Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Митинг

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

8) 8) 8)
    Мисля че не ставаше въпрос конкретно за теб, а по принцип.
    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Мисълта ми беше, че сайта можеше да го направиш и от тук. И тоя път съм съгласен с Елемаг, бих заменил сайта(в случая) за работата ти в България. Говоря по принцип, да не помислиш, че е конкретно за теб.
      По моя преценка съм обективен.

Comment

Не си позволявайте вие да избирате как други хора да си живели живота. Не е ваше право.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Системата е ефективна само ако първоначално власта е взета от достойни хора за да ги задържи на власт.
          Убеден съм, че си наясно, че идеята на тази система няма нищо общо с това, което си разяснил. Не съществуват "достойни хора" и ако една политическа система е организирана така, че да държи постоянно едни и същи хора на власт, независимо колко "достойни" са те според някого (винаги се намират достатъчно хора които да открият достойноство, често дори и на много неочаквани места), то очевидно нещо в тази система съвсем не е в ред. Идеята на изборите е по някакъв възможен начин населението на страната да оказва някакво влияние върху властта. Преди 89-та година дори и нямаше намек за подобно нещо, сега е малко по-различно (макар и не мног, уви).
          Та в този смисъл съвсем не съм съгласен, че
          Нищо не се е променило към хубаво за 15 години
          - достатъчно дълго живях във времето преди тези 15 години и много добре виждам, че има неща, които са се променили за добро. За съжаление, качеството на живот не е сред тях, но пък и то не е всичко. Да речем, ако все още бяхме в онова безвремие, то този сайт не би бил възможен, а и вероятно за интернет само щяхме да сме чували. Тапоне някои неща са се променили и имаме много по-голям достъп до информация и по-голяма свобода.

От 1989 до 2000 г. страната са напуснали 22,5% от населението в трудоспособна възраст.

Ако това е вярно, мисля, че вече разбирате какво не ми харесва в родолюбците зад граница.
          Т.е., Лзл, не ти харесва, че те са имали смелостта да потърсят живота си някъде другаде (и вероятно много от тях са го намерили - за себе си и своите семейства)? Още повече, след като родната им държава ясно им е показвала и го прави и сега), че няма особена нужда от тях. Не виждам нищо осъдително в това - всеки има право на своя избор - и тези, които остават, и тези, които отиват да живеят в чужбина. Не мисля че някое от тези решение може да бъде осъдено. Впрочем, май този разговор вече сме го водили...

И като заключение (макар и прибързано, подозирам) - поне едно нещо със сигурност се е променило през тези 15 години - вече всеки има правото сам да определя как да живее живота си и на власт не са хора, които имат навика дазнаят как другите трябвало да живеят живота си (и да налагат постоянно това си знание върху тях). Е, поне тази свобода си заслужава всичките други лишения - или поне така е за мен. В крайна сметка, вески си избира сам.

Comment

gollum, не ми харесват последиците от действията им, а те имат отражение върху моя живот. Всъщност, ако се преселя някъде с всички хора, които са ми близки няма да имам проблем с нещатата, които се случват тук. Както нямам проблем с глада в Африка. И няма да казвам "Много обичам България".

Съжалявам, не ми дава да си променям горното мнение.

Comment

Щом не ти харесват нещата тук, Лзл, - емигрирай, направи като тях. Или пък приеми нещата такива, каквито са и си остани тук. Но недей да прехвърляш вината за своя живот/избор върху другите - те са направили своя избор и преживяват последствията от него - ти си направил своя и преживяваш последствията от него. Това е същността на свободата, като се позамисля.

