по-късно (2001/2002 бях там)...
    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

А аз винаги си мислех че зад руните се крие Made in China.

Comment

Re: Может быть, кто-то знает?

Хайде и от мен честито.От ЕВАУ ли го взе?Или има сайт?Ако има сайт дай го насам
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

От еВау, но ето линка към магазина там:

По принцип повечето неща, които произлизат от Индия са с отвратително качество, а и често тези които ги предлагат са мошеници в по-малка или по-голяма степен. Sussen обаче са американска фирма, вносител от Индия, и в описанието на отделните оръжия и брони пише много коректно кои са от стомана, с която да може да се сече, и кои са само декоративни. Когато получа меча ще опитат да отсека разни неща с него: клонки, картон, тенеке, такива работи, за да мога да преценя доколко наистина е пригоден за дейност. Впрочем голяма част от остриетата репродукции с добра репутация също ги правят в Индия и Китай, като разликата е явно в материалите и технологията на производство.

Comment

Честито, изглежда супер!!! И цената наистина си я бива!!! Колкото до Индия, Пакистан и т.н., по принцип има стряшен боклук от там, но освен това някои фирми правят страхотна милитария от различни епохи, просто очите да ти останат. Явно този меч е от "добрите" !
            На нож!

Comment

Браво браво аз за оръжия откачам.Искам сабя хубава българска средновековна сабя да може да къца глави а не само да дреме на стената.А между другото се навих първо за 1 друга система и сега трябва да избирам първо да зема ново ПЦ или абе я вижте сами за какво става дума http://www.grozerarchery.com/index_m.htm приятно гледане.Ако има зарибени да пишат направо да поръчаме няколко.
              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Хубави лъкове, но както всичко хубаво са доста скъпички. За пръв път виждам някой да изработва и продава качествени реплики на рефлексни лъкове.

Comment

Ами те Багатурът и Батир Явор са били в Маджарско и са се срещали с този майсторът и казаха че бил доста напред с материала.От доста годинки се занимавал с тези дейности живеел си дори в юрта това онова а с лък от кон едва ли има човек в наши дни да стреля като него.Направил го е дори спортна дисциплина с познайте какво име:Маджарска стрелба с лък от кон.Еми така е маджарска ще да е... ние като се бавим...
                  ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Няма страшно, лека полека и у нас ще се развие това хоби и един ден ще видим кой е по-добър в стрелбата. Аз обаче си предпочитам меча и сабята, че тук така или иначе няма къде да стрелям с лък.

Comment

Абе то спортни лъкове продават ама аз искам рефлексен.На лагера стрелях с няколко вида рефлексни лъкове:маджарски скитски и монголски тип и да ви кажа освен във формата друга разлика няма или поне аз не виждам.Стрелбата лък е доста сложна пробвах и от кон ама в галоп абсурд доста трениране си треве.А и аз предпочитам ръкопашните оръжия ама съм държал и меч и бойна брадва и сабя и ятаган и да ти кажа ятагана и сабята са доста по удобни за употреба.

Comment

На мен ятагана и шамшира са ми любимите две оръжия, заедно с българските саби, но напоследък ме беше обзело силно желание да имам меч. Той вече е изпратен и го чакам другата седмица вероятно към края на седмицата. После ще си го оправя да изглежда така, както аз искам. За съжаление няма да е наточен когато дойде, така че сеченето ще го поутложа.

Comment

Ако ще използваш меча за тренировки или нещо подобно не те съветвам да го точиш защото така по лесно може да се повреди острието инак 35 зеленушки е примамлива цена

Comment

Вчера имах малко повече време да си играя и разглобих дръжката на меча. Оказа се че продължението на острието си е изковано със самото острие и това е добре. В горния край е сравнително солидно направено, но в долния изтънява доста, за съжаление. Продължава почти до края на дръжката и после има заварен някакъв болт, чрез който е закрепен долния накрайник на ефеса. Като махнах кръстовището и въпросния долен накрайник, открих че заедно тежат колкото острието на меча!
                            Сега съм поръчал специални нови части и като пристигнат мечът ще претърпи подобрения по отношение на външния вид и баланса. Засега нямам интернет от вкъщи, но тожа би трябвало да се оправи следващата седмица и ще пусна снимки. Като цяло мисля че мечът не е годен за бой, но с него би могло да се сече ако го наостря (което засега не смятам да правя) и да се упражнява човек да го върти наляво надясно.

Comment

Сега е мой ред да се похваля.Доста работи накупих в БГ-то за две седмици, обаче три от тях си заслужават, защото неочаквах да ги намеря, макар , че излизат по някога.
                              Отдавна си мечтаех да имам Българска сабя Фердинадов или Борисов тип.Е вече имам.Почити перфектна е . Фердинадов тип е.От едната страна е вензелът на цар Фердинад, а от другата има надпис "С Нами Богъ"
                              Другата сабя която взех е руска кавалерийска от Руско-турската Освободителна война. Произведена е през 1875-качество отлично
                              Третото нещо, което си взех е едно симпатично пистолетче в калибър 6.35мм. Система "Либерти" е.Образец 1924 година.По принцип граждански оръжия не ме интересуват, но като го видях го взех, защото беше перфектно и с много надписи и клейма( колекционерите ценят клеймата по историческото оръжие)
                              Като се прибера в САЩ ще сложа снимки
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                              X