От малък искам да имам истински меч (както още сигурно 80% от мъжкото население на планетата). От средновековните мечове мисля че най-красиви са викингските, да не говорим че съм фен на Manowar: "I will lead the charge, my sword into the wind; Sons of Odin fight to die and live again...".
Напоследък ме обзе интерес към хубавите реплики на средновековни мечове, изковани от качествена стомана и пригодени за употреба, започна да ме обзема силно желание да притежавам поне един. Накрая Историка почти ме подлуди с неговите теми за викингите и неизбежното се случи.
Мечът която си купих и сега пътува към мен е произведен от една фирма в Индия, която прави качествени копия, ако не се лъжа се казва Deepeeka. Моят меч е с плоско продължение на острието, което си е било изковано със сабята, а не заварено към нея. Долния предпазител е доста грозен, но аз имам нещо предвид по въпроса, а ще трябва и да се направи нова ножница, понеже тази с която ще дойде е отблъскваща с бронзовите накрайници по нея. Мисля да ги махна и да я покрия с по-приятен цвят кожа. За средата дръжката не съм решил, но най-амбициозните ми планове предвиждат обмотаване на сребърна тел, но това може и да не го пипам, сегашната е почти исторически достоверна. Само да сменя гарда и долния накрайник и би могло да се получи доста готин викингски меч.
P.S. Забравих да спомена че мечът ми струваше само $35
Comment