Comment

8) 8) 8)
                Там е проблема че много хора си мислят че могат сега да избират как да живеят. Но не е така. Сега обаче границите са други главно финансови и лични. Лично аз бих искал да живея в България, да упражнявам любимата си професия и да имам възможност да се занимавам с моите любими неща. Но не е така и причината уви не е в мен. Господата от правителството и парламента правят всичко възможно да ме изгонят от България. И няма нищо чудно че са мои врагове! Може преди 15 години да имаше много недостатаци но поне доста неща бяха построени. И никаква "свобода" и "демокрация" не мога да оправдаят това разграбване и разрушаване на държавата!
                НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Светкавица

Согласен с Елемаг.
                  "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Елемаг написа
                    ...Погледни какво стана с Балкан или военната ни промишленост или с Соди Девня , въобще навсякъде където е стъпил инвеститорски крак или просто правим силна конкуренция всичко е унищожено! Май само Нефтохима работи но там не управляват западняци.
                    Елемаг, ти запознат ли си изобщо с нещата или си говориш така, по принцип, да се намираш на приказка. Имаш ли представа, че почти постоянно на пристанището на "Соди" има кораб, който се товари с продукция. Знаеш ли, че купиха и ТЕЦ-а в Девня.

Виж за "Полимери" нещата не са толкова розови и то не защото беше приватизиран, а защото бе приватизиран от български "инвеститори" - "АКБ форест"
                    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

gollum написа
                      Щом не ти харесват нещата тук, Лзл, - емигрирай, направи като тях. Или пък приеми нещата такива, каквито са и си остани тук. Но недей да прехвърляш вината за своя живот/избор върху другите - те са направили своя избор и преживяват последствията от него - ти си направил своя и преживяваш последствията от него. Това е същността на свободата, като се позамисля.
                      А, ами то тогава и политиците няма какво да виним. Те хората са направили своя избор, какво като ми пречи на мен, няма да го казвам я. Какво като ми пречи, че хората наоколо си хвърлят боклука по земята, нямам право да ги критукувам.

Comment

Изумен съм от факта, че немалка част от посетителите на този форум с болка въздишат по тоталитаризма / като най-вероятно едва ли са били достатъчно големи в онези години, за да могат обективно да сравнят времето "тогава" и "сега"/. Това е може би защото никога не им се е налагало да слушат българската редакция на BBC/ със смущения/, за да научат що-годе обективно представени новини, да четат омачкани, препечатвани на пишеща машина "самиздатски" книги и т.н. Аз ще съм последния, който ще подкрепи ограбването на държавата, което е факт, но ми се струва, че най-важното е свободата на информацията, докато за вас - цената на кашкавала
                        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Не че подкрепям тоталитаризма ама аз ям кашкавал (примерно) и това е важно, а разни възвишени призиви от сорта на :свобода на духа и словото-еми като се гътна духът ми ще е свободен.но докто обитавам тленната си обвивка...
                          Това за последното ти изречение.

Comment

Елемаг написа
                            И никаква "свобода" и "демокрация" не мога да оправдаят това разграбване и разрушаване на държавата!
                            Свободата си заслужава това, че и даже по-голямо разграбване и разрушаване. Да не говорим, че не "свободата" е виновна за случилото се. "Демокрацията" в нашия и вид е трагикомедия и фактически инструмент на грабещите. Но пак не самата тя по себе си носи "вина" за разграбването. Да кажеш "При свободата има престъпници, затова е лоша" и да искаш да я премахнеш по тази причина води директно към терор и диктатура, което никой поне малко разумен човек не иска, освен дето е невярно твърдение.
                            А за "великата икономическа мощ на НРБ" е такава смехория, че не подлежи на описание :lol: :lol:
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
                              Свободата си заслужава това, че и даже по-голямо разграбване и разрушаване. Да не говорим, че не "свободата" е виновна за случилото се. "Демокрацията" в нашия и вид е трагикомедия и фактически инструмент на грабещите. Но пак не самата тя по себе си носи "вина" за разграбването. Да кажеш "При свободата има престъпници, затова е лоша" и да искаш да я премахнеш по тази причина води директно към терор и диктатура, което никой поне малко разумен човек не иска, освен дето е невярно твърдение.
                              А за "великата икономическа мощ на НРБ" е такава смехория, че не подлежи на описание :lol: :lol:
                              Свобода при която се разграбва и разрушава се нарича анархия и обикновенно след това държавата се разпада. Ако ти желаеж това за България то аз не! А в сравнение с сегашната разруха думата икономическа мощ си е точно на място. Икономиката на НРБ беше много по-мощна от тази на жалкото образование което сега преставлява "Република" България.
                              НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Когато се правят такива твърдения е редно да се подкрепят с някакви факти...
                                albireo написа
                                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                                X