Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Международни врагове/приятели на България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пускам тази тема за да видя мнението Ви по въпроса :
    В взаимоотношенията ни с кои държави , България е имала и има полза, и обратното вреда?

Спестявайте по 5 марки на седмица и ще пътувате с ваша собствена кола!

както се казва, в международната политика няма приятели, само интереси
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

М`да, това е причината поради която е безсмислено да се разсъждава на тази тема.
      А първо трябва да дефинираш какво разбираш под "полза" и "вреда" за България, защото въпросът хич не е толкова ясен, колкото изглежда на пръв поглед.

Comment

Главно икономически интереси.

Comment

Ако е за икономически интереси, струва ми се, че там "приятели" няма, само врагове. А за политиката, по-горе са ти го казали.
          Но ми се струва, че тази тема е пак "за лов на болшевики", май, а Килрой?
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да , с голямата лоша пушка

Не сериозно, вижте тази статия : http://www.nazi-lauck-nsdapao.com/bul11.html#Bulgarisch

Много е хубава.

Comment

Не виждам какво толкова се прехласваш? Това само потвърждава още веднъж (за кой ли път) характеристиката, която ти дадох, не е ли така?
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Хехе
                Прочете ли изобщо статията ?
                И ми е интересно и на живо когато даваш такива определения за хората , колко пъти си се прибирал с разбит нос?

Comment

А за "приятелите" - това са неща променящи се с течение на времето. Разбира се, има и събития, които наистина сближават два народа, като освобождаването на родината в течение на руско-турската война от 1877-78 г. Това е определено приятелски жест, каквото и да се каже и слага Русия в графата приятели.
                  Проект 22.06.1941 г.

Comment

Originally posted by "Kilroy"

Хехе
                    Прочете ли изобщо статията ?
                    И ми е интересно и на живо когато даваш такива определения за хората , колко пъти си се прибирал с разбит нос?
                    Май си падаш побойник, а, нацистче? За твое сведение - не, не съм се прибирал с разбит нос, не си падам побойник, но и нямам навика да отсъпвам на нищожества и страхливци. Като нацистите и комунягите например.
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Странно , аз имам приятели турци , но руснаци нямам.

Стига с тази злоба де, просто при обидите това е нормално , затова попитах. И ще потретя за осми път. Не съм нацист. Нямам нищо общо с хора като скинарите. А защо толкова мразиш зацистите, за комунистите разбирам , имал си пряк досег до тях , а нацистите защо?

Comment

Заради екземпляри като теб. А и не понасям екзалтираните глупаци, каквито за съжаление в родината ни има много - крайно "леви" или "десни", но еднакво глупави и последователи на глупави идеи. Извинявай, как можеш да уважаваш хора, поклонници на Хитлер или Сталин? Или на друг подобен изрод ... А колкото до "злобата" - струва ми се си е изцяло твоя.
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

Здравейте!
                          Момчета, вие малко се отплеснахте от темата и започнахте да се глозгате за глупости. Аз също не съм нито нацист, нито комунист. Даже последните ги мразя повече. Имам си причини, но това е тема на друг разговор.

По въпроса за приятелите и враговете на България.
                          Мисля, че от приятелите ни до сега не сме имали особено голяма полза. Погледнете историята. Няма да се връщам, в средновековието. Нека погледнем по-новате история.
                          Руско-турската освободителна война. Тогава нашите блратушки ни помагат да се освободим, а те направо си ни освобождават, понеже малка част от българското население се включва в боевете. Опълченският корпус е сформиран извън границите на България и почти не е имал нови попълнения. Сигурно знаете, че тази война не се е водила само за спасяването на българите, а за излаз на Русия на Черно море. След края на войната Берлинският конгрес на 1 юли 1878 орязва голяма част от територията на Санстефанска България. Русия, вече имайки вече излаз на "топло" море, не прави кой знае какво за да промени решението на конгреса. За сметка на това България дълго време след войната изплаща огромен откуп в злато за убитите руски войници. (приятели, а).

По време на Втората Световна Война сме съюзници първо на Германия.. Към Райха пътуват влакови композиции със стоки на леката промишленост и селското стопанство. Изнасяли са се главно храни, платове, вълна... Това сме имали. Германците са си плащали доста добре в cash и в бойна техника. Още през '41 получаваме орляк (ескадрила) Messerschmitt-109E, а след това Messerschmitt-109G2, Me-109G6, като броя на месерите достига до около 135 (спорна е точната стойност).
                          След това идват болшевиките. Но ситуацията не е същата. Тогава всичко е за "братския съветски народ". Те ни даваха петрол, руди, въглища, не до там качествените им телевизори, автомобили, трактори, комбайни.... За бойната техника, мисля, че няма нужда от коментар. Ние им експортирахме нашите електро- и мотокари, алтернатори, развалени домати ...
                          Общо взето нищо не сме спечелили от приятелството ни със СССР. Да не забравяме, че те ни довлякоха комунизма, та сега още си патим от него. От него се промени се начинът на мислене на хората. Всеки иска да бъде началник, да работи на бюро... "Нямаме пари, няма работа!" А заведенията и ресторантите - пълни!?! Всеки трети е с мобилен телефон!
                          От написаното до тук може да се направи извода, че след всяко '"Приятелство" следва катастрофа за България. Не мога да разбера защо постоянно трябва да сме приятели на някой силен. Защо не се вземем в ръце, да си налегнем парцалите и да станем ние силни. Някой ще каже: "Нямаме ресурси, руди петрол..." Погледнете Япония, Южна Корея, Германия, Полша, Унгария... Да не би те да имат много ресурси?

Дойде Кобурга и на 06.04.2001 каза: "Ще "оправя" България за 800 дни, заплатите и пенсиите ще се увеличат!!!" Всички глупаци и мързеливци гласуваха за НДСВ. O, santa simplicitas!
                          Мисля, че причината за състоянието ни е именно в нас, българите.

Статията на http://www.nazi-lauck-nsdapao.com/bul11.html#Bulgarisch си заслужава внималие. Прочетох я след като написах мнението. Вижте я!
                          scharfschutze ®

Comment

За катастрофите и ние сме си виновни донякъде ... а колкото до резултатите от ВСВ - попадаме в неподходящата зона. По време на прочутата среща между Чърчил и Сталин, когато те разделят Източна Европа. А и както е известно, Чърчил доста мрази нашата страна, още от времето на първата световна война ...
                            Но наистина в историята няма "ако" - а и да имаше е трудно да си представим какво щеше да е сега в нашата държава в другия случай. Погледнете историята на Гърция и си помислете още веднъж.
                            А и още нещо - кой е казал, че сега светът върви към по-добро? Дали след 10 или 15 години няма да сме на друг акъл за историят ни? Ще видим ...
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

А, по въпроса за изборите - ами, ти лично можеш ли да ми посочиш партия / политик (поне един!), за когото да си струва да се гласува? Аз не виждам такъв а и ми се струва унизително да гласувам за тези нещастници, които образуват "политическата класа". Те спокойно могат да се приравнят по начина си на мислене към африканска колониална администрация. За мен те не принадлежат към българския народ.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                              